• BIST 100

    9390,51%1,20
  • DOLAR

    38,74% 0,39
  • EURO

    43,40% 0,27
  • GRAM ALTIN

    4146,90% 1,06
  • Ç. ALTIN

    6711,63% -0,27

Özel sporcular özgürlüğe yelken açtı

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu tarafından başlatılan çalışma kapsamında yelken branşında eğitim alıp Mersin'de denizle buluşan 22 engelli, suda tek başlarına mesafe katetmenin mutluluğunu yaşadı.

Spor 26.02.2018 14:44:15
Özel sporcular özgürlüğe yelken açtı

MERSİN (AA) - Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonunun hem engellileri sosyal hayata dahil etmek hem de yeni sporcular kazandırılması için başlattığı çalışmaya katılarak yelken eğitimi alan 22 engelli, Mersin'de tek başlarına denize açılmanın mutluluğunu yaşadı.

Federasyon tarafından engelli yelken branşına yeni sporcular kazandırılması için başlatılan çalışmaya katılan yaşları 12 ile 50 arasında değişen 22 sporcu, Mersin'de 3 günlük teorik eğitime tabi tutuldu.

Daha sonra pratik eğitime geçen engelliler, kendileri için özel dizayn edilen tek kişilik yelkenli teknelere binip büyük bir heyecanla denize açıldı.

İlk başlarda suda ilerlemekte güçlük çeken sporcular, birkaç saatlik alıştırmanın ardından engellerini unutup denizin tadını çıkardı, kimsenin desteği olmadan ilerlemenin verdiği özgürlüğün keyfini yaşadı.

Yıl içerisinde gerçekleştirilecek şampiyonalara da katılacak sporcular, başarı elde etmeleri durumunda çeşitli organizasyonlarda Türkiye'yi temsil edecek.

Olgaç: Bu eğitim kampından Avrupa, dünya şampiyonları çıkacak

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Engelli Yelken Branşı Teknik Kurul Başkanı Aynur Olgaç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, engelli yelken branşının eğitim kampını 22 sporcunun katılımıyla 1 hafta önce Mersin'de başlattıklarını söyledi.

Kampın çok başarılı geçtiğini belirten Olgaç, 'Amacımız engelli bireyleri sporla sosyal hayata dahil etmek, evlerinden çıkarmak. Ama bunun ötesinde de bizim hedeflerimiz var. 2024 Olimpiyatları, dünya şampiyonaları var. Dört yıl önceki yaş ortalaması 50 iken bugün bu yaş ortalaması 20-25'e düştü. 12-13 yaşında da sporcumuz var. Bunlar 2024 Olimpiyatları için çok büyük bir hedef. Bu eğitim kampından Avrupa, dünya şampiyonları çıkacak.' diye konuştu.

Olgaç, sporcuların denize ilk çıktığında korku yaşadığını ancak teknelerin çok güvenli olduğunu ve batmayacağını kendilerine anlattıklarını bildirdi.

Sporcuların da denizde güvende olduklarını anlayınca rahat hareket ettiğini aktaran Olgaç, 'Ben tüm sporcularla konuştum. 'İnanılmaz keyifliydi. Denizde özgürdük. Denizde kolumuz, bacağımız hiçbir eksiğimiz yoktu. Denizle bütünleştik, denizde spor yapmak bizi özgürleştirdi.' dediler. Onlara bu duyguyu yaşatabilmek çok önemli. Bizim beklentimizin üzerinde bir performans oldu.' ifadelerini kullandı.

Sporcu Paker: Keşke yıllar önce yapmış olsaydım

Engelli sporculardan Sema Paker, teorik eğitimin ardından denize açıldığını belirterek şunları söyledi:

'İnanılmaz bir heyecan yaşadım. Hele ki suda yalnız olduğunuzu hissettiğimiz anda bazen çığlık çığlığa kaldım. Keşke yıllar önce yapmış olsaydım diye düşündüm.'

Özcan Aydemir ise denize ilk kez çıktığını ve çok heyecanlandığını aktararak, özgürce dolaştığını ve büyük keyif aldığını dile getirdi.

Sporculardan 12 yaşındaki İbrahim Köseler de yelkenliyle ilk açıldığında korktuğunu ancak zamanla alıştığını ifade etti. Bu sporla tanıştığı için çok memnun olduğunu aktaran Köseler, 'Ben bu sporda iddialıyım ve ileride şampiyonluklar yaşayacağım.' diye konuştu.

Her 5 çocuktan biri büyüme sorunu yaşıyor

Ümit Gürelman’a Vefa Konseri

Beylikdüzü'nde metrobüsler çarpıştı, ölü ve yaralılar var

Seyyar baz istasyonu kurarak dolandırmışlar

İstanbul depremi için harita yayınlayarak bilgilendirdi

Selçuk Bayraktar'dan sonra Güler Sabancı'yı kopyaladılar

Çağlayan Topaloğlu'ndan ortalık karıştıran iddialar

Mardin Ovası için korkutan uyarı bilim insanlarından geldi

Sigorta sektörü 2025 zirvesinde buluşacak

Sofradaki Sessiz Kahraman | Gerçek Gıdanın Psikolojiye Etkisi

Gözaltına alınanların isimleri belli oldu

İBB'ye İSKİ operasyonu Sazlıdere intikamı mı?

İstanbul'da deprem | Naci Görür önemli soruya cevap verdi

İstanbul'da deprem | 6,2 için uzmanlar ne diyor?

23 Nisan kutlu olsun | Milli Karargah 105 yaşında

İstanbul Boğazı Yunus Gözlem etkinlikleri başlıyor

Tıklamadan önce düşünün

AcerPro'nun 20.Yılı Dijital Dönüşümün Mimarı

Menenjit saatler içinde ölüme neden olabiliyor!

Gençler ‘dalgalı’; kıdemli çalışanlar ‘ikinci’ ve ‘portföy’ kariyer peşinde

Bodrum Rallisi'nde heyecan dorukta

Gürültü hassasiyeti sağlığı tehdit ediyor!

Rüzgar endüstrisi 2.2 milyar dolara ulaştı

Türk doktorlardan tıp tarihinde dünyada bir ilk

Anksiyete kişinin işlevselliğini bozuyorsa önlem alınmalı!

Orzaks, Bilimin Işığında Geleceğe Yatırım Yapıyor

Sigorta Sektörünün Dijital Dönüşümünde 20 Yıllık Yolculuk Acerpro

İstanbullular Millet İftarında buluştu

Bursa'da otelde yangın faciası 2 kişi can verdi

Boykot listesi güncellendi, dev meydan mitingleri geliyor

Yükleniyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 26 1 5 51 83
2.Fenerbahçe 33 24 3 6 51 78
3.Samsunspor 33 17 10 6 12 57
4.Beşiktaş 32 15 7 10 17 55
5.İstanbul Başakşehir 33 15 12 6 6 51
6.Eyüpspor 33 14 11 8 8 50
7.Göztepe 32 12 10 10 13 46
8.Trabzonspor 32 12 10 10 13 46
9.Kasımpaşa 32 10 9 13 -2 43
10.Konyaspor 33 12 14 7 -4 43
11.Antalyaspor 32 12 13 7 -20 43
12.Gazişehir Gaziantep 33 12 15 6 -5 42
13.Kayserispor 32 10 11 11 -10 41
14.Rizespor 32 12 16 4 -12 40
15.Alanyaspor 33 10 15 8 -10 38
16.Sivasspor 33 9 17 7 -13 34
17.Bodrum FK 32 9 16 7 -13 34
18.Hatayspor 32 4 21 7 -31 19
19.Adana Demirspor 32 2 26 4 -51

YAZARLAR