Milli rezalet: Fransa'da hüsrana uğradık, tek bir gol bile atamadılar

İspanya Karşısında 3-0'lık ağır bir yenilgi ile 2016 Avrupa Şampiyonası'nda hiç bir iddiası kalmayan A Milli Futbol Takımı'nın başarısızlığı geceye damgasını vurdu. 3-0'lık yenilginin ardından seyirciler önce Arda'yı sonra Fatih Terim'i protesto etti

17 Haziran 2016 Cuma 23:43
Milli rezalet: Fransa'da hüsrana uğradık, tek bir gol bile atamadılar






Milli rezalet: Fransa'da hüsrana uğradık, tek bir gol bile atamadılar


İtalyan takım elbiseler, Fransız ayakkabılar, on numara havalarla Paris'te Türk rüzgarı estirip Hırvatistan ve İspanya karşısında rezil olan Milli Takım'a sahada şok protesto. 2016 Avrupa Şampiyonası D Grubu 2. maçında oynanan İspanya - Türkiye maçında Arda Turan'a tribünlerden tepki geldi. 'Biz Bitti Demeden Bitmez' diyerek iddialık sloganlarla Fransa'ya gelen ve maçlarda tek bir gol bile atamayan Milli Takım'a sosyal medyadan da ağır eleştiriler geliyor. Vatandaşlar TV ekranlarını karartarak çektikleri görüntüleri paylaşıyor,.

3-0 İspanya'nın üstünlüğüyle devam eden karşılaşmada Türk taraftarlar, Arda Turan'ı ayağına her top gelişinde ıslıkla protesto etti. Milli futbolcu da tribünlerden gelen bu protestoya alkışla tepki gösterdi.

EURO 2016'ya Hırvat şokuyla başlayan Milli Takım, İspanya ile karşı karşıya geldi. Karşılaşma İspanya'nın 3-0'lık üstünlüğü ile sonuçlandı.

2. YARININ MAÇINDA FARK 3'E ÇIKTI..

Karşılaşmanın ikinci yarısına Fatih Terim değişiklikle başladı. Hakan Çalhanoğlu kenara gelirken, yerine Nuri Şahin oyuna dahil oldu. İkinci yarının ilk dakikalarında da henüz topla oynayamadan İspanya farkı 3'e çıkardı.

48. dakikada Iniesta, savunmamızın arkasına sarkan Alba'ya pasını çıkardı. Alba da bekletmeden kale önüne topu çevirdi. Morata topu boş kaleye gönderdi.

ARDA TURAN'A TEPKİLER, TRİBÜNLERLE ATIŞMA...

Farkın 3'e çıkmasının ardından moral olarak tamamen düşen A Milli Takımımız, rakip yarı alanda topun kontrolünü sağlamakta zorluk yaşadı. İspanya, karakteristik pas oyununu rahatça oynarken, Arda Turan ile tribünler arasında da gerginlik yaşandı.

Nice'te bulunan taraftarlar, Arda Turan'a top geldiğinde ıslıklamaya başladı. Milli Takım'ın kaptanı da tepkilere jest ve mimiklerle karşılık verdi. Taraftarlarımızın tepkilerinin ardından, İspanyol seyirciler Arda Turan tezahüratları yaptı ve Arda da onları alkışladı.

Kalan dakikalarda gol olmadı ve A Milli Takımımız, gruptaki ikinci maçından da puansız ayrıldı.
MUCİZELERE KALDI

İspanya'ya galibiyeti getiren goller, 34. ve 48. dakikalarda Alvaro Morata ile 37. dakikada Nolito'dan geldi.

Bu sonucun ardından A Milli Takımımız 2 maç sonunda 0 puanda kalırken, averajı da -4 oldu ve son maçı kazanması halinde bile en iyi üçüncülük için şansı oldukça düştü. İspanya ise 6 puana yükseldi ve gruptan çıkmayı garantiledi.

Grubun son maçında A Milli Takımımız 21 Haziran günü Çek Cumhuriyeti ile karşılaşacakken, İspanya ise Hırvatistan ile kozlarını paylaşacak.

FATİH TERİM'DEN TEK DEĞİŞİKLİK

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) D Grubu'nda İspanya ile oynanan maçta A Milli Takım'ı, Hırvatistan karşılaşmasının ilk 11'inde tek değişiklik yaparak sahaya sürdü.

Deneyimli teknik adam, D Grubu'nun ilk maçında Hırvatistan'a 1-0 mağlup olan ay-yıldızlı ekibin ilk 11'de yer alan Cenk Tosun'u yedek oturturken, bu oyuncunun yerine Burak Yılmaz'a görev verdi.

Türkiye, İspanya maçına Volkan Babacan, Gökhan Gönül, Mehmet Topal, Hakan Kadir Balta, Caner Erkin, Selçuk İnan, Ozan Tufan, Oğuzhan Özyakup, Hakan Çalhanoğlu, Arda Turan ve Burak Yılmaz ilk 11'i ile başladı.

İspanya ise Çek Cumhuriyeti'ni 1-0 yendiği kadroyu koruyarak maça De Gea, Juanfran, Ramos, Pique, Alba, Busquets, Iniesta, Fabregas, Silva, Nolito, Morata ilk 11'i ile başladı.

TRİBÜNLER KIRMIZI-BEYAZ

A Milli Takım'ın Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde Konya ve Antalya'daki statlarda oynadığı maçlarda yapılan bayrak şovu, Fransa'da da devam etti.

Saran Holding tarafından sağlanan 100 bin bayrak tırlarla Fransa'ya ulaştırılırken, bayrakların 15 bini Paris'teki Hırvatistan maçında Parc des Princes tribünlerine yerleştirilmişti.

Bayraklardan bir bölümü Nice şehir merkezinde kurulan Türkiye Futbol Federasyonu çadırından taraftara dağıtıldı. Ayrıca Nice Stadı'nda Türk taraftarlar için ayrılan bölüme de yaklaşık 15 bin bayrak bırakıldı.

UEFA'dan alınan izinle 20 kişilik ekip tarafından yapılan bayrak dağıtımı sayesinde Türk taraftarların yer aldığı tribünler, kırmızı-beyaz renklere büründü.



 
Son Güncelleme: 17.06.2016 23:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.