• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Politika
  • Teknoloji
  • Spor
  • Dünya
  • Sağlık
  • Magazin Kitap Turizm Altın Kızların Mutfağı Advertorial CANLI MAÇ BÖLGE BİLİM-TEKNOLOJİ KÜLTÜR - SANAT İpucu Kimdir? Nedir? Ramazan Haberleri Genel Ajans SULAR NE ZAMAN GELECEK? Otomobil Eğitim DIŞ HABERLER GÜVENLİK GENEL
  • Ara
  1. Haberler
  2. Spor
  3. Mersin Taşucu'nda Ekolojik Yat Yarışı
Spor
Yayınlanma: 04 Ekim 2021 - 17:11

Mersin Taşucu'nda Ekolojik Yat Yarışı

Engelliler ve toplumun diğer fertleri arasında yeni bir olumlu etkileşim modeli oluşturma amacıyla düzenlenen Ruhun Yelkenleri etkinlikleri, Mersin’in Silifke ilçesine bağlı Taşucu mahallesinde yapıldı.

3 dk okunma süresi
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Mersin Taşucu'nda Ekolojik Yat Yarışı

Mersin Taşucu'nda Ekolojik Yat Yarışı

Engelliler ve toplumun diğer fertleri arasında yeni bir olumlu etkileşim modeli oluşturma amacıyla düzenlenen Ruhun Yelkenleri etkinlikleri, Mersin’in Silifke ilçesine bağlı Taşucu mahallesinde yapıldı. Uluslararası yat yarışı, çevre kampanyası, bölgede toplanan çöplerden bir sanat eseri yaratılması ve kapsayıcı bir mürettebatla denize açılmanın da dahil olduğu yoğun bir programa sahip olan Ruhun Yelkenleri etkinlikleri, Rusya Devlet Atom Enerjisi Kurumu’nun desteğiyle yapıldı. 

Uluslararası Kapsayıcı Günler çerçevesinde, AKKUYU NÜKLEER A.Ş ve kamu kuruluşlarının temsilcileri ile Ruhun Yelkenleri gezisinin uluslararası mürettebatının da katıldığı bir yat yarışı yapıldı.  Taşucu, Silifke’de düzenlenen ve iki yatın katıldığı bu yarışla eş zamanlı olarak Alman sanatçı Pavel Erlich tarafından denizin dibinden toplanan atıklardan bir sanat eseri de yaratıldı. 

Yat yarışında Janis Elerts (Letonya) ve Johannes Marseille (İsveç) kaptanlık yaptı. Birinciliği Janis Elerts’in ekibinden Abilympics Şampiyonası “masaj terapisi” yetkinlik alanında ulusal baş uzman Vladislav Melnik (Rusya), görme engelli tarihçi Evgeny Nelzikov (Rusya), Akdeniz-Mersin Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı görme engelli Soner Demir (Türkiye) kazanırken, ikinciliği AKKUYU NÜKLEER A.Ş Genel Müdür Birinci Yardımcısı ve Nükleer Güç Santrali Yapı İşleri Direktörü Sergei Butckikh, AKKKUYU NÜKLEER A.Ş Halkla İlişkiler ve İletişim Direktörü Kiyra Jade Staples ve Türkiye Görme Engelliler Federasyonu Başkan Yardımcısı Dursun Arslan’dan oluşan Johannes Marseille’in takımı elde etti.

Yat yarışı ile eş zamanlı düzenlenen ve evsel atıkların toplanmasını içeren ekoloji etkinliğine ise, AKKUYU NÜKLEER A.Ş. temsilcileri, Engelliler Derneği Başkanı ve üyeleri ile, onların aileleri katıldı. 

Çöplerden bir sanat eseri yaratan Alman sanatçı Pavel Erlich şunları söyledi: “Bu sanat eserinin en önemli özelliği, herkesin buna dahil olmasıydı. Biri çöpleri topladı, biri dalgıçlara yardım etti, biri alanı düzenledi. Dalgıçlara çok teşekkür ederim, denizin dibinden yaklaşık 70 yıllık bir sandalye gibi çok özel şeyler çıkardılar.”

AKKUYU NÜKLEER A.Ş. Bölge İletişim Birimi uzmanı Esra Kut da yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: “Bu etkinliğe ilk kez katılıyorum ancak son iki yıldır Ruhun Yelkenleri’ni birçok kez duydum. Çevre etkinliklerinin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu etkinlik de katılan herkes için hem önemli hem de eğlenceliydi.  Deniz dibinde evsel atıkların yattığını keşfetmek ve bundan bir sanat eseri yaratmak ilginçti. İnsanların denize bunun gibi şeyler atmalarına şaşırdım. Kapsayıcı etkinliklerin tüm dünyadan insanları bir araya getirmenin iyi bir yolu olduğunu düşünüyorum. Engelliler ve engelli olmayanlar arasındaki sınırları kaldırmak, birlikte zaman geçirmek önemli. Çevre kampanyasına katılan herkes tek bir takım halinde olumlu biçimde etkileşim içindeydi, her şey çok ahenkliydi.”

Etkinlikler çerçevesinde ayrıca, engelli olmayan katılımcıların gözleri bağlanarak yürüyüşler, hamura şekil verme ve denizci düğümü atma faaliyetleri de gerçekleştirildi. Geziye dahil olan, gazeteciler ve yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali’ni inşa eden AKKUYU NÜKLEER A.Ş’nin temsilcilerinden oluşan yeni ekip de, bu faaliyetlerin yürütüldüğü ustalık sınıflarına katıldı. 

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Samsunspor, Cherif Ndiaye ile 4 Yıllık İmza attı
Samsunspor, Cherif Ndiaye ile 4 Yıllık İmza attı
Kerem Aktürkoğlu'ndan Fenerbahçe Taraftarına Alkışlı Jest
Kerem Aktürkoğlu'ndan Fenerbahçe Taraftarına Alkışlı Jest
16 Yıl Aradan Sonra Geri Dönen Kocaelispor’da Süper Lig Heyecanı
16 Yıl Aradan Sonra Geri Dönen Kocaelispor’da Süper Lig Heyecanı
Fenerbahçe Yeni Sezondaki İlk Resmi Maçına Çıkıyor! Yarın Feyenoord’a Konuk Olacak!
Fenerbahçe Yeni Sezondaki İlk Resmi Maçına Çıkıyor! Yarın Feyenoord’a Konuk Olacak!
Son Haberler
Antalya'da Çöp Kamyonuna Kazası Motosiklet Sürücüsü Hayatını Kaybetti
Antalya'da Çöp Kamyonuna Kazası Motosiklet Sürücüsü Hayatını...
Samsunspor, Cherif Ndiaye ile 4 Yıllık İmza attı
Samsunspor, Cherif Ndiaye ile 4 Yıllık İmza attı
Yemen’de İsrail Saldırısı: Sana’da Elektrik Kesildi, Can Kaybı Var
Yemen’de İsrail Saldırısı: Sana’da Elektrik Kesildi, Can Kaybı...
Trabzon–Cidde Seferinde Korkutan Anlar: Flynas Uçağı Motor Arızası Sonrası Acil İniş Yaptı
Trabzon–Cidde Seferinde Korkutan Anlar: Flynas Uçağı Motor Arızası...
Gülçavuş ve Sultaniçe - Enez Sahil Yolu Tamamlanıyor
Gülçavuş ve Sultaniçe - Enez Sahil Yolu Tamamlanıyor
5. Dünya Yatırımcı Haftası Borsa İstanbul’daki Gong Töreniyle Başladı
5. Dünya Yatırımcı Haftası Borsa İstanbul’daki Gong Töreniyle Başladı

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Politika
Teknoloji
Spor
Dünya
Sağlık
Magazin
Kitap
Turizm
Altın Kızların Mutfağı
Advertorial
CANLI MAÇ
BÖLGE
BİLİM-TEKNOLOJİ
KÜLTÜR - SANAT
İpucu
Kimdir?
Nedir?
Ramazan Haberleri
Genel
Ajans
SULAR NE ZAMAN GELECEK?
Otomobil
Eğitim
DIŞ HABERLER
GÜVENLİK
GENEL
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.