En iyi tablet satışı ?

Tablet satışları artık bilgisayar satışlarını geri'de bıraktı. Özellike son dönemde yapılan kampanyalar bunu açıkladı.

25 Temmuz 2014 Cuma 18:42
En iyi tablet satışı ?






En iyi tablet satışı ?

Tablet satışları artık bilgisayar satışlarını geri'de bıraktı. Özellike son dönemde yapılan kampanyalar  bunu açıkladı.

Steve Jobs’un 2010 yılında PC’den çok tablet satılacağı öngörüsü 5 yıl sonra gerçek olabilir. Gartner’ın açıklamasına göre, seneye PC’den çok tablet satılacak.

Araştırma firması Gartner’ın tahminlerine göre, gelecek yıl PC ve ultra mobil olarak adlandırılan hafif ve ince dizüstülerin toplam satışı 317 milyon adede çıkacak. Tabletler ise 320 milyon adet satılarak, PC satışlarını ilk kez geride bırakacak.

Firma, PC satışlarındaki düşüşün bu yılda süreceğini belirtirken, düşüşün önceki yıl gibi %10 yerine %2,9 olacağının altını çizdi. Araştırma Direktörü Ranjit Atwal, konu hakkında “Windows XP kullanılan kurumlardaki güncellemeler ve işyerlerinin genel PC terfi döngüsü, PC’nin düşüşünü yavaşlatıyor” dedi.

Gartner’a göre, akıllı telefon satışları da yükselmeye devam edecek. Bu yıl dünyada satılan telefonların %66′sının akıllı telefon olacağını belirten firma, bu oranın 2018′de %88′e çıkacağını tahmin ediyor.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.