Kandil'in uykularını kaçıran uydu: Göktürk 2

Türkiye'nin kendi imkanlarıyla ürettiği Göktürk 2 uydusundan gelen yüksek çözünürlüğe sahip Kandil görüntüleri, örgütün barınaklarda yaptığı değişikliği, kazdığı çukurları, duvarları ayrıntılarıyla ortaya koyuyor.

18 Aralık 2015 Cuma 02:47
Kandil'in uykularını kaçıran uydu: Göktürk 2






Kandil'in uykularını kaçıran uydu: Göktürk 2

Terör örgütünün Kandil'de kurduğu cephanelikler, eğitim üsleri, barakalar, derin mağaralarda yaptığı sığınaklar son bir yıldır nokta atışı ile vuruluyor. Türk yapımı güdümlü bombalar sığınak delici füzeler PKK'nın ağır kayıplar vermesine neden oluyor. Bu konuda elde edilen askeri başarılarda uzaydan gelen bilgilerin payı yüksek. Türkiye'nin kendi imkanlarıyla ürettiği Göktürk 2 uydusundan gelen yüksek çözünürlüğe sahip Kandil görüntüleri, örgütün barınaklarda yaptığı değişikliği, kazdığı çukurları, duvarları ayrıntılarıyla ortaya koyuyor. Bu konuda bilgi veren , Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, yeni nesil uydu projesinde çok daha önemli bilgilere sahip olacağız dedi. Bakan Işık, "23 Temmuz'dan sonraki terörle mücadelede Göktürk 2 Uydusu'nun bize ciddi faydası oldu. Uydu 2.5 günde bir Kandil'i geçerek fotoğraflıyor. Çukur mu kazılmış, duvar mı çekilmiş görüyor" dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Göktürk 2 Uydusu'nun 2,5 metre çözünürlükte olduğunu belirterek, "Yeni çalışmamız 2018 sonuna kadar 50 santimetre çözünürlükte yeni bir uyduyu fırlatmak. Yani Göktürk 2'yi yenileme" dedi. Işık, Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) Başkanı Turgay Türker ve üyelerle derneğin merkezinde bir araya geldi.

5 KAT DAHA NET OLACAK

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Işık, yerli imkanlarla Göktürk 2'yi geliştirdiklerini ifade ederek, "İyi ki zamanında geliştirmiş ve fırlatmışız. 23 Temmuz'dan sonraki terörle mücadelede Göktürk 2'nin bize inanılmaz faydası oldu. Uydu her 2,5 günde bir Kandil'in üzerinden geçiyor ve fotoğraflıyor. Bir çukur mu kazılmış, bir tümsek mi var, baraka mı yapılmış, duvar mı çekilmiş onları görüyor" diye konuştu. Işık, şöyle devam etti: "Yeni çalışmamız 2018 sonuna kadar 50 santimetre çözünürlükte yeni bir uyduyu fırlatmak. Bunun anlamı şu, 5 kat daha net görüntü alacağız." 
Nokta atışı yapılıyor

Operasyonlar başlayınca nokta atışların yapıldığını hatırlatan Işık, "Daha önce de Kandil'i defalarca bombalamıştık ama Kandil'e bomba atarken teröristler mağarada keyif çatıyordu. Şimdi Kandil'de barınamadılar. Niye? Nokta atışı yapıldı. Mühimmat deposunu yapmışlar, üzerine de ağaç dikmiş" ifadelerini kullandı. Bakan Işık, Türkiye'nin bu teknolojiyi kullandığı için son dönemlerde yapılan operasyonlarda bu kadar başarı elde ettiğini dile getirdi. KAYNAK AKŞAM
Son Güncelleme: 18.12.2015 02:50
Anahtar Kelimeler:
KandilGöktürk 2
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.