Gherardini: "3 sene üst üste final oynamak çok önemli"

 Fenerbahçe Doğuş Basketbol Takımı Genel Menajeri Maurizio Gherardini, EuroLeague finalinin ardından Fenerbahçe TV’ye açıklamalarda bulundu.

21 Mayıs 2018 Pazartesi 08:22
Gherardini: "3 sene üst üste final oynamak çok önemli"






Gherardini: "3 sene üst üste final oynamak çok önemli"

   Fenerbahçe Doğuş Basketbol Takımı Genel Menajeri Maurizio Gherardini, EuroLeague finalinin ardından Fenerbahçe TV’ye açıklamalarda bulundu. Şampiyon olamadıkları için üzgün olduklarını belirten Gherardini, “3 sene üst üste final oynamak çok önemli” dedi.

   Genel Menajer Maurizio Gherardini, “Final finaldir. Çok özel anlardır. 3 sene üst üste final oynamak çok önemli. 4 yıl üst üste Final Four’a kalmak çok güzel bir şey. Üzgünüz. Şampiyon olmak isterdik ama şu anda yaptığımız da çok büyük bir başarı. Real Madrid çok zor bir sezon geçirdi ama doğru zamanda sağlıklı duruma geldiler ve kazanmayı başardılar” dedi.

Dev final meydanlarda izlendi

   Euroleague finalini izlemek için Türkiye'nin dört bir yanında dev ekranlar kuruldu ve taraftarlar Fenerbahçe-Real Madrid finalini meydanlarda izledi. Türkiye'nin birçok yerinde belediyeler, Fenerbahçe-Real Madrid maçı için sokaklarda büyük ekranlar kurdu. Türk basketbolu için tarihi önem taşıyan maçı başta İstanbul'un birçok semti olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanında vatandaşlar, meydanlarda toplu takip etti. Yoğurtçu Parkı'nda da erken saatlerde bir araya gelen taraftarlar, final coşkusunu birlikte yaşadı.

Maç sonu oyuncuların açıklamaları

   Fenerbahçeli oyuncular Real Madrid ile oynadıkları Euroleague final maçının ardından yayıncı kuruluşa ve FB TV’ye açıklamalarda bulundular.  

Melih Mahmutoğlu: "Üzgünüz. Berlin’deki maça çok benzer bir maç oldu. Hatalarımız oldu ama Real Madrid’de çok iyi bir takım. Onları da tebrik ediyoruz. Şunu da söylemeden geçemeyeceğim; Berlin’deki hakem bugün de aynı hataları yaptı. Bilmiyorum ne söylemek gerekiyor. Karşı takımda çok şeker güzel bir çocuk var. Saygı duyuyoruz, iyi oyuncu. İnşallah daha da iyi olur ama dokunulmazlığı mı var bunu anlamış değilim. Yine aynı hatalar aynı hakemler tarafından… Bu bize biraz ağır geliyor. İyi ki bu takımın kaptanıyım. Muhteşem bir kulübümüz, muhteşem bir taraftarımız, muhteşem bir oyuncu kadrosu var. Herkesin yüreğine sağlık. Taraftarlarımıza desteklerinden ötürü teşekkürler. Biz kuvvetli, karakterli bir takımız, karakterli oyunculara sahibiz. Sezonu en iyi şekilde bitirmek istiyoruz. Önümüzde lig var. Ligi şampiyon tamamlamak istiyoruz. İnşallah hakkımızda hayırlısı olur."

Luigi Datome: "Şu anda sezonu analiz etmek kolay değil. Bugün kaybettik. İki yıl önceki gibi üzgünüz. Denedik, savaştık ama daha iyi olabilirdik. Bu galibiyeti Real Madrid kazandı. Nikola Kalinic: "Berbat hissediyoruz. İstediğimiz şekilde oynayamadık ve istediğimiz performansı veremedik. Şu an bunu unutmalıyız. Biz kötü oynadık ama Real iyi oynadı. Bu şekilde finali kazanamazsınız. Real hak etti. Çok fazla hata yaptık. Maçı tekrar izleyeceğim. Çok kolay basketleri yapamadık. Taraftara teşekkür ediyorum. Onlar kendilerine düşeni yaptı ama biz yapamadık."

Brad Wanamaker: "Hayal kırıklığı yaşıyorum. Bu bölüme kadar iyi geldik ama performansımız yeterli olmadı. Sezona bakarsanız başarı ama kupayı alamadık. Savaştık mücadele ettik ama bazen sorun yaşadık. 40 dakika boyunca savaşmanız gerekiyor."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.