Avrupa Merkez Bankasını hacklediler

AB Merkez Bankası bir grup hacker tarafından fidye için devre dışı bırakıldı. Hackerlar çok sayıda veri ve iletişim bilgisini aldı,

25 Temmuz 2014 Cuma 06:58
Avrupa Merkez Bankasını hacklediler






Avrupa Merkez Bankasını hacklediler

Dünyanın en güvenli internet bankacılık sistemine sahip olmakla övünen Avrupa Birliği Merkez Bankası, bir grup hacker saldırısına uğradı. Hackerlar, Avrupa Merkez Bankası internet sitesini yeniden işler hale getirmek için banka yetkililerinden de fidye istedi.

İLETİŞİM BİLGİLERİNİ ÇALDILAR
Avrupa Merkez Bankası’na düzenlenen geniş çaplı siber saldırıda, kritik olmadığı belirtilen bazı adres ve iletişim bilgileri çalındı.

Avrupa Merkez Bankası siber saldırıyı doğrularken, korsanların piyasalar için kritik önem taşıyan hiçbir bilgiye ulaşamadıklarını açıkladı.
FİDYE İSTEDİLER
Verilerin büyük bir bölümünün şifrelenerek saklandığını belirten Merkez Bankası, çalınan iletişim bilgilerinin konferans kaydı yapan ziyaretçilerine ait olduğunu söyledi.

Kesin sayı bilinmemekle birlikte, uzmanlar siber saldırıda 20 bin civarı kişinin e-posta adreslerinin ele geçirildiğini tahmin ediyor.

Yetkililerin açıklamalarına göre, siber korsanlar, çaldıkları bilgiler karşılığında Avrupa Merkez Bankası’ndan fidye talep etti. Frankfurt merkezli banka ise durumu hemen Alman polisine bildirerek, soruşturma başlatılmasını sağladı.

İletişim bilgileri ele geçirilen müşteriler, Avrupa Merkez Bankası tarafından aranarak, durumdan haberdar ediliyor.

Bankanın siber güvenlik departmanı ise önlem amacıyla tüm sistem şifrelerini yenilediklerini açıkladı.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.