• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Politika
  • Teknoloji
  • Spor
  • Dünya
  • Sağlık
  • Magazin Kitap Turizm Altın Kızların Mutfağı Advertorial CANLI MAÇ BÖLGE BİLİM-TEKNOLOJİ KÜLTÜR - SANAT İpucu Kimdir? Nedir? Ramazan Haberleri Genel Ajans SULAR NE ZAMAN GELECEK? Otomobil Eğitim DIŞ HABERLER GÜVENLİK GENEL
  • Ara
  1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Dijitalleşme Sizi Tüketmesin
Teknoloji
Yayınlanma: 02 Aralık 2021 - 15:01

Dijitalleşme Sizi Tüketmesin

Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs döneminde çalışma şeklimiz değişirken tükenmişliğin yeni bir çeşidi de ortaya çıktı.

2 dk okunma süresi
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Dijitalleşme Sizi Tüketmesin

Dijitalleşme Sizi Tüketmesin

 

Bitkinlik,  enerji eksikliği, sürekli yorgunluk, uyku bozukluğu, düşük performans gibi birçok belirti ile kendini gösteren ‘Dijital Tükenmişlik Sendromuna” yakalanma riski her geçen gün daha çok artıyor. Öyle ki ABD merkezli danışmanlık şirketi Gallup’un araştırmasına göre dünya çapında 100 kişiden 75’inin bu sendroma yakalandığını gösteriyor. 

Bilinçaltı Uzmanı Lily Lale Yılmaz, “ Telefon, bilgisayar gibi cihazların içinde gerçek olmayan, kusursuz bir dünyada saatlerce vakit geçirildiğinde kullanıcıların hipnoza girdiğini bu durumun da en çok gençleri etkilediğini” söyledi.

 

 

Dünya bir yandan koronavirüs ile mücadele ederken diğer yandan da salgının ruh sağlığına bıraktığı olumsuz etkilerle başa çıkmaya çalışıyor. Bu sorunların başında ise online kanalların kullanım oranının artması ile birlikte ‘Dijital Tükenmişlik’ geliyor. Fiziksel tükenmişlik ile aynı belirtileri gösteren dijitalin karanlık yüzü olarak nitelendirilen bu soruna, teknolojiyi iyi yönetemeyen birçok kişi yakalanma riski taşıyor.  

 

Teknolojik Aletler ile Bilinçaltında Kayıt Başlıyor

Evden çalışma ile kişilerin bilgisayardan izlediği dünya ile baş başa kaldığının altını çizen Bilinçaltı Uzmanı Lily Lale Yılmaz, “  Bu çalışma yöntemi ile birçok birey dışarıda akıp giden güzel yaşamdan kopuyor. Bu da dijital tükenmişlik sendromuna yakalanmayı daha çok teşvik ediyor.  Hipnoz dediğimiz şey, beyin dalgalarının 7 Hz ile 14 Hz frekans aralığında titreşerek bilinçaltına giriş yapmasıdır. Dolayısıyla bilgisayar, televizyon ve telefonu da bu duruma ekleyebiliriz. Telefon gibi cihazlara gözünüzü ayırmadan dikkatli bir şekilde baktığımızda otomatik olarak bilinçaltına girilir,   kayıtlar yapılır. Maalesef bu kayıtların çoğu yanlış kayıtlar olur. En basit örneğiyle; Telefonun içindeki sanal dünyada herkes çok uzun boyludur, zayıf ve ideal kilosundadır, hepsi gür saçlıdır, inanılmaz iri gözleri ve uzun kirpikleri vardır. Dolayısıyla gerçek olmayan bir dünya sergilenir ve kişi bilinçaltında ona inanmıştır. Sonra aynada kendine dönüp baktığı zaman büyük bir fark görür. Bu durum da gerçekten çok ciddi bir tükenmişlik yaratır ve gençlerimiz çok olumsuz yönde etkilemektedir. ”ifadelerinde bulundu.

Bu Sendromdan Uzaklaşmak Sizin Elinizde

 

Dijitalleşmenin hayatın merkezi haline gelmesiyle insan ilişkilerinin zayıfladığını dile getiren Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu durumun çözümü için mümkün olduğu kadar teknolojik cihazlardan bağımsızlaşmamızdan geçiyor. Günümüz şartlarında bazı işlerimizi sadece bu kanallardan gerçekleştiriyoruz.  İşimizi bitirir bitirmez cihazımızı kapatıp günlük yaşama tabiri caizse kendimizi sokağa atmamız gerekiyor. Doğa, açık hava, insanların bol olduğu yerler bizlere iyi gelir. Dışarıda vakit geçirmek insan ilişkilerini tekrar canlandırmak, hiç tanımadığımız insana sokaklarda merhaba, günaydın demek bu tükenmişliği yok etmemizde en pratik, en kolay ve en keyifli çözüm yoludur.” 

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Mesajlaşmada devrim: WhatsApp ve Telegram’a büyük rakip! İnternetsiz çalışan Bitchat dönemi başlıyor
Mesajlaşmada devrim: WhatsApp ve Telegram’a büyük rakip! İnternetsiz çalışan Bitchat dönemi başlıyor
Apple’dan şaşırtan hamle: iPhone 17 bombası patladı! Dev ekran ve sürpriz donanım özellikleri ortaya çıktı
Apple’dan şaşırtan hamle: iPhone 17 bombası patladı! Dev ekran ve sürpriz donanım özellikleri ortaya çıktı
Şok fırsat: 230 TL’lik oyun Steam’de tamamen ücretsiz! Son 4 gün
Şok fırsat: 230 TL’lik oyun Steam’de tamamen ücretsiz! Son 4 gün
Tıklayan yanıyor: Kargo mesajı gibi görünüyor ama... Dolandırıcıların yeni oyunu deşifre oldu
Tıklayan yanıyor: Kargo mesajı gibi görünüyor ama... Dolandırıcıların yeni oyunu deşifre oldu
Son Haberler
5 milyon TL’ye servet gibi faiz: Banka faizleri yarışa girdi! 30 günde 197 bin TL kazanç
5 milyon TL’ye servet gibi faiz: Banka faizleri yarışa girdi! 30 günde...
Astrolojide disiplinin adı 4 burç: Dakiklik, düzen, disiplin onların adı
Astrolojide disiplinin adı 4 burç: Dakiklik, düzen, disiplin onların...
Ve beklenen an geldi: Romelu Lukaku Süper Lig’de! Tribünler hazır, taraftar ayakta
Ve beklenen an geldi: Romelu Lukaku Süper Lig’de! Tribünler hazır,...
Yılın transfer bombası patladı: Gizli yürütüldü, ani açıklandı! Miha Zajc artık Süper Lig’de
Yılın transfer bombası patladı: Gizli yürütüldü, ani açıklandı!...
Milyonları ilgilendiren karar: Borcu olanlar dikkat! 50 bin TL üzeri borçlar siliniyor
Milyonları ilgilendiren karar: Borcu olanlar dikkat! 50 bin TL üzeri...
Emlakta, hayali ilan ve kapora dolandırıcılığı uyarısı
Emlakta, hayali ilan ve kapora dolandırıcılığı uyarısı

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Politika
Teknoloji
Spor
Dünya
Sağlık
Magazin
Kitap
Turizm
Altın Kızların Mutfağı
Advertorial
CANLI MAÇ
BÖLGE
BİLİM-TEKNOLOJİ
KÜLTÜR - SANAT
İpucu
Kimdir?
Nedir?
Ramazan Haberleri
Genel
Ajans
SULAR NE ZAMAN GELECEK?
Otomobil
Eğitim
DIŞ HABERLER
GÜVENLİK
GENEL
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.