İTÜ ile Cisco Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ),bilişim teknolojileri konusunda dünyanın en büyük şirketlerinden Cisco ile teknoloji ve inovasyonda iş birliği protokolü imzaladı.

26 Haziran 2018 Salı 10:41
İTÜ ile Cisco Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı






İTÜ ile Cisco Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ),bilişim teknolojileri konusunda dünyanın en büyük şirketlerinden Cisco ile teknoloji ve inovasyonda iş birliği protokolü imzaladı.

Üniversite-Sanayi işbirliği sürecine yenilikçi projeleriyle katkı sunan İstanbul Teknik Üniversitesi,bilişim teknolojileri konusunda dünyanın en büyük şirketlerinden Cisco ile iş birliği protokolü imzaladı. Protokol; ITÜ ARI Teknokent'te Nisan ayında açılan Cisco İnovasyon Merkezi çerçevesinde teknoloji ve inovasyon alanında yeni iş birliği fırsatlarının tespit edilmesi konusunu kapsıyor. İTÜ Rektörlük binasında bulunan Senato Odasında gerçekleştirilen imza törenine; İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alper Ünal, Rektör Danışmanı ve Kurumsal İletişim Koordinatörü Prof. Dr. Gülname Turan, Cisco Başkan Yardımcısı David Meads, Cisco Türkiye Genel Müdürü Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü 1997 yılı mezunumuz Cenk Kıvılcım katıldı.

FİKİRLERİN HAYATA GEÇME SÜRESİ DAHA DA KISALACAK

İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, Cisco ile 20 yıla yakın süren çalışmalarının olduğunu söyledi. Türkiye'de inovasyon merkezi açan Cisco'nun bu alandaki ilk çalışmalarına da İTÜ'de başladığını vurgulayarak şunları söyledi:

"Cisco, Dünyadaki çapındaki 10'uncu inovasyon merkezini geçtiğimiz aylarda İTÜ Arı Teknokent'te açtı. Türkiye'deki dijital inovasyon hızının artırılması hedefleyen Cisco, Türkiye'deki ilk iş birliğini de ilklerin üniversitesi İTÜ ile yaptı. Yapılan iş birliğiyle start- up'lar büyütülecek. Girişimciler, araştırmacılar ve öğrenciler için yeni ortamlar oluşturulacak. Böylelikle dijital inovasyon ekosistemine katkı sunulacak. Bu iş birliğiyle fikirlerin hayata geçirilmesini ve ürünlerin geliştirme süreçlerini daha da hızlandırmayı hedefliyoruz."

CİSCO Hakkında

Cisco (NASDAQ: CSCO), 1984 yılından bu yana internetin çalışmasını sağlayan, dünya çapında teknoloji lideridir. Çalışanları, ürünleri ve iş ortaklarıyla toplumun güvenli bir şekilde bağlanmasına ve yarının dijital fırsatlarını bugünden yakalamasına yardım ediyor. Daha fazla bilgi için newsroom.cisco.com adresini ziyaret edebilir veya Twitter'da @Cisco hesabını takip edebilirsiniz.

Cisco İstanbul İnovasyon Merkezi Hakkında

Cisco'nun dünyadaki 10uncu inovasyon merkezi olan Cisco İstanbul İnovasyon Merkezi İTÜ ARI Teknokent'te Türkiye'nin dijital dönüşümünü destekleyecek ve önemli sektörlerin iş sorunlarına dokunacak çözümler geliştirmek için açık, yaratıcı bir ortam sunmak amacı ile hayata geçirildi. Türkiye'nin önde gelen sektörlerinden lojistik, taşımacılık ve üretim alanlarında nesnelerin interneti uygulamaları ve ülkenin dijitalleşmesi için inovasyonlara odaklanacak olan merkez Cisco müşterilerini, iş ortaklarını, start-up'ları, kamu kuruluşlarını ve akademik çevreleri bir araya getirerek güçlü bir inovasyon eko-sistemi oluşturulmasının hedefliyor. Cisco İstanbul İnovasyon Merkezi sayesinde girişimciler Cisco'nun geniş teknoloji portföyüne ve uluslararası ağına erişerek fikirlerini hayata geçirme ve ürün geliştirme süreçlerini hızlandırabilecekler.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.