Mersin İdmanyurdu - Beşiktaş Notları

Ali Ekber ŞEN / MERSİN, () BEŞİKTAŞ 1000'İNCİ GALİBİYETİ İÇİN SAHADA Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'de 2015-2016 sezonunun ilk haftasında deplasmanda Mersin İdmanyurdu ile yapacağı maçta lig tarihindeki bininci galibiyetini almak...

16 Ağustos 2015 Pazar 22:11
Mersin İdmanyurdu - Beşiktaş Notları






Ali Ekber ŞEN / MERSİN, ()
BEŞİKTAŞ 1000'İNCİ GALİBİYETİ İÇİN SAHADA
Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'de 2015-2016 sezonunun ilk haftasında deplasmanda Mersin İdmanyurdu ile yapacağı maçta lig tarihindeki bininci galibiyetini almak için sahaya çıktı.
57 SEZONDA 1872 MAÇ
Siyah-beyazlılar, Süper Lig'de geride kalan 57 sezonda yaptığı 1872 maçta 999 galibiyet alırken, 525 kez berabere kalıp, 348 kez de sahadan yenilgiyle ayrıldı.
MERSİN İDMANYURDU'NUN 90'INCI KURULUŞ YILDÖNÜMÜYDÜ
Mersin İdmanyurdu kuruluşunun 90’ncı yıldönümünde Beşiktaş ile 29’uncu randevusuna çıktı.
TARAFTARLARDAN MEŞALELİ KUTLAMA
Maça büyük önem veren Mersin İdmanyurdu taraftarları stadyum dışında meşaleler yakıp havai fişekle takımlarının 90’ıncı yıldönümünü kutladılar.
LİGDE BEŞİKTAŞ 14 GALİBİYET ALDI
- İki ekip arasında oynanan maçlarda Beşiktaş’ın 14, Mresin İdmanyurdu’nun ise 6 galibiyeti bulunuyor. 8 maçta ise eşitlik bozulmadı.
EN GOLLÜ SKOR
1973-74 sezonunda Mersin’de Beşiktaş’ın 4-2’lik galibiyetiyle biten karşılaşma rekabetteki 28 maç içinde en gollü müsabaka olarak kayıtlara geçti.
TARİHİ MAÇ
1980-81 sezonundaki iki takım arasında oynanan maç tarihe geçti. 31 Ağustos 1980’de İnönü Stadyumu’nda oynanan maçta Beşiktaş 3-0 öndeyken, 62’nci dakikada Mersin İdmanyurdu’nun sahadan çekilmesi üzerine karşılaşma tatil edildi. Sonuç Beşiktaş lehine daha sonra 3-0 olarak tescil edildi. 2 puanı silinen Mersin İdmanyurdu böylece puanı silinen ilk takım olarak kayıtlara geçti.

SICAKLIK 30 DERECE
Güneyde günlerdir hayatı olumsuz etkileyen aşırı hava sıcaklığı ve yüksek nem oranı maça damgasını vurdu. Deniz seviyesinden yüksekte olan Kocavilayet Mahallesi'ndeki Mersin Stadyumu’nda sıcaklık 30 derece oldu. Nem oranı yüzde 79’i bulurken hissedilen sıcaklık ise 36 derece oldu.
ZEMİN MÜKEMMELLEŞTİRİLDİ
- Her iki takımın geçen sezon karşılaştığı ve zeminin gevşekliği nedeniyle 'Patates tarlası’ eleştirilerine neden olan 25 bin seyirci kapasiteli Mersin Stadyumu’nda zeminin bu kez mükemmel olmasıyla dikkat çekti.
"SEBA'NIN ASKERYLERİYİZ"
- Mersin Stadyumu’nun kuzey kale arkasında bulunan Beşiktaş taraftarları “Süleyman Seba’nın evlatlarıyız" pankartı astı.
3000 GOL HEYECANINA DOĞRU
Lig tarihinde 2987 golü bulunan Beşiktaş, yeni sezonda 3000. gol heyecanını da yaşayacak. Siyah-beyazlıların lig tarihinde oynadığı 1872 maçta kalesinde gördüğü gol sayısı ise 1557 oldu.
GÜNEŞ'İN YÜZÜ GÜLECEK Mİ
Teknik Direktör Şenol Güneş'in ise açılış maçlarında yüzü gülmüyor. Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'in çalıştırdığı takımlar, ligin ilk haftasında oynadığı son 3 karşılaşmada galibiyet sevinci yaşayamadı.
KAZANDI
Siyah-beyazlıların tecrübeli çalıştırıcısı, 27 yıllık teknik direktörlük kariyerinde Süper Lig'de 10 kez ilk hafta maçlarında saha kenarında yer alırken, bu maçlardan 6'sını başında bulunduğu takımlar kazandı, 3'ünde berabere kaldı ve 1 kez de sahadan yenilgiyle ayrıldı.
Ligin ilk hafta maçlarında son galibiyetini Trabzonspor'u çalıştırdığı 2010-2011 sezonunda deplasmanda MKE Ankaragücü'ne karşı 2-0'lık skorla alan Güneş, daha sonraki 3 ilk hafta maçını da kazanamadı.
Siyah-beyazlı çalıştırıcı, son olarak geride kalan sezon görev yaptığı Bursaspor'la, sahasındaki ilk hafta maçında Galatasaray'a 2-0 mağlup olmuştu.
MURAT CEYLAN CEZALI
Mersin İdmaryurdu’ nun orta alandaki beyni Murat Ceylan, geçen sezonun son maçında Mersin’de oynanan Başakşehir maçında gördüğü kırmızı kart cezası nedeniyle takımdaki yerine alamadı.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.