Omurilik felçlileri için düzenlenen koşuya 3500 kişi katıldı

Engin ANAK/ALANYA (Antalya), () - OMURİLİK felçlileri yararına 32 ülkenin 34 kentinde aynı anda düzenlenen Yaşam İçin Kanatlar Dünya Koşusu'nun (Wings for Life World Run) Türkiye ayağı, Antalya'nın Alanya İlçesi'nde başladı. Dünya...

03 Mayıs 2015 Pazar 17:46
Omurilik felçlileri için düzenlenen koşuya 3500 kişi katıldı






Engin ANAK/ALANYA (Antalya), () - OMURİLİK felçlileri yararına 32 ülkenin 34 kentinde aynı anda düzenlenen Yaşam İçin Kanatlar Dünya Koşusu'nun (Wings for Life World Run) Türkiye ayağı, Antalya'nın Alanya İlçesi'nde başladı.
Dünya genelinde eş zamanlı başlayan yarışın Türkiye ayağı, saat 14.00'te Alanya rıhtım meydanından başladı. Dünya genelinde yaklaşık 90 bin kişinin katılımıyla yerel saatlere göre aynı anda başlayan dünya koşusunun Alanya- Antalya etabına 35 ülkeden 3 bin 500 kişi katıldı. Yarışa, Hürriyet Gazetesi yazarları Yonca Tokbaş ve Melike Karakartal ile milli sporcu Ahmet Arslan da katıldı.
Yarışın startını Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven, Belediye Başkanı MHP'li Adem Murat Yücel, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ömür Saka, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Erdal Tamrak, Yarış Direktörü Salih Münir Yaraş, Albimo Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu ve Alanya Belediyesi Destek Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Levent Uğur birlikte verdi.
ENGELLERİ AŞMAK İÇİN
Yarışa Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Genel Başkanı Ramazan Baş'ın tekerlekli sandalyesini iterek katılan Hürriyet Gazetesi yazarı Yonca Tokbaş, dünya koşusunun engelleri aşmak adına büyük bir organizasyon olduğu söyledi. Tokbaş, "Wings For Life özellikle omurilik felçlileri için fon sağlayan bir vakıf. İkincisi düzenlenen yarışın ilkine katılamamıştım, fakat bu sene Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Genel Başkanı Ramazan beyi iterek koşmak için bulunuyorum" dedi.

Yarışın enteresan bir konsepti olduğunu belirten Yonca Tokbaş, "Hepimiz bir bağış yaparak bu yarışa katıldık. Ayrıca yarışta bir araç var. Biz finişe koşmuyoruz, finiş bizi yakalamak için arkamızdan koşuyor. Yakalanmamak için ne kadar koşabiliriz onu deneyeceğiz" diye konuştu.
'UMUT VERİLECEK'
Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Genel Başkanı Ramazan Baş, bu yıl yarışa çok büyük katılım olduğunu anlatırken, "Henüz dünyada omurilik felcine çözüm bulunamadı ama kök hücre çalışmaları çok büyük umut vaat ediyor. Biz bu projeye sürekli destek vermeye karar verdik. Bugün koşamayanlar için koşulacak ve umut verilecek" dedi.
'300 BİN OMURİLİK FELÇLİSİ VAR'
Trafik kazası sonrası omurilik felci olduğunu aktaran Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Genel Başkan Yardımcısı Semra Çetinkaya da "Bir omurilik felçlisi olarak kök hücre çalışması bizim için çok umut vaat ediyor. Ülkemizde tahmini 300 bin kişi omurilik felçlisi olarak yaşıyor. Ülkemizde omurilik felçlisi olarak yaşamak çok zor. Vücudunuzun bir kısmını hissetmiyorsunuz ve birilerine bağlı yaşıyorsunuz. O yüzden bu projeler bizler için çok önemli. Bizi destekleyen tüm koşuculara teşekkür ederim" dedi.
Organizasyonun Alanya'da düzenlenmesinin kendileri için bir onur olduğunu aktaran Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, emeği geçen tüm yetkililere teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.