Mustafa Cengiz "Gomis'izorla yollamadık"

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz Divan Kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamada Gomis'i zorla yollamadıklarını söyledi.

11 Ekim 2018 Perşembe 13:16
Mustafa Cengiz "Gomis'izorla yollamadık"






Mustafa Cengiz "Gomis'izorla yollamadık"

    Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz Divan Kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamada Gomis'i zorla yollamadıklarını söyledi.Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, Divan Kurulu toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Mustafa Cengiz’in açıklamaları şu şekildeydi:

“GOMİS’İ ZORLA YOLLAMADIK”

“Gomis haberini okudum, üzüldüm. Asla küçük gördüğümden değil. Gomis değerli bir kardeşimiz, Galatasaray’a hizmet etmiş değerli bir insan. Galatasaray’da spesifik bir durum olmadıkça, Başkan hiçbir transfere, hiçbir satışa direk müdahale etmez. Teknik heyetimizin başında çok önemli bir marka olan Fatih Terim var. Asla transfer olayının içine girmeyiz. Galatasaray bir Türkiye, bir dünya devidir. Sistemi oturtmak istiyoruz. Tüm karar ve yetki, çok değerli bir isim olan Fatih Terim ve ekibine aittir. Bunu onları eleştirmek için de söylemiyorum, buradan sakın bir malzeme çıkmasın.  Hukukta kusursuz sorumluluk deyimi vardır. Yani kusurunuz olmasa da siz sorumlusunuzdur. Ben Başkan’ım. Daha fazla irdelemeliydim. Forveti de almalıydım. Burada sorumlu benim. Gomis’i biz zorla yollamadık. Feghouli’ye Arap ülkelerinden iyi bir resmi teklif geldi ama o gitmedi. Gomis köle mi? Böyle bir şey olur mu? Ayrıca bir futbolcuyu göndermek artık kolay değil. Gomis 150 milyon TL gelir elde etti. Asla gözümüz yok, daha çok kazansın. Yolu ve bahtı açık olsun.

"KALKIŞ YAPAN BİR UÇAK GİBİYİZ"

"UEFA’da iki kurul var. Kabaca, birine Savcılar Kurulu ya da Disiplin Komitesi diyelim. Diğeri Türkçe’de tam karşılığı olmasa da Hakimler Kurulu. Oradaki hukukçu bizim yeniden yargılanmamızı istiyor. Elinde men cezası vermek gibi geniş yetkiler var. UEFA bize bu konuda yardımcı. UEFA’yla birlikte durum değerlendirmesi yapacağız. İnşallah bu süreci de başarıyla atlatacağız. Galatasaray kendini lafla, kulis çalışmalarıyla değil; hem Arthur Andersen’dan hem de Ernst&Young gibi şirketlerin hesaplamalarıyla elde edilen rakamlarla kanıtlamış durumda. Şu an kalkış yapan bir uçak gibiyiz. İnşallah, bir kuş sürüsüne çarpıp düşmeyiz.

“HAKEMLER SAHADA ADALETTEN ŞAŞMAMALI”

"Birinin bir futbol müsabakasında, iş hayatında veya herhangi bir yarışta canı yanarsa ve bağırırsa bunu anlayışla karşılamak gerekir. Değerli bir rakibimizin haklı ve objektif olarak canı yanmış ise biz bunu saygıyla karşılarız. Bunun da tekrar edilmesini istemeyiz. VAR sisteminde daha sene başında kupa kaybettik. VAR sistemi yeni oturuyor. Hakem gördüğünü çalacak. Yanlış veya hatalı görmesi hiç önemli değil. Hakemler veya Merkez Hakem Komitesi Başkanı ya da TFF Başkanı, bir futbol takımının taraftarı olabilir. Bu iyi bir şey. Futboldan yana demek ki. Ama sahada görev aldığında adaletten şaşıyorsa Türkiye’nin haline yazıklar olsun derim. TFF’den bir ricam daha olacak. Zeminler berbat. 18 kulüp de milyonlarca lira para harcıyor. Oyuncular çok kolay sakatlanacak hale geliyor."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.