Oppo fotoğraf rekoru kırdı

Oppo telefonları profesyonel fotoğraf makinalarına taş çıkartan bir rekora imza attı. 50 MP görüntü ile göz dolduruyor.

25 Nisan 2014 Cuma 11:17
Oppo fotoğraf rekoru kırdı






Oppo fotoğraf rekoru kırdı


Akıllı telefonlarla dijital fotoğraf makinalarının birleştirilmesinden ilginç sonuçlar ortaya çıkıyor. Mega Piksel rekorunu elinde bulunduran Nokia 40 MP'de kalırken Çinli  Oppo’nun Find 7 adlı, yeni akıllı telefonu, 50 MP çözünürlükte fotoğraf çekmeyi başardı. Oppo Find 7 Full HD’den yüksek çözünürlüklü 5,5 inç ekran ve dört çekirdekli işlemcisiyle dikkat çekiyor.

Oppo Find 7 özellikleri , Qualcomm’un Snapdragon 801 adlı yeni, dört çekirdekli, 2,5 GHz hızındaki işlemcisi, 3 GB bellek, 32 GB depolama ve 128 GB’a kadar depolama özellikleriyle üst seviye telefonların büyük bölümünden etkili teknik özelliklere sahip.

Ancak ürünü asıl farklı yapan, 50 MP çözünürlükte fotoğraf çekebilmesi oldu. İçerisindeki Sony IMX214 CMOS algılayıcı, aslında 13 MP çözünürlüğe sahip. Hatta HTC’nin OnePlus için duyurduğu ile aynı algılayıcı. Fakat Pure Image 2.0 adlı yazılım, fotoğrafların 50 MP olarak kaydedilmesini sağlıyor. Arka arkaya 10 adet çekim yapıp, en iyi dört tanesini birleştiren cihaz, 4K video kayıt da yapabiliyor.

Cihazın 5,5 inçlik ekranı ise 2560x1440 piksel çözünürlük ve 538 ppi piksel yoğunluğu ile dikkat çekiyor. 599 dolara satılacak olan cihaz, 3000 mAh pil ve Android 4.3 Jelly Bean tabanlı Color adlı işletim sisteminin 1.2’nci sürümünü taşıyor.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.