Galatasaray, FC Schalke 04 deplasmanında

Galatasaray Şampiyonlar Ligi D Grubu 4. maçında Veltins Arena’da FC Schalke 04’ün konuğu oluyor.

06 Kasım 2018 Salı 08:38
Galatasaray, FC Schalke 04 deplasmanında






GalatasarayFC Schalke 04 deplasmanında

   Galatasaray Şampiyonlar Ligi D Grubu 4. maçında Veltins Arena’da FC Schalke 04’ün konuğu oluyor.Bu akşam saat 23:00’te başlayacak olan mücadeleyi İskoçya Futbol Federasyonu’ndan William Collum yönetecek. Maçta Collum’un yardımcılıklarını David McGeachie ve Graeme Stewart yaparken ilave yardımcı hakem görevini Andrew Dallas ve Nicholas Walsh yapacak. Karşılaşmada dördüncü hakem olarak Francis Connor görev alacak.

   Şampiyonlar Ligi'ne 15. kez katılan Galatasaray, turnuva tarihinde en fazla boy gösteren Türk kulübü konumunda bulunurken geçtiğimiz sene Almanya 1. Ligi’ni 2. sırada tamamlayan FC Schalke 04 ise bu organizasyonda 8. kez yer alıyor.

   FC Schalke 04 karşılaşmasıyla birlikte Şampiyonlar Ligi’ndeki 108. maçına çıkacak Galatasaray, bu karşılaşmalarda 28 galibiyet, 27 beraberlik, 52 mağlubiyet elde etti. Ayrıca Galatasaray, bu maçı kazandığı takdirde Avrupa Kupaları’ndaki 100. galibiyetine ulaşacak. FC Schalke 04  ise, 61 kez maç yaptığı Şampiyonlar Ligi’nde 24 galibiyet, 15 beraberlik, 22 mağlubiyet elde etti.

   Bugüne kadar 3 kez karşı karşıya geldiler

      Galatasaray ile FC Schalke 04, bugüne kadar üç resmi maçta karşı karşıya geldi. 2018-2019 Şampiyonlar Ligi D Grubu’nun üçüncü maçında Ali Sami Yen Spor Kompleksi’nde karşı karşıya gelen iki takım sahadan 0-0’lık beraberlikle ayrıldı. 2012-2013 Şampiyonlar Ligi Son 16 turu ilk maçında ise yine Ali Sami Yen Spor Kompleksi’nde 1-1 berabere kaldığı rakibini Veltins Arena’da 3-2 yenen Galatasaray, çeyrek finale çıkma başarısını göstermişti.

   Bu sezon Galatasaray, Şampiyonlar Ligi D Grubu’ndaki ilk maçında Ali Sami Yen Spor Kompleksi’nde Lokomotiv Moskova’yı 3-0’la geçerken, Dragao Stadyumu’ndaki ikinci maçında Porto’ya 1-0 yenildi. FC Schalke 04 ise, gruptaki ilk maçında sahasında Porto’yla 1-1 berabere kalırken, Lokomotiv Moskova’yı deplasmanda son dakikalarda bulduğu golle 1-0 yendi. Galatasaray topladığı 4 puanla grupta 3. sıradayken; konuğumuz 5 puanıyla 2. sırada yer alıyor.

    Almanya temsilcisi FC Schalke 04’ün teknik direktörlük görevini Haziran 2017’den beri İtalyan teknik adam Domenico Tedesco üstleniyor.


Terim "Kritik bir maça çıkıyoruz"

   Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Serdar Aziz ile birlikte UEFA Şampiyonlar Ligi’nde oynanacak FC Schalke 04 karşılaşması öncesi bir basın toplantısı düzenledi.

Galatasaray Teknik direktörü Fatih Terim şu ifadeleri kullandı:

“Bu kadar sakatlığın olması muhakkak takım kurarken bizi zorluyor. Birden fazla kulvarda yürüdüğünüz zaman ve Şampiyonlar Ligi gibi üst düzey bir organizasyonda yer aldığınızda kadroya giren oyuncuların, çıkan oyuncuları aratmaması lazım. Ancak bu sene kolay kolay kimsenin başına gelmeyecek şekilde 7-8 tane sakatlığımız var. Baktığınız zaman Nagatomo, Emre, Fernando ve Eren bizim için çok önemli isimler. Takımımızın neredeyse %40’ı sakat. Bardağın dolu tarafından bakacak olursak 2-3 tane sakat oyuncumuz da kadroya döndü. Bu vesileyle şunu tekrarlamak istiyorum, bizim birçok oyuncumuz milli takımlardan sakatlıkla döndü. Bunun arkasında başka şeyler aramaya gerek yok. Ben daha önce anlattım da 20 saatlik uçak yolculukları, yoğun tempo, maçlar oyuncuları zorladı… Geniş kadrolarda bu tarz sakatlıklar tolere edilebilir. Türkiye Ligi gibi zorlu bir lig ile Şampiyonlar Ligi’ni beraber götürmek için her mevkide bir ve iki numaralı oyuncuların birbirine yakın olması lazım. Alternatifli geniş bir kadroya sahip olmak lazım. Ancak bu konular bugün geride kalmış durumda. Yarınki kadro hesabını, tabelayı çok net şekilde bilen bir grup. Grupların özellikle 3. ve 4. maçları grubun kaderini belirleyen maçlardır. Yarınki 4. maç da çok önemli bir maç, oyuncularım da bunun farkındalar. 11’i seçmek için de elimizde fazla seçenek yok açıkçası.

FC Schalke 04 çok iyi bir takım. Domenisco Tedesco gibi çok genç ve iddialı bir hocaları var ve bence ileride daha da iyi bir hoca olacak. Dinamik bir takımla oynayacağız. Aramızdaki tek fark biz bu maça derbi oynayarak geliyoruz, onlar derbi oynamadan geliyor. Birimiz 4, birimiz 5 puana sahip. Eğer yarınki maçı biz kazanırsak onların iddiası devam eder, biz kaybedersek bizim iddiamız çok zayıflar. Matematiksel olarak iddiamız muhakkak devam eder ama çok zayıflar. Son iki maçta da kaderimiz belli olur. Beraberlik halinde iş sonuna kadar çözümsüz şekilde devam eder gibi gözüküyor. O yüzden çok kritik bir maç. Bunu daha önce oynadığımız maçtan önce de söylemiştim ama tekrarlıyım, çok iyi bir takımla oynayacağız.

Puan durumunda kendi yerimizi çok beğenmiyoruz ama 3 matça 1 gol yemişiz. Schalke de şu ana kadar 2 gol atmış ve 5 puan almış. Bir maçta berabere kalmış, Moskova’ya son saniyede gol atmış, burada Porto ile berabere kalmış. Biz oynadığımız iki maçı çok iyi oynadık. Moskova maçında iş neredeyse ilk yarıda bitmişti. Porto’da istediğimiz sonucu alamasak da gayet iyi bir oyun oynamıştık. Orada oynadığımız oyunun karşılığını alamadık. İstanbul’da Schalke’nin bizden daha iyi oynadığını kabul etmek lazım. Ancak ben maçı tekrar izlediğim zaman takımıma kızdığım kadar da kızmamam gerektiğini gördüm. Maç içerisinde çok iyi oynadığımız dönemler olmuş. İstediğimizi yapmadığımız için ben o reaksiyonu göstermiştim. Bunların hepsini düşününce yarınki maç çok kritik bir maç olarak karşımıza çıkıyor.

Her şeyi unutup, oyuncuları konsantre etmek çok kolay bir şey değil. Nitekim maçtan sonraki gün yaptığımız rejenerasyon antrenmanından sonra teknik heyet, sağlık heyeti ve atletik performans departmanıyla beraber oturup takıma 24 saat izin verme kararı aldık. Oyuncularımız son maçtan başka bir şey konuşmuyordu çünkü. Bu konunun dağılmasını amaçlayarak, çok uzun zamandır oyunculara izin vermediğimizi de göz önünde bulundurarak böyle bir karar aldık. Uzun zamandır haftada iki maç oynuyoruz. Buradan İstanbul’a döndükten sonra da Kayseri’ye gideceğiz. Böyle bir program içerisinde 24 saatlik izini uygun gördük. Bu da takımımızı konsantre etmenin başka bir yolu bizim için. Fiziksel yorgunluk olduğu kadar son zamanlarda psikolojik yorgunluk da oldu. Takdir edersiniz ki Şampiyonlar Ligi Galatasaray’ın hak ederek bulunduğu ve olması gereken bir yer. Ancak Şampiyonlar Ligi çok üst düzey bir organizasyon ve Avrupa’nın en değerli organizasyonu. Bu yüzden burada kendi liginizde oynadığınız oyun tek başına yeterli olmuyor.

Bizim için bazen deplasman fobisi var diyorlar ancak deplasman fobisi falan yok. Türkiye Ligi çok güçlü bir hale geldi. Bundan sonra her Anadolu takımı, her takımı yenebilir. Bunu unutmayın. Anadolu futbolunun başkaldırısıdır alınan sonuçlar, fobi falan değildir. Fobi demek haksızlık olur. Onların bazı transfer ettiği oyuncuların kalitesinde oyuncular bizde yok. E bir de bu bizi yenme dürtüsüyle ve başkaldırıyla birleşiyor. Bu başkaldırıyı isyan etme anlamında söylemiyorum. Yıllardır hep biz favoriydik. Şu anda fobi demek o başkanlara, teknik direktörlere, oyunculara, takımlara haksızlık olur. Yiğidin hakkını yiğide vermek lazım. Bundan sonra o deplasmanlar herkes için zor olacak. Bunda da yapılan son yabancı kuralı değişikliğinin çok büyük katkısı var. O yüzden hem Türkiye Ligi’ne hem de Şampiyonlar Ligi’ne konsantre olmak zorundayız. Biz de yarın sebep bahane üretmeden oynayacağız. Oynamalıyız da yenileceksek de öyle yenilmeliyiz. Yarın bizi çok değişik bir mücadele bekliyor.

Arkadaşlar hepinizin soruları olduğunu tahmin edebiliyorum. Merakınızı da anlayabiliyorum ancak biz buraya çok önemli bir Şampiyonlar Ligi mücadelesi oynamaya geldik. Yarınki maçın skoru ne olursa olsun bütün sorularınızı maçtan sonra yanıtlayacağım. Sadece siz değil 30 milyon Galatasaray taraftarı da bunu bekliyor. Ben yarın maçtan sonra gereken sorulara gereken cevapları vereceğim, herkesin içi rahat olsun.”

Serdar Aziz "Herşey bizim elimizde"

    Galatasaray'lı oyuncu Serdar Aziz ise yarın oynanacak maç hakkında şunları söyledi:

“Schalke takımı önemli bir takım, önemli oyunculara sahip. Kendi sahamızda ve deplasmanda aynı oyun felsefesinde oynuyoruz. Ön tarafta basan, pres yapan bir takımız. Hücum oyuncularının böyle pozisyonlara girmesi normal. Ön tarafa defans kurduğumuz için bunlar oluyor. Daha dikkatli olmamız gerekiyor. İlk maçta ben oynamamıştım. Yarın inşallah forma şansı bulurum ve rakibimize çok fazla pozisyon vermeden güzel bir karşılaşma olur. En iyi şekilde hazırlandık. Yarını sabırsızlıkla bekliyoruz.

Gruba Lokomotiv Moskova maçıyla başladık ve galibiyetle ayrıldık. Porto’da çok iyi performans sergiledik, çok pozisyona girdik ama mağlup olarak sahadan ayrıldık. Ardından kendi sahamızda Schalke ile berabere kaldık. Grupta her şey ortada. Yarın çok önemli bir karşılaşma olacak. Her şey bizim elimizde. Umarım yarın galibiyetle ayrılırız ve grubu iyi yerde tamamlarız.

Ozan kardeşim gerçekten çok yetenekli. Yaşına göre çok iyi özellikleri var. Hem karakteriyle olsun, hem yeteneğiyle uzun yıllar hem ülke futboluna hem de kulübümüze hizmet edeceğini düşünüyorum. Biz de ağabeyleri olarak ona yardımcı olmaya çalışıyoruz. Umarım çok daha iyi yerlere gelir.”

Son Güncelleme: 07.11.2018 03:32
Anahtar Kelimeler:
GalatasarayFC Schalke 04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.