Kanlı Ay tutulması nedir? Süper Ay Tutulması'nda neler olacak?

Kanlı Ay tutulması nedir? Süper Ay Tutulması'nda neler olacak? Kanlı ay saat kaçta başlayacak? Süper Ay tutulması saat kaçta yaşanacak? Soruların cevapları haberin detayında

27 Eylül 2015 Pazar 08:44
Kanlı Ay tutulması nedir? Süper Ay Tutulması'nda neler olacak?






Kanlı Ay tutulması nedir? Süper Ay Tutulması'nda neler olacak?


Karanlık çağların korkulu gökyüzü olaylarından biri olan kanlı ay tutulması bu gece yaşanıyor. Bir dönem insanlık tarihinde korku salan kanlı ay tutulması özellikle orta çağ avrupasında büyücüler en çok parayı bu gök yüzü olayı yaşandığı dönemde kazanıyordu.

Kanlı Ay tutulması nedir? Süper Ay Tutulması'nda neler olacak? Kanlı ay, Kanlı ay tutulması

Gökbilim uzmanları tarafından süper ay tutulması adını verdiği olay bugece yaşanacak. Bu gece Süper Ay ile birlikte 33 yıl aradan sonra bir başka ilk daha gerçekleşiyor. Süper Ay ve Ay tutulması aynı anda yaşanacak.
Karanlık çağın Avrupası'nda büyücüler ve kahinler bu günlerin doğa üstü gücü olduğu iddiasıyla birbirinden iddialı yalanlarla para topladığı tarih kitaplarında yazar.

SÜPER AY TUTULMASI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Uzmanların "Büyük tesadüf" dediği gökyüzü olayı, yarın 04.47 itibariyle Türkiye'den de izlenebilecek
Gökyüzü bu gece ender görülen bir olaya sahne olacak. Ay tutulması ve Süper Ay, 33 yıl aradan sonra birlikte yaşanacak. Uzmanların "Büyük tesadüf" dediği Süper Ay ve Ay tutulması, Türkiye'den yarın 04.47 itibariyle izlenebilecek. Türkiye gibi başta Avrupa ve Güney Amerika olmak üzere dünyanın birçok yerinden gözlem yapılabilecek.

DAHA PARLAK, DAHA BÜYÜK

Ankara Üniversitesi Kreiken Rasathanesi Merkez Müdürü Prof. Dr. Selim Osman Selam, "Bu yıl içinde 28 Eylül'de ve 27 Ekim'de Süper Ay'lar gerçekleşecek. 28 Eylül'deki Süper Ay'a 33 yıl aradan sonra bir de tam Ay tutulması eşlik edecektir" dedi. Süper Ay tutulmasının Ay'ın yörüngesi üzerinde Dünya'ya en yakın olduğu sırada gerçekleşeceğini ifade eden Selam, "Ay, Dünya'ya en yakın noktaya ulaştığında yüzde 14 daha büyük ve yüzde 30 daha parlak gözüküyor. Ay tutulması da Dünya'nın Güneş ile Ay'ın arasına girip, Ay'ın üzerine gölgesinin düşmesiyle oluyor. Süper Ay tutulması da bu iki olayın aynı anda meydana gelmesiyle yaşanıyor. Tutulma Ay'ın Dünya'ya yakın olduğu sırada gerçekleşeceği için tutulma öncesi Ay daha parlak ve daha büyük görünecek. Tutulma 04.47'de olacak, Dolunay evresi 05.52'de gerçekleşecek" diye konuştu.

'KANLI AY' UYDURMA

Süper Ay tutulmasının bir tesadüften ibaret olduğunu dile getiren Prof. Dr. Selim Osman Selam, olağanüstü herhangi bir durumun yaşanmadığını söyledi. Bu tutulmaya "Kanlı Ay Tutulması" denmesinin de yanlış olduğunu belirten Selam, "Bunun ayın kırmızı görünmesiyle ilgisi yok. Her Ay Tutulması'nda Ay, bakır renginde görünür. 'Kanlı Ay Tutulması' uydurulmuş terim, başka inançlara dayanıyor" dedi.
Son Güncelleme: 27.09.2015 08:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.