Google, Türkiye'nin yarısına 'Kürdistan' kurdu

PKK'lı teröristlerin Suriye ve Irak'ta patronluğuna soyunan ABD ordusunun yapamadığını Google, internet üzerinden yapıyor. Google'de ingilizce 'Map' harita arayanlar, Türkiye'nin büyük bölümünü hayali kürdistan sınırları içerisinde gösteriyor.

27 Ekim 2018 Cumartesi 00:11
Google, Türkiye'nin yarısına 'Kürdistan' kurdu






Google, Türkiye'nin yarısına 'Kürdistan' kurdu


İnternet dünyasının arama devi ve en büyük harita veritabanına sahip şirketi Google, Türkiye sınırlarının büyük bölümünü hayali Kürdistan'a ayırdı..

Amerikan ordusu Suriye Türkiye sınırında terör örgütü PKK'ya binlerce TIR dolusu silah yardımı yaparken, ABD'nin internet devi Google da, Pentagon'un emrine girdi. Google Maps üstünde İngilizce arama yapanların karşısına içine Sivas'ı da katan dev bir sözde Kürdistan haritası yerleştirdi.


İnternet arama motoru Google'da 'harita' diye arama yapanlar, Türkiye'nin güneydoğusunu 'Kürdistan' içinde gösteren bir harita ile karşılaşıyor.


Google'da İngilizce 'harita' (Maps) araması yapan kullanıcılar, ilk sırada "Kürdıstan" kelimesi ile karşılaşıyor. Bu linke tıklandığında ise Türkiye'nin güneydoğusunun Kürdistan haritası içinde gösterildiği görülüyor.

Harita incelediğinde Osmaniye'nin doğusundan itibaren Türkiye'nin tam 27 şehrinin 'Kürdistan'ın içerisinde bulunduğu gözleniyor.

GÖRÜNTÜLENME EDİNİP DÜNYA TRENDİNE SOKULMUŞ

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre bu durumun arkasında IKBY merkezli internet siteleri var. Google'da 'Büyük Kürdistan Haritası' ismi ile dolaşıma sokulan görselin şimdiye kadar 1 milyon 300 binden fazla görüntüleme aldığı gözlendi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet Solak 2020-05-10 01:35:44

Sivası da katan demek ne demek sanki sivas hariç diğer her yer kürt

Avatar
Siyasi 2022-02-12 20:14:29

Öyle tabiki oranın hepsi Kürt