Kadın Süper Ligi'nde skandal iddia ortalığı karıştırdı

Kadın Süper Ligi'nde skandal iddia. Beşiktaş'tan Patricia Seteco hakkında 'Erkeği kadın diye oynattılar' iddiası ortalığı karıştırdı..

15 Ocak 2024 Pazartesi 12:41
Kadın Süper Ligi'nde skandal iddia ortalığı karıştırdı







Kadın Süper Ligi'nde skandal iddia ortalığı karıştırdı



Beşiktaş Kadın Futbol Takımı'nın deplasmanda ALG Spor'a 2-1 yenildiği maçın ardından siyah-beyazlı takımın yönetimi ALG Spor oyuncusu Patricia Seteco'nun "Erkek" bir sporcu olduğunu iddia etti.

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi'nde 16. hafta müsabakaları oynandı. ALG Spor, Beşiktaş United Payment'ı 2-1'lik skorla mağlup etti. Bu maçtan sonra Beşiktaş kulübü, dikkat çeken bir iddiada bulundu.

Beşiktaş Futbol A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Fırat Fidan, Gaziantep ekibi ALG Spor'da forma giyen ve 88. dakikada takımının galibiyet golünü kaydeden Angolalı oyuncu Patricia Mingas Afonso Seteco'nun 'erkek' olduğu yönünde iddiada bulundu.

"ERKEĞİ KADIN DİYE OYNATTILAR"

Fırat Fidan, yaptığı açıklamada "Resmen oyuncunun kimliğini değiştirmişler. Erkeği kadın diye oynattılar. Çok ayıp, yazık" dedi.


Beşiktaş Kulübü Kadın Futbol Takımları İdari Direktörü Hasan Sarıgül ise, Patricia Mingas Afonso Seteco ile ilgili daha temkinli bir açıklamada bulundu ve "Kesin olarak erkek ya da kadın diyemiyoruz. Oyuncunun davranışlarından şüphelendik. Ondan sonra internette araştırma yaptık, Facebook sayfasını bulduk; erkek görünüyor. Türkiye Futbol Federasyonu'na başvurup, araştırılmasını isteyeceğiz" dedi.

ALG Spor'un 10 Kasım 2023'te lisans çıkardığı Seteco, ligde 7 maç oynadı ve 5 gol attı.

BEŞİKTAŞ'TAN AÇIKLAMA GELDİ

Beşiktaş, ALG Spor oyuncusu Patricia Seteco hakkında yöneticilerin açıklama yaptığı şeklinde basında yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığını duyurdu.

Beşiktaş'ın açıklaması şu şekilde:

"Bugün basında çıkan Gaziantep ALG Spor Kadın Takımı oyuncusu Patricia Mingas Afonso Seteco ile ilgili haberin kaynağı Kadın Futbol Takımımızın sorumlu yöneticileri değildir. Kulübümüz yetkilileri tarafından bu yönde resmi ya da gayriresmi bir açıklama yapılmamıştır.


Bununla birlikte; Beşiktaş Futbol A.Ş. Yönetim Kurulu üyemiz Sayın Fırat Fidan aynı zamanda Avrupa Kulüpler Birliği (ECA) Kadınlar Komisyonu üyesi olup, uluslararası seviyede hızla büyüyen kadın futbolundaki aşamaları takip etmektedir. Bu amaçla oyunun organizasyonu, gelişimi ve sağlıklı büyümesi üzerine Avrupa Kulüpler Birliği'yle sürekli temas halindedir.

Beşiktaş Jimnastik Kulübü olarak, ülkemizde hala amatör statüde olan kadın futbolunun öncelikle yarı profesyonel statüye, ardından tam profesyonelliğe kavuşması için Türkiye Futbol Federasyonu ile fikir alışverişimiz titizlikle devam etmektedir.

Bununla birlikte, kamuoyunun gündemine gelen iddiaların netliğe kavuşturulması ve kadın futbolunda adil rekabet şartlarının gerçek manada sağlandığının teyidi adına Türkiye Futbol Federasyonu'nun konuyu ele almasının bir gereklilik olduğunu vurgulamayı da kulüp olarak bir görev addediyoruz.

Uluslararası standartların sağlanmasıyla bu ve birçok konuda kontrol mekanizmasının sağlanacağına inancımızı belirtiyor, tüm kulüplerimizi ortak çalışmaya davet ediyoruz."

Son Güncelleme: 15.01.2024 19:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.