• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Politika
  • Teknoloji
  • Spor
  • Dünya
  • Sağlık
  • Magazin Kitap Turizm Altın Kızların Mutfağı Advertorial CANLI MAÇ BÖLGE BİLİM-TEKNOLOJİ KÜLTÜR - SANAT İpucu Kimdir? Nedir? Ramazan Haberleri Genel Ajans SULAR NE ZAMAN GELECEK? Otomobil Eğitim DIŞ HABERLER GÜVENLİK GENEL
  • Ara
  1. Haberler
  2. Spor
  3. Yunanistan futbolunda kaos bitmiyor
Spor
Yayınlanma: 13 Mart 2018 - 16:37

Yunanistan futbolunda kaos bitmiyor

Alınan önlemlere rağmen Yunanistan futbolunda artarak devam eden şiddet olaylarının önüne geçilemiyor.

4 dk okunma süresi
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Yunanistan futbolunda kaos bitmiyor
ANKARA/ATİNA (AA) - DOĞA KIRMIZIOĞLU - FURKAN NACİ TOP - Yunanistan Süper Ligi'nde, PAOK-AEK maçında yaşananlar, ülke futbolunda devam eden şiddet olaylarındaki tırmanışın devam ettiğini gösterdi.

Ligin 25'inci haftasında 0-0 devam eden mücadelenin uzatma dakikalarında attığı gol ofsayt gerekçesiyle sayılmayan ev sahibi PAOK'un stadı Toumba'da yaşanan şiddet olayları, mücadeleye damga vurdu.

Ofsayt kararının ardından oyuncuların uzun süre itirazlarını sürdürmesi ve PAOK Başkanı Ivan Savvidis'in korumaları eşliğinde belindeki silahıyla sahaya girerek maçın hakemi Yorgos Kominis'i tehdit etmesi, ülke futbolunda yaşanan şiddetin ulaştığı ciddi boyutu gözler önüne serdi.

Maçın ertelenmesi, hükümetin ligi süresiz askıya alması ve son dönemde artan şiddet olaylarına ilişkin Yunanistan'ın önde gelen spor sitelerinden Gazzetta'nın Başeditörü Thanos Sarris AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

'Ligin ertelenmesi kararı etkili olmayacak'

Hükümetin ligi askıya alma kararının etkili olmayacağını söyleyen Sarris, 'Dürüst olmak gerekirse, askıya alma kararı etkili olmayacak. Sadece ligi erteleyerek şiddet ve yolsuzluğa karşı savaşmaya çalışırsanız, elinize bir şey geçmez. Birkaç hafta sonra tüm sorunlarla yine karşılaşırsınız. Bir şey çözmez.' diye konuştu.

'Grexit gerekli olabilir'

Sarris, UEFA ve FIFA'nın Yunan futboluna yönelik daha sıkı denetimler getirmesi gerektiğine inandığını kaydederek, 'Belki de Yunanistan Kültür ve Spor Bakanlığının Spordan Sorumlu Bakan Yardımcısı Yorgos Vassiliadis'in işaret ettiği gibi şiddet ve yolsuzlukla savaşmak için ülkenin Avrupa organizasyonlarından ihraç edilmesi anlamına gelen 'Grexit', çözüm için gerekli olabilir.' dedi.

PAOK hükmen yenik sayıldı

Bu sezon şampiyonluk mücadelesi veren PAOK, geçen ay da benzer bir olay ile gündeme geldi. Ligin 23'üncü haftasında Toumba Stadı'nda PAOK ve zirvenin diğer ortağı Olympiakos arasındaki maç, konuk ekibin teknik direktörü atılan yabancı maddeyle yaralanmasının ardından başlamadan ertelendi.

Olayın ardından PAOK hükmen 3-0 mağlup sayılırken, 3 puan silme ve evindeki iki maçı seyircisiz oynama cezaları aldı. PAOK'un karara itirazının ardından puan silme ve seyircisiz oynama cezaları iptal edildi.

Cezalar işe yaramıyor

Yunanistan futbolunda son dönemde şiddet içerikli birçok olay daha yaşandı. Olympiakos ile AEK arasında geçen şubat ayında Karaiskakis Stası'nda oynanan ve konuk ekip AEK'nin son dakikalarda bulduğu gollerle 2-1 kazandığı maçın ardından sinirlerine hakim olamayan Olympiakos taraftarları, sahaya girdi. Emniyet güçlerinin göz yaşartıcı gaz kullanarak zorlukla önleyebildiği olayların ardından Olympiakos'a 3 puan silme, 2 maç seyircisiz oynama ve 90 bin avro para cezaları verildi.

Yunanistan Merkez Hakem Komitesi Başkanı Giorgos Bikas'ın evinin fanatikler tarafından kundaklanması gerekçesiyle geçen sezon ağustos ayında başlaması planlanan Yunanistan Süper Ligi, güvenlik endişesiyle ertelenerek 10 Eylül'de başlatıldı.

2014 yılında ise eski hakem Hristoforos Zografos, Yunanistan'ın başkenti Atina'nın Kolonos semtinde saldırıya uğradı. Motosikletli iki saldırgan, Zagrafos'a sopalarla saldırdı ve FIFA kokartlı eski hakemin hastaneye kaldırılmasının ardından lig yine bir süre ertelendi.

Olaylı kupa maçları

Yunanistan Kupası'nda 2015-16 sezonunun maçlarına da yaşanan şiddet olayları damga vurdu. PAOK ile Olympi̇akos arasında oynanan yarı fi̇nalin ilk ayağında hakemin kararına sinirlenen ev sahibi PAOK taraftarları stada indi ve maç yarıda kaldı.

Olayın ardından hükümet yetkilileri, kupa maçlarını iptal etti. FIFA, Yunanistan Futbol Federasyonuna üyelikten çıkarma ve uluslararası organizasyonlardan men etme cezaları verebileceği yönünde uyarı yapınca turnuvaya devam edildi.

İlk maçtaki olaylar, ikincisinde de olayları protesto etmek için sahaya çıkmadığı gerekçesiyle PAOK, karşılaşmalardan hükmen 3-0 mağlup sayıldı ve kupadan elendi.

Olympiakos ve AEK arasında oynanan kupanın finali ise emniyet güçlerinin talebi üzerine iki kez ertelendi. Ülkede gerçekleşen grev ve eylemler gerekçesiyle 10 günlük gecikmenin ardından oynanabilen final maçını ise AEK 2-1 kazandı.

Yunanistan'ın köklü kulüpleri Panathinaikos ile Olympiakos arasında oynanan birçok maça da skordan çok şiddet olayları damga vurdu.

Ölüm getiren rekabet

İki takım arasında 16 Ocak 2008'de yapılan maçtan sonra taraftarlar arasında çıkan kavgada 24 yaşındaki bir Olympiakos taraftarı göğsüne aldığı bıçak darbesiyle hayatını kaybetti.

Nisan 1993'te ise iki kulüp arasındaki basketbol maçının ardından 5 kişinin bıçaklı saldırısına uğrayan bir Panathinaikos taraftarı da yaşamını yitirdi.

Ekonomik kriz futbola da zarar verdi

Yunanistan'da ilk olarak 2009'da etkisini gösteren ekonomik kriz de futbola darbe vurdu.

Tüm futbol otoritelerini şaşırtarak 2004'te Avrupa Futbol Şampiyonası'ndan zaferle ayrılan Yunanistan'da ekonomik yönde yaşanan sarsıntının ardından ligde forma giyen birçok futbolcu maaşlarını zamanında alamazken, yabancı oyunculardan alınan vergi ise artırıldı.

Basketbolda da yaşandı

Ülke basketbolunda ise geçen sezon oynanan Yunanistan Kupası finalinde Panathinaikos Aris'i 68-59 yenerek kupayı üst üste 6'ncı kez müzesine götürdü. Maç sırasında yaşanan olaylar ise karşılaşmanın önüne geçti. Emniyet güçleri ile Arisli taraftarlar arasında maç öncesi ve sonrasında yaşanan olaylarda 11 kişi gözaltına alındı.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Fenerbahçe’den savunmaya gençlik aşısı: Yeni sol bek belli oldu! Archie Brown ile anlaşma tamam, İstanbul’a geliyor
Fenerbahçe’den savunmaya gençlik aşısı: Yeni sol bek belli oldu! Archie Brown ile anlaşma tamam, İstanbul’a geliyor
Galatasaray’dan dev kaleci bombası: Kaleye yıldız iniyor! 25 milyon euroluk dev transferde mutlu son
Galatasaray’dan dev kaleci bombası: Kaleye yıldız iniyor! 25 milyon euroluk dev transferde mutlu son
Tartışma yaratacak imza: Ezeli rakip bombayı patlattı! Oğuz Aydın resmen imzayı attı
Tartışma yaratacak imza: Ezeli rakip bombayı patlattı! Oğuz Aydın resmen imzayı attı
Tribünler karışacak: Tarihi imza atıldı! Sofyan Amrabat ezeli rakibin formasını giyecek
Tribünler karışacak: Tarihi imza atıldı! Sofyan Amrabat ezeli rakibin formasını giyecek
Son Haberler
Nazarıyla ünlü 3 burç: Bakışlarıyla yakıyorlar!
Nazarıyla ünlü 3 burç: Bakışlarıyla yakıyorlar!
Fenerbahçe’den savunmaya gençlik aşısı: Yeni sol bek belli oldu! Archie Brown ile anlaşma tamam, İstanbul’a geliyor
Fenerbahçe’den savunmaya gençlik aşısı: Yeni sol bek belli oldu!...
Devletten büyük destek: Kira öder gibi ev! Dar gelirliye devlet desteğiyle 6.470 TL taksitle ev fırsatı
Devletten büyük destek: Kira öder gibi ev! Dar gelirliye devlet desteğiyle...
Galatasaray’dan dev kaleci bombası: Kaleye yıldız iniyor! 25 milyon euroluk dev transferde mutlu son
Galatasaray’dan dev kaleci bombası: Kaleye yıldız iniyor! 25 milyon...
Dikkat testine meydan oku: Gizli hata seni bekliyor! 5 saniyede fark edenler dahiler kulübünde
Dikkat testine meydan oku: Gizli hata seni bekliyor! 5 saniyede fark edenler...
YPG/PKK'nın elinden kurtarılan siviller sağlık taramasından geçirildi
YPG/PKK'nın elinden kurtarılan siviller sağlık taramasından geçirildi

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Politika
Teknoloji
Spor
Dünya
Sağlık
Magazin
Kitap
Turizm
Altın Kızların Mutfağı
Advertorial
CANLI MAÇ
BÖLGE
BİLİM-TEKNOLOJİ
KÜLTÜR - SANAT
İpucu
Kimdir?
Nedir?
Ramazan Haberleri
Genel
Ajans
SULAR NE ZAMAN GELECEK?
Otomobil
Eğitim
DIŞ HABERLER
GÜVENLİK
GENEL
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.