Fatih Projesi Tabletleri

Devletin özen gösterdiği Fatih projesi adı altında yürütülen tablet projesini öğrenmek için en iyi yol TEA

22 Temmuz 2014 Salı 19:24
Fatih Projesi Tabletleri






Tabletler artık eğitim sisteminin temel araçlarından biri olmaya başladı. Devletin Fatih Projesi ve birçok özel okulun bu araçları eğitim sistemlerine uyarlamak için harekete geçmesi bu durumun en büyük göstergesi. Eğitim teknolojileri konusunda uzmanlaşmış Terra Bilgi İşlem tarafından geliştirilen TEA, tabletle eğitime geçmeyi planlayan eğitim kurumlarına kullanımı basit ve işlevsel bir çözüm sunmakta.

TEA çözümü temel olarak üç modülden oluşuyor; Sınıf içinde kablosuz ağ üzerinden akıllı tahta ile tabletlerin etkileşimli çalışmasını sağlayan In-Class, öğretmenlerin bilgisayar üzerinde farklı formatlarda sorulardan oluşan ödevler hazırlayıp, öğrenci tabletlerine gönderebildikleri Homework ve ölçme-değerlendirme için Reports.

Basit kullanımının yanı sıra, sistemi diğer tüm çözümlerden farklı kılan bazı özellikler var. Bunlardan biri, eğitmenlerin ellerinde bulunan tüm içerikleri bu sistemle kullanabiliyor olması. Diğer bir deyişle, öğretmen akıllı tahta ekranında açabildiği tüm dosyaları (PDF, Word, Power Point hatta web sayfaları) öğrenci tabletlerine gönderip anında öğrencilerden cevap alabiliyor. Sistemin herhangi bir internet bağlantısına ihtiyaç duymaması ve kurum içi kablosuz ağı kullanması ise hem hızlı hem de kesintisiz çalışmasını sağlıyor.

Şu anda 10 farklı özel okulda yaklaşık 5000 öğrenci bu sistemle eğitim görüyor. Eğitim sürekli yenilenmesi gereken bir yapıya sahip, dolayısıyla eğitim için kullanacağınız araçlarda sürekli olarak yenilenmek zorunda. TEA yazılımını da sektörden gelen ihtiyaç ve öneriler doğrultusunda sürekli olarak geliştirip güncellenmekte.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.