Milli güreşçiler Dağıstan'da tarih yazdı

Rusya Federasyonu'na bağlı Dağıstan Özerk Cumhuriyeti'nde düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda Türkiye, 5 altın ve 8 bronz olmak üzere 13 madalya kazandı.

07 Mayıs 2018 Pazartesi 10:17
Milli güreşçiler Dağıstan'da tarih yazdı






Milli güreşçiler Dağıstan'da tarih yazdı

   Rusya Federasyonu'na bağlı Dağıstan Özerk Cumhuriyeti'nde düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası sona erdi.

Kaspiysk kentinde 7 gün süren şampiyonada Türkiye, 5'i altın, 8'i bronz olmak üzere toplam 13 madalya kazandı.

Avrupa şampiyonalarında en fazla madalya sayısına ulaşan milliler, Dağıstan'da büyük bir başarıya imza attı.

Sıklet sayısının 8'den 10'a çıkarıldığı şampiyonada erkekler serbest stilde Taha Akgül ve Soner Demirtaş, grekoromende Rıza Kayaalp, kadınlar kategorisinde de Yasemin Adar ve Elif Jale Yeşilırmak altın madalya elde etti.

Ali Aliyev Spor Salonu'ndaki organizasyonda serbest stilde Selahattin Kılıçsallayan, Recep Topal ve Serdar Böke, grekoromende Ekrem Öztürk ve Enes Başar, kadınlarda da Evin Demirhan, Buse Tosun ve Bediha Gün üçüncülük kürsüsüne çıktı.

Türkiye, takım halinde serbest stil ve kadınlarda 3. olurken, grekoromen stilde 6. sırada yer aldı.

Kadın millilerden tarihin en iyi derecesi

Şampiyonada 2 altın ve 3 bronz madalya kazanan Kadın Güreş Milli Takımı, tarihinin en iyi derecesini elde etti. Türkiye, kadınlarda ilk kez iki şampiyon birden çıkardı.

Rıza Kayaalp Asrın Güreşçisi'nin rekorunu egale etti

Grekoromen stil 130 kiloda zirveyi yine rakiplerine kaptırmayan Rıza Kayaalp, üst üste 7, toplamda ise 8. kez Avrupa şampiyonu olarak "Asrın Güreşçisi" unvanına sahip Hamza Yerlikaya'nın rekorunu egale etti.

Serbest stil 125 kiloda altın madalya kazanan olimpiyat şampiyona milli güreşçi Taha Akgül, finalde Gürcü Geno Petriashvili'yi yendi.

Taha Akgül 6. kez Avrupa şampiyonu oldu

Geçen yıl Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda finalde yenildiği Petriashvili'den rövanşı alan Taha, 6. kez Avrupa şampiyonu olarak, Türk sporcular arasında serbest stilde kendisine ait rekoru geliştirdi.

Kadınlarda Yasemin Adar, erkekler serbest stilde de Soner Demirtaş, üst üste üçüncü kez altın madalyayı boynuna taktı. Elif Jale Yeşilırmak da ilk kez Avrupa şampiyonluğu sevinci yaşadı.

Türkiye, geçen yıl Sırbistan'ın Novi Sad kentinde düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda 5 altın, 1 gümüş ve 3 bronz madalya kazanmıştı.

"Her türlü olumsuzluklara rağmen güreşçilerimiz tarih yazdı"

Türkiye Güreş Federasyonu (TGF) Başkanı Musa Aydın, milli güreşçilerin zor şartlarda Dağıstan'da tarih yazdığını ifade etti.

Şampiyonanın güreşin yoğun ilgi gördüğü Dağıstan'da yapıldığına dikkati çeken Aydın, "Hakemler, gerçekten Rahman Bilici'nin tuşunu iptal etti. Bir sporcumuz daha büyük bir haksızlığa uğradı. Burası Dağıstan. Avrupa ülkeleri adına güreşen en az 40 Dağıstanlı sporcu var. Seyirciler onları da kendi sporcuları gibi sahipleniyor. Gerçekten zorluklar yaşadık. Her türlü olumsuzluklara rağmen güreşçilerimiz tarih yazdı." diye konuştu.

Muhabir: Halil İbrahim Avşar

Son Güncelleme: 07.05.2018 08:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.