Galatasaray üçüncü Avrupa kupası şampiyonluğuna kilitlendi

FIBA Kadınlar Avrupa Kupası final ilk maçında yarın İtalyan ekibi Reyer'i konuk etmeye hazırlanan Galatasaray, tarihinin 3. Avrupa kupasını müzesine götürme hedefine kilitlenirken, sarı-kırmızılı ekibin başantrenörü Marinaa Maljkovic'in inancı tam.

10 Nisan 2018 Salı 12:05
Galatasaray üçüncü Avrupa kupası şampiyonluğuna kilitlendi






İSTANBUL - MEHMET FATİH DUMAN

Sarı-kırmızılı ekibin başantrenörü Marina Maljkovic, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Galatasaray'ın 2008-2009 sezonunda FIBA Avrupa Kupası, 2013-2014 sezonunda da FIBA Avrupa Ligi şampiyonlukları yaşadığını hatırlatarak, "Fiziksel ve mental açıdan final serisine yüzde yüz hazır olduğumuzu söyleyebilirim. FIBA Avrupa Kupası'nı yeniden Türkiye'ye ve taraftarlarımıza getirmek istiyoruz. Bu motivasyon da bizim en büyük artımız." dedi.

Sezon başından itibaren birçok sorunla karşı karşıya geldiklerine dikkati çeken Maljkovic, "Yaşadığımız tüm sıkıntıların ardından bu kupayı kazanmak, bizim için inanılmaz tatmin edici bir duygu olacak. Yarı finalde Perfumerias Avenida'yı elediğimizde de oyuncularıma 'Önümüzde bir final maçı var, henüz hiçbir şey kazanmış değiliz.' dedim. Şimdi final maçlarını bekliyoruz. Son derece motive olmuş durumdayız." ifadelerini kullandı.

"Vazgeçmek bizim DNA'mızda yok"

Sırp çalıştırıcı, birçok istenmeyen durumla karşılaştıkları sezon içinde önemli bir noktaya geldiklerine dikkati çekerek, şunları söyledi:

"Yaş olarak gencim ancak başantrenörlükte tecrübeliyim. Bu sezon, benim kariyerimde yaşadığım en zorlu dönemlerden bir tanesiydi. Ama ne ben, ne oyuncularım, ne de bu kulüp hiçbir zaman vazgeçmedik. Vazgeçmek bizim DNA'mızda yok. Eğer pes etseydik, bunu daha kasım-aralık aylarında yapabilirdik ama vazgeçmedik ve bu noktaya geldik. Bu da benim, oyuncularımın ve büyük Galatasaray isminin bize sağladığı bir şey. Kazanma mantalitesine sahip olmak, asla vazgeçmemek ve daima kupanın peşinden koşmak. Bu bizim genlerimizde var. Galatasaray'ın bu kimliği sayesinde mevcut noktaya geldik."

Ligde ve sezona başladıkları FIBA Avrupa Ligi'nde beklentilerin altında kaldıklarını vurgulayan sarı-kırmızılı çalıştırıcı, "FIBA Avrupa Kupası, elimizde bu sezona dair en büyük hedef olarak kaldı. Dolayısıyla, bu maceraya başlarken oyuncular da durumun farkındaydı. Kupayı kazanabilmek için çok büyük istek gösterdiler, finale kaldılar. Bu noktada oyuncular bir takım haline gelmeyi başardılar. Cesurca bir performans gösterdiler." diye konuştu.

Işıl: Üçüncü Avrupa kupası geliyor

Galatasaray Kadın Basketbol Takımı Kaptanı Işıl Alben, FIBA Avrupa Kupası final serisinde İtalyan ekibi Reyer'i eleyerek kupayı kazanacaklarına inandığını dile getirdi.

Reyer'in güçlü bir rakip olduğunu kaydeden Işıl, "Sonuçta final oynuyoruz ve rakibimiz daha önce 2 Türk takımını eledi. Biz de gerekli önlemleri alarak en iyi şekilde hazırlanıyoruz. İnşallah taraftarımızın da desteğiyle ilk maçta avantajlı bir skor elde ederiz." dedi.

Ligde beklentilerin altında kaldıklarını ancak kötü geçen her maçın sonunda FIBA Avrupa Kupası'nı kazanma hayaliyle ayakta kaldıklarını anlatan Işıl, "Takımın havasının çok iyi olduğunu görüyorum. Tecrübelerime göre, 'üçüncü Avrupa kupası geliyor' diyebilirim. Hiçbir maç oynamadan kazanılmıyor Şu anda her şey yolunda." değerlendirmesinde bulundu.

Son Güncelleme: 10.04.2018 12:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.