iOS 7.1.2 güncellemesi binlerce kişiyi çıldırtıyor

Daha önce Avrupa'da binlerce kullanıcının yaşadığı problemlerin bir benzeri iOS 7.1.2 güncellemesi sırasında yeniden karşılaşıyor.

13 Temmuz 2014 Pazar 03:53
iOS 7.1.2 güncellemesi binlerce kişiyi çıldırtıyor






iOS 7.1.2 güncellemesi binlerce kişiyi çıldırtıyor

iOS 7.1.2 güncellemesi,  iPhone son sürümü Jailkberak 7.1.2 indir, Google Play Store'dan Jailkbreak indir,  iOS 7.1.2 güncellemesi

iOS 7 güncellemesinin yayınlandığı Nisan ayında ortaya çıkan sorunlar yeniden gündemde. Daha önce Avrupa'da binlerce kullanıcının yaşadığı problemlerin bir benzeri iOS 7.1.2 güncellemesi sırasında yeniden karşılaşıyor. Uzmanlar iOS güncellemesi öncesi mutlaka özel bigileri ve rehberi yedekleme tavsiyesinde bulunuyor.

VERİ KAYBI YAŞANABİLİR

Apple, mobil işletim sistemi iOS'un 7.1.2 güncellemesini henüz yayınladı. Şimdilik pek çok kullanıcı güncellemeyi sorunsuzca çalıştırabiliyor ancak bazı kullanıcılar bu kadar şanslı değil. İnternette dile gelmeye başlayan sorunlara göre, iOS 7.1.2'nin yüklenmesinde bile sorun çıkabiliyor.

Bazı kullanıcılarda indirme işlemi hiç başlamazken bazı kullanıcılarda başlayan indirme  donuyor ve sona ermiyor. Ne yazık ki bu durumda yapılabilecek tek çözüm kalıyor, telefona "hard reset" atmak. Dolayısıyla, iOS kullanıcıları, 7.1.2 güncellemesini yüklemeden önce telefonlarındaki özel verilerin yedeğini almazlarsa, veri kaybı yaşayabilirler. (KAYNAK CHİP)


AÇIK KAPANMADI, JAİLBREAK YAYINLANDI


Bu arada iOS 8 için Jailbreak yayınlandı. iPhone son sürümü Jailkberak 7.1.2 indir. Google Play Store'dan Jailkbreak indir. Apple'ın güvenlik açıklarını kapatmak için yayımladığı iOS 7.1.2 güncellemesinde Jailbreak açığı bulundu.
PanGu, iOS 7.1.2'yi de Jailbreak'ledi. Apple dün muhtemelen iOS 7'nin son güncellemesini yayımlamıştı. Güncellemeyle iOS 7.1.2'ye yükselen sürüm ile sistemdeki güvenlik açıkları gideriliyor ve performans artışı sağlanıyordu. iOS 7.1.2 güncellemesinin tüm detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

  Ancak Apple'ın iOS 7.1.2 güncellemesi ile Jailbreak açığını kapatamadığı ortaya çıktı. Geçtiğimiz hafta Çinli hacker grubu PanGu'nun iOS 7.1.1 için yayımlamış olduğu Jailbreak aracı iOS 7.1.2'de çalışıyor. Eğer güncellemiş olduğunuz cihazınızı Jailbreak'lemek istiyorsanız PanGu'nun aracını buradan indirebilirsiniz. Çinli hacker grubu PanGu'nun yayımlamış olduğu araç ile iOS 7.1.2 yüklü cihazınızı nasıl Jailbreak'leyeceğinizi gözler önüne seriyor. Kapalı bir sistem olmasından dolayı kullanıcılarına kişiselleştirme gibi özgürlükler sunmayan iOS işletim sistemi Jailbreak işlemi ile özgür hale getirilebiliyordu.

iOS 7.0.x sürümleri için Jailbreak aracı yayımlayan Evasin ekibi, Apple'ın iOS 7.1.x'i yayımlamasından sonra çaresiz duruma düşmüş ve bu sistemi kıramamıştı. Çinli hacker grubu PanGu dün sürpriz bir şekilde iOS 7.1.x sürümleri ile uyumlu olan Jailbreak aracını yayımlayarak adeta Evasi0n'a meydan okumuştu.

Bu rehberimizde iOS 7.1.x yüklü cihazınızı PanGu'nun Jailbreak aracı ile nasıl Jailbreak'leyeceğinizi ve zararlı yazılımı nasıl sileceğinizi anlatacağız.

iPhone 4/4s, 5/5c/5s, iPod touch 5, iPad mini, iPad mini Retina, iPad 2,3,4 ve iPad Air ile uyumlu olan bu araç sayesinde yine tek tık ile Jailbreak yapabileceksiniz.

Adım adım jailbreak işlemi

  iOS 7.1.2 Jailbreak İşlemi

Adım 1: PanGu'nın Jailbreak aracını PC için indirin.

Adım 2: iOS cihazınızı USB ile PC'ye bağlayın

Adım 3: İndirdiğiniz Pangu_v1.0.exe isimli programı çalıştırın.

Adım 4: Pangu_v1.0.exe'de işaretli olan kutucuğun işaretini kaldırın!

Adım 5: "????" butonuna tıklayın. Adım 6: Cihazınızdan Ayarlar>Genel>Tarih ve Saat bölümünden tarihi 2 Haziran 2014 tarihine alın. Adım 7: Cihazınıza gelen "PanGu" isimli uygulamayı açın ve "Continue" butonuna basın. Adım 8: İşlemler bittikten sonra cihazınız otomatik olarak kapanıp açılacak.

Adım 9: Zararlı yazılım silmek için Cydia'ya girin.

Adım 10: Cydia'dan Repo ekleme bölümüne girin ve "http://cydia.angelxwind.net" isimli Repo'yu ekleyin.

Adım 11: Eklemiş olduğunuz Repo'dan "Complete PPSync Remover" isimli Tweak'i cihazınıza kurun.

Adım 12: Bu işlemler sonucunda cihazınız sorunsuz ve güvenli bir şekilde Jailbreak'lenmiş olacak. Apple'ın iOS 7 mobil işletim sistemi geçtiğimiz yılın sonlarına doğru evasi0n ekibi tarafından kırılmış ve Jailbreak işlemine imkan sağlayan araç yayımlanmıştı. Apple, Jailbreak işlemine engel olmak ve sistemde performans alanında değişiklik yapmak için iOS 7.1'i sunmuştu. iOS 7.1 ile birlikte evasi0n'un Jailbreak aracı kullanılamaz duruma gelmişti.

Bugün nihayet beklenen haber geldi ve iOS 7.1.2 için Jailbreak aracı yayımlandı. Çinli hacker grubu PanGu'nun iOS 7.1.2 için yayımlamış olduğu Jailbreak aracı ile iOS cihazınızı özgür kılabilirsiniz.

iPhone 4/4s, 5/5c/5s, iPod touch 5, iPad mini, iPad mini Retina, iPad 2,3,4 ve iPad Air ile uyumlu olan bu araç sayesinde yine tek tık ile Jailbreak yapabileceksiniz.

 


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.