İsveçli 'Altın kulaç' yarışlara Antalya'da hazırlanıyor

İsveç'in kadınlarda olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu yüzücüsü Sarah Sjöström, Hong Kong'ta düzenlenecek Dünya Kupası ikinci ayak yarışlarına Antalya'da hazırlanıyor.

27 Eylül 2017 Çarşamba 14:02
İsveçli 'Altın kulaç' yarışlara Antalya'da hazırlanıyor






ANTALYA (AA) - Yüzmede olimpiyatlarla dünya ve Avrupa şampiyonalarında 26 altın, 20 gümüş ve 6 bronz madalyasıyla 7 dünya rekoru bulunan İsveçli Sarah Sjöström, kamp için Antalya'yı tercih etti.

Arkadaşının teşvikiyle 10 yaşındayken başladığı yüzme sporunda, 14 yaşında 100 metre kelebekte Avrupa şampiyonluğuna ulaşan Sjöström, yarıştığı tüm şampiyonalarda adından söz ettirmeyi başardı.

2016 Rio Olimpiyatları'nda 100 metre kelebekte altın, 200 metre serbestte gümüş ve 100 metre serbestte bronz, dünya şampiyonasında 7 altın, 4 gümüş ve bir bronz, kısa kulvarda 3 altın ve bir gümüş, Avrupa şampiyonasında 10 altın, 6 gümüş ve 3 bronz, kısa kulvarda 5 altın, 8 gümüş ve bir bronz madalya kazanan İsveçli yüzücü, kadınlar 50 ve 100 metre serbest, 50 ve 100 metre kelebekte dünya rekorları kırdı. Ayrıca Sjöström, kısa kulvarda 100 ve 200 metre serbest ile 100 metre kelebekte rekorları elinde bulunduruyor.

Sjöström, 2017 Dünya Yüzme Kupası'nın 30 Eylül-1 Ekim tarihlerinde Hong Kong'da düzenlenecek ikinci ayağı için Antalya'nın Belek Turizm Merkezi'ndeki Gloria Sports Arena'da hazırlık kampı yapıyor.

"Kendimi üst seviyede tutmaya çalışıyorum"

İsveçli rekortmen yüzücü Sjöström, AA muhabirine spor yaşamı, hedefleri ve Türkiye'deki hazırlıklarını değerlendirdi.

Sjöström, 14 yaşında kazandığı Avrupa şampiyonluğunun ardından hayatının değiştiğini dile getirerek, "En büyük hedefim olimpiyatlarda altın madalya kazanmaktı. Bunu geçen sene Rio Olimpiyatları'nda başardım. En büyük hedefime ulaştım. Ancak yüzmek benim işim ve severek yapıyorum. O yüzden her zaman kendimi üst seviyede tutmaya çalışıyorum." diye konuştu.

"Antalya'da güneşin keyfini çıkartmaya çalışıyorum"

Dünya kupasının ikinci ayağı öncesinde hazırlık kampı için Antalya'ya geldiğini dile getiren Sjöström, havuzda güneşin altında antrenman yapmayı sevdiğini, bu nedenle İsveç yerine Antalya'da olmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade etti.

Sjöström, Energy Standard Uluslararası Yüzme Kulübü Başantrenörü James Gibson ile antrenman yapmanın keyifli olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:

"Kamp döneminde çok boş vaktim olmuyor. Hazırlık kampında olduğum için kendimi tamamen antrenmanlara verdim. Bş zamanlarımda İsveç'te güneşi çok fazla göremediğimiz için Antalya'daki güneşin keyfini çıkartmaya çalışıyorum. Stockholm'de de antrenman dışında çok daha farklı şeylerle meşgul olmak zorunda olduğum için buraya geldiğimde tamamen antrenmana konsantre oluyorum."

Son Güncelleme: 27.09.2017 21:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.