Trabzonspor: 3 - Lazio: 3

UEFA Avrupa Ligi J Grubu ikinci maçında Trabzonspor, İtalya temsilcisi Lazio'yuTrabzon Hüseyin Avni Aker Stadı'nda konuk ediyor.

03 Ekim 2013 Perşembe 17:31
Trabzonspor: 3 - Lazio: 3






UEFA Avrupa Ligi J Grubu ikinci maçında Trabzonspor, İtalya temsilcisi Lazio'yuTrabzon Hüseyin Avni Aker Stadı'nda konuk ediyor. Maça Trabzonspor başladı. Trabzonspor, 12. dakikada Yusuf'un golüyle 1-0 öne geçti. 22. dakikada Adrian durumu 2-0'a getirdi. Onazi, 29'da farkı bire indirdi. 35. dakikada Henrique farkı yine 2'ye çıkardı: 3-1. İlk yarı bu skorla tamamlandı.

 

DAKİKA 85' Sergio Floccari (Lazio). Büyük şok. Lazio beraberliği sağladı.. Ceza sahasına gönderilen pası kontrol eden Floccari yerden birt vuruşla topu kaleye gönderdi..

DAKİKA  83' GOL! Sergio Floccari (Lazio). Sağ köşeden Balde'nin kullandığı kornerde Onur boşa çıktı, Floccari kafayla topu ağlara yolladı..


 

İLK YARIDAN ÖNEMLİ ANLAR



DAKİKA 2. dakikada Yusuf'un ceza sahası dışından sert şutunu kaleci Marchetti iki hamlede kontrol etti.

DAKİKA   12. dakikada Gelişen ani Trabzonspor atağından Henrique'in ara pasında ceza sahası  içinde topla buluşan Yusuf Erdoğan sert vuruşunda topu ağalarla buluştu. 1-0

DAKİKA   19. dakikada Adrian'ın ceza sahası dışından sert şutu kaleci Marchetti'den döndü. Malouda'dan önce araya giren Cana tehlikeyi uzaklaştırdı.

DAKİKA   22. dakikada Malouda'ın baskısı sonucu Lazio savunmasının uzaklaştırmak istediği top Adiran'ın önüne düştü. Ceza sahası dışı sağ çaprazdan topa sert vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 2-0

DAKİKA   29. dakikada Perea'ın pasında topla beraber ceza sahası içine giren Onazi sol çaprazı sert vuruşunda top ağalarla buluştur. 2-1

DAKİKA   34. Adiran'ın ara pasında ceza sahasının içinde topla buluşan Henrique kaleci ile karşı karşıya kaldı. Henrique'nin vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 3-1

MAÇIN İLK YARISI BU SKORLA SONA ERDİ
TAKIMLARIN İLK 11'LERİ:

Trabzonspor:Onur, Bosingwa, Mustafa, Aykut Demir, Olcan, Zokora, Colman, Yusuf, Adrian, Malouda, Henrique

Lazio: Marchetti, Cavanda, Cana, Ciani, Lulic, Biglia, Hernanes, Felipe Anderson, Onazi, Candreva, Perea

AKÇAY'TAN TEK DEĞİŞİKLİK

Trabzonspor teknik direktörü Mustafa Akçay, Lazio maçında son Torku Konyaspor maçında kazanan 11'den sadece bir değişiklik yaptı. Akçay, sakatlığı geçen Arjantinli futbolcu Gustavo Colman'ı ilk 11'de sahaya sürerken Aykut Akgün'ü ise kulübeye çekti.

YEDEKTE 3 YABANCI

Akçay, yabancı sınırlaması olmaması nedeniyle de kulübeye Alanzinho, Janko ve Sol Bamba'yı aldı. Akcay bu sezon tüm maçların kadrosuna aldığı Zeki Yavru'yu bu kez ise 18 kişilik maç kadrosuna almadı.

TARAFTARLAR YAĞIŞA RAĞMEN TAKIMI YALNIZ BIRAKMADI

Trabzon'da sabah erken saatlerden itibaren başlayan ve maç saatinde de devam eden yoğun yağış taraftarları etkiledi. Bordo –mavili taraftarlar kale arkası tribünlerini tamamen doldururken, maraton tribününde ise küçük boşluklar oluştu.

50 LAZİO TARAFTARI VARDI

Karşılaşmayı yaklaşık 50 kadar Lazio taraftarı da misafir takım seyirci tribünden izledi. Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu da protokol tribününden maçı izledi. Karşılaşmaya basın mensupları da yoğun ilgi gösterdi.

FUTBOLCULARLA SAHAYA ÇIKN MİNİK YOLU ŞAŞIRDI

Trabzonspor – Lazio maçı öncesi futbolcularla birlikte sahaya çıkan minik bir Trabzonsporlu, nereye gideceğini bilemeyince saha ortasında kaldı. Bunu fark eden Anderson, minik taraftarın kolundan tutarak saha kenarına götürdü.

LAZİO'DA 4 ÖNEMLİ EKSİK

Trabzonspor maçı öncesi Lazio'da Miroslav Klose, Abdoulay Konko, Stefen Radu ve Diego Novaretti, çeşitli nedenlerden dolayı forma giyemeyecek. Lazio teknik direktörü Vladimir Petkoviç, bu futbolcuların yokluğunda genç oyunculara şans tanıdı.

MAÇ ÖNCESİ YOĞUN YAĞIŞ

Trabzon'da Lazio maçı öncesi sabah saatlerinden itibaren başlayan şiddetli yağış maç öncesi de dinmedi. Karşılaşma öncesi tribünlerdeki taraftarlara da ıslanmamaları için bordo  ve mavi renklerde yağmurluk verildi.

19  YIL SONRA TEKRAR KARŞILAŞTILAR

Trabzonspor ile Lazio, UEFA Kupası 3. Turunda 19 yıl önce 1994-1995 sezonunda karşılaşmıştı. İlk karşılaşma Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda Lazio'nun 2-1'lik üstünlüğü ile sona ererken, ikinci maçta aynı skorla sona ermişti. Ancak ilk maçın hakemi Lopez Nieto, Trabzonspor lehine vermediği iki penaltı nedeniyle yoğun şekilde eleştirilmişti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.