Milyonları kandırdı, herkes 19 yaşında sanıyordu 58 çıktı

Sosyal medyada milyonlarca hayranı olan Çinli genç kızın foyası ortaya çıkmasına rağmen popüleritesini koruyor. 

06 Ağustos 2019 Salı 14:29
Milyonları kandırdı, herkes 19 yaşında sanıyordu 58 çıktı






Milyonları kandırdı, herkes 19 yaşında sanıyordu 58 çıktı


Dünya Facebook'un yaşlandıran uygulamasını konuşurken, Çinli bir şirketin geliştirdiği başka bir uygulama canlı yayında kullanılarak milyolarca insanı etkilemeyi başardı. Geliştirilen bir yazılımla 58 yaşındaki kadını 19 yaşında genç kız gibi video yayınları yapmaya başladı. Öyle ki hayranları onu sosyal medyada Çin için 'Tanrıça' konumuna yükseltti. Açtığı bir kampanyada 15 bin dolara yakın para toplamayı başaran genç kız, kullandığı yazılım arıza yapınca bütün foyası ortaya çıktı. Canlı yayında Çinli genç ve güzel tanrıça yerine 58 yaşında kadın gören hayranları şoke olurken, yazılımı geliştiren şirkete sponsorluk teklifleri yağmaya başladı.

Çin'de oldukça popüler olan ve kendini genç biri olarak tanıtan 'Qiao Biluo Ekselansları' isimli vlogger bir süredir ülkenin popüler sosyal medya platformu Douyu'da yayınlar yapıyordu. Ancak geçtiğimiz günlerde yaşanan teknik aksaklık nedenilyle vlogger'ın genç değil orta yaşlı bir kadın olduğu ortaya çıktı.

Vlogger'ın 58 yaşında olduğunu öğrenen pek çok erkek kullanıcının yaşanan olaydan sonra canlı yayından ayrıldığı ve takibi bıraktığı kaydedildi.

Teknik aksaklıktan önce, sosyal medya platformunda 135.000 takipçisi bulunan vlogger, Qingzi adlı başka bir kullanıcıyla yaptığı yayında gerçek yüzünü göstermek için 10.000 yuan (14.529 dolar) değerinde hediye istedi. 

Bunun üzerine takipçileri Qiao Biluo'ya 5 bin küsur dolar bağış yaptı. Ancak vlogger'ın yüzündeki filtre yanlışlıkla kaldırılınca yapılan bağışların büyük bir çoğunluğu geri alındı. 

Öte yandan aksaklık Qiao Biluo'nun popülerliğini arttırdı. Erkek takipçilerin bir kısmı 58 yaşındaki vlogger'ı takipten çıkarsa Qiao Biluo'nun takipçisi kısa zamanda 1 milyona yaklaştı. 

Çin medyasında yer alan haberlere göre Qiao Biluo'nun filtre uygulaması yazan şirketlerden sponsorluklar almaya başladığı ve yakın zamanda müzik albümü kaydedeceği açıklandı.

Vlogger, daha önce Çin'deki Global Times gazetesindeki bir haberde "hayranlarının 100 bin Yuan’dan fazla bağış yaptığı sevimli tanrıça" şeklinde kendine yer bulmuştu.

Son Güncelleme: 06.08.2019 14:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.