Köpek balıkları, Google'ın kablosunu dadandı

Dünya arama ve mail trafiğinin yükünü çeken fiber kablolar, yaydıkları elektrik akımı yüzünden köpek balıklarının iştahını kabartıyor

15 Ağustos 2014 Cuma 13:13
Köpek balıkları, Google'ın kablosunu dadandı






Köpek balıkları, Google'ın kablosunu dadandı

Arama motoru ve internet devi Google'ın başı bugünlerde köpek balıklarıyla dertte. Dünya arama trafiğinin yüzde 70'inden fazlasının yükünü taşıyan kabloları kemiren köpek balıklarının saldırıları konusunda çaresiz kalan Google bu iş için ciddi bir araştırma bütçesini de harcamaya koydu.

Pasifik Okyanusu altındaki kablolarına saldıran köpek balıklarına karşı kablolarını kevlar denilen kurşun geçirmez madde ile kaplamaya başladı.

Google bulut depolama alanındaki ürün müdürü Dan Belcher'ın açıklamasına göre, Google Pasifik Okyanusu altındaki fiber kablolarını koruyabilmek için kurşun geçirmez yeleklerin üretiminde de kullanılan kevlar madde ile tüm kabloları kaplamış. Bu kaplama işleminin Google'a ne kadara mal olduğu açıklanmasa da, kevların oldukça pahalı bir madde olduğunu göz önünde bulundurulduğunda firmanın hatrı sayılır bir miktarı kabloları korumaya yatırdığı söylenebilir.

Köpek balıklarının inatla kablolara saldırma sebebi ise fiber kabloların oluşturduğu elektrik alanı. Bu alanı yaralı balıkların oluşturduğu elektrik alanıyla karıştıran köpek balıkları karşılarında bir av olduğunu düşünerek dişlerini kablolara geçiriyor.

 


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.