IBM'den internet hızı devrimi

IBM tarafından geliştirilen yeni bir sistem, internet hızını saniyede 400 gigabite çıkarıyor. Sistem henüz İsviçre'de test ediliyor

16 Şubat 2014 Pazar 13:46
IBM'den internet hızı devrimi






IBM'den internet hızı devrimi

Bilişim dünyasına PC adını armağan eden IBM mevcut internet hızını en az 100 kat artıracak teknoloji geliştirdi. Dünyanın en hızlı internet sistemi henüz test aşamasında olan sistem 40 bin MP3 dosyasını saniyeler içinde bilgisayara yükleyebilecek.
 

SANİYELİK HIZ 400 GİGABİT

IBM internet hızını saniyede 400 gigabite kadar yükseltebilecek ve son derece düşük bir enerji tüketimi gerektiren bir teknoloji geliştirdiğini açıkladı. log.com.tr'de Can Atlı'nın haberine göre böyle bir teknolojik altyapıya sahip bir internet bağlantısıyla Ultra HD bir filmi ya da 40 bin adet MP3 dosyasını yalnızca saniyeler içinde indirmek mümkün olacak.
Henüz prototip aşamasında olduğu belirtilen IBM’in bu yeni teknolojinin oluşturulmasında büyük veriyi değişik bulut ortamları ve veri merkezleri arasında dört kat daha hızla transfer etmeyi sağlayan bir cihaz örnek alındı.
IBM’in bu yeni buluşu, giderek artan veri ve internet trafiğinin, daha yüksek veri oranlarının gelecekte ağ standartları tarafından desteklenebilmesi adına büyük bir önem taşıyor. Veri transferinin nasıl bir hızla arttığını daha iyi anlamak adına bir istatistiğe başvuracak olursak; 1992 yılındaki günlük veri transferinin 100 gigabaytken, günümüzde bu trafiğin 20 milyon kat artış göstererek 2 exabayta ulaştığını belirtmek tabloyu daha iyi anlamamıza yardımcı olacaktır.
IBM Araştırma Birimi ve İsviçre’de bulunan Ecole Polytechnique Fédérale de Lausanne’ın (EPFL) veri trafiğindeki söz konusu bu artışı desteklemek adına bir süredir uzun mesafeli fiber kanallar boyunca karmaşık dijital denkleştirmeyi olanaklı hale getirecek çok hızlı ve enerji verimliliği yüksek analog-dijital dönüştürücü (ADC) teknolojisi geliştirme çalışmalarına devam ediyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.