• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Politika
  • Teknoloji
  • Spor
  • Dünya
  • Sağlık
  • Magazin Kitap Turizm Altın Kızların Mutfağı Advertorial CANLI MAÇ BÖLGE BİLİM-TEKNOLOJİ KÜLTÜR - SANAT İpucu Kimdir? Nedir? Ramazan Haberleri Genel Ajans SULAR NE ZAMAN GELECEK? Otomobil Eğitim DIŞ HABERLER GÜVENLİK GENEL
  • Ara
  1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Sahte tıklamalar telefonların bataryasını emiyor
Teknoloji
Yayınlanma: 02 Aralık 2018 - 11:38

Sahte tıklamalar telefonların bataryasını emiyor

Cep telefonu kullanıcılarını hedef alan sahte tıklamaların küresel ekonomiye maliyeti korkunç boyutlara ulaşıyor, Sahte uygulamalarla elde edilen tıklamalar en çok tüketiciye zarar veriyor.

4 dk okunma süresi
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Sahte tıklamalar telefonların bataryasını emiyor

Sahte tıklamalar telefonların bataryasını emiyor


İnternette sahte tıklamayı teşvik eden çok sayıda uygulamanın cep telefonlarında arka planda çalışarak bataryaları tükettiğini biliyor muydunuz? Tıklama Korsanlığı adı verilen olayın giderek yaygınlaşması en çok mobil sektörde faaliyet gösteren şirketleri korkutuyor.

Mobil Pazarlama Birliği (Mobile Marketing Association / MMA) Türkiye'nin davetlisi olarak ülkemizi ziyaret eden App Samurai Yönetim Kurulu Üyesi ve Danışmanı David Philippson, dünya çapında 800 milyon dolara ulaşan uygulama indirme sahteciliğinin, küresel mevzuat boşlukları nedeniyle suç sayılmadığını ve sahtekarların ceza almadığını anlattı.

İstanbul, 01 Aralık 2018 – Mobil dönüşüm, markaların gündemindeki yerini her geçen gün artırırken, Günde 3 saate yakın zaman harcadığımız mobil cihaz uygulamalarının popülerliği, uygulama indirme sahteciliği yapan kötü niyetli kişilerin ağzını sulandırıyor. MMA Türkiye'nin davetlisi olarak ülkemizi ziyaret eden, dünyanın önde gelen mobil reklam platformlarından App Samurai'nin Yönetim Kurulu Üyesi ve Danışmanı David Philippson, uygulama indirme sahteciliği, sahtekarlar ve yöntemleri hakkında bilgiler verdi.

David Philippson, MMA Türkiye tarafından Shape the Future sloganıyla düzenlenen MMA Forum İstanbul'da 'Uygulama Yüklemede Sahtecilik: Çeteler, Yöntemleri ve Kurbanları' konulu bir sunum gerçekleştirdi.David Philippson'un aktardığı bilgiler arasında, şu çarpıcı gerçek de yer alıyor: Reklamverenlerin yatırımlarını boşa çıkaran uygulama yükleme sahtecilikleri, tüm dünyada mevzuat boşlukları gereği suç sayılmıyor ve bunu yapan kişiler ceza almıyor.

Philippson, sahtecilikte en sık kullanılan yöntemler hakkında şunları söyledi: 'Üç yöntem öne çıkıyor. Tıklama Korsanlığı, Tıklama Spam'i ve Tıklama Enjeksiyonu. Bunlardan tıklama korsanlığı (click hijacking), bazı yasal uygulamaların içerisine gizlenmiş kötü niyetli yazılımlarla oluyor. Bu yazılım, herhangi bir uygulama indirilmesi için tıklandığında, sahte bir rapor oluşturup, sahte veri gönderiyor. Tıpkı uçak kaçıran hava korsanları gibi, tıklama verisi kaçırılış yönü değiştiriliyor.'

David Philippson, Tıklama Spam'i konusunu ise şöyle anlattı: 'Sahtekarlar, bazı mobil sitelere ya da uygulamalara, yine kötü niyetli yazılımlarla yuva kuruyorlar. Böyle bir siteye giriş yapan ya da uygulamayı kullanan kullanıcı, herhangi bir işlem yaptığında, geri planda sahtekar tarafından gizlenmiş reklamlara sahte tıklanma üretiyor. Batarya enerji tasarrufu koruyucu gibi sürekli çalışan uygulamalarda, sahte tıklamalar sürekli üretilebiliyor. Sahtekarlar, uydurma cihaz kimlikleri üzerinden de veri üretebiliyorlar.'

David Philippson devamla tıklama enjeksiyonu hakkında şunları söyledi: 'Tıklama enjeksiyonu ise, tıklama spam'inin daha sofistike bir formu. Yazılım geliştirme kitlerini kullanarak bir uygulama yayınlayan sahtekarlar, bunların içerisinde indirme verilerini takip eden modüller yerleştiriyor. Böylece başka uygulamaların indirilmesini takip eden kötü niyetli bu kişiler, indirme sona ermeden tıklama üretmeye başlıyor ve böylece indirme verileri kendi hanelerine yazılıyor.'

Reklamverenler ne zaman sahteciliğe karşı bir önlem alsa, sahtekarların yeni bir yöntem bulup yatırımları kötüye kullanmayı başardıklarına dikkat çeken David Philippson, 'Uygulama yükleme sahteciliğinin pek çok türü var ve bundan endüstrideki herkes zarar görüyor. 2018'in birinci çeyreğinde uygulama yükleme dolandırıcılığı 800 milyon dolar zarara neden oldu. Her reklam verenin, sahtecilik denetleme, engelleme ve raporlama sistemlerini etkin kullanabilen güvenilir üçüncü partilere ihtiyacı var' dedi.


MMA ve MMA Türkiye

Kar amacı gütmeyen küresel kuruluş MMA, çalışmalarını pazarlamanın inovatif gelişimine ve dönüşümüne mobilin gücüyle hız kazandırmak; tüketicilerle kurulacak daha yakın, daha güçlü ilişkilerin iş hacimlerini büyütmesine katkı sağlamak misyonuyla sürdürüyor.

MMA'in Türkiye oluşumu, 2009 yılından bu yana bu alanda küresel bilgi birikimini ülkemize taşıyor ve 100'e yakın üyesiyle mobilin gelişimine katkı sağlıyor.

Ölçümleme, beceri geliştirme, fikir önderi ve ilham kaynağı olma yoluyla bu pazarda ve ilgili teknolojilerde sürdürülebilir gelişimi hedefleyen MMA Türkiye, bankacılık, tüketici ürünleri, teknoloji, reklamcılık, medya gibi sektörlerin öncü kuruluşlarıyla geniş ve yetkin bir temsil yelpazesine sahip bulunuyor. Araştırma, ölçümleme, eğitim, çalışma örnekleri paylaşımı ve networking çalışmalarıyla Türkiye mobil pazarlama sektörünün çatı yapılanması özelliği taşıyan MMA Türkiye, ülkemizde mobil pazarlamanın ve ilgili teknolojilerin ülkemizdeki gelişimi için çalışıyor.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Sürekli şarj derdi bitti: Şarj canavarı modeller açıklandı: Bu telefonlar 3 gün priz yüzü görmüyor
Sürekli şarj derdi bitti: Şarj canavarı modeller açıklandı: Bu telefonlar 3 gün priz yüzü görmüyor
Milyonlarca kullanıcıyı ilgilendiriyor: WhatsApp kökten değişiyor! WhatsApp, artık telefonlarda bambaşka görünecek
Milyonlarca kullanıcıyı ilgilendiriyor: WhatsApp kökten değişiyor! WhatsApp, artık telefonlarda bambaşka görünecek
Fotoğraf kalitesinde zirveye çıkan modeller: 2025’in en iyi kameraya sahip akıllı telefonları
Fotoğraf kalitesinde zirveye çıkan modeller: 2025’in en iyi kameraya sahip akıllı telefonları
Yapay zeka ile çığır açan Google hamlesi: İnternet deneyiminiz artık eskisi gibi olmayacak
Yapay zeka ile çığır açan Google hamlesi: İnternet deneyiminiz artık eskisi gibi olmayacak
Son Haberler
Liderler rastgele giyinmiyor: Sadece moda değil, strateji! Giyenlerin renk seçimiyle verdiği gizli mesajlar
Liderler rastgele giyinmiyor: Sadece moda değil, strateji! Giyenlerin...
Yastığa başınızı koyar koymaz uyuyacaksınız! Bu 10 bitki uykusuzluğu tarihe gömüyor
Yastığa başınızı koyar koymaz uyuyacaksınız! Bu 10 bitki uykusuzluğu...
Türkiye genelinde zorunlu hale geldi! Bakanlıktan flaş açıklama: 30 gün içinde bu belgeyi almayan yandı!
Türkiye genelinde zorunlu hale geldi! Bakanlıktan flaş açıklama:...
Bu burçlar hayattan zevk almıyor, çevresine mutsuzluk yayıyor! Yanlarında 5 dakika bile durmak istemeyeceksiniz
Bu burçlar hayattan zevk almıyor, çevresine mutsuzluk yayıyor! Yanlarında...
Yiyen bir daha istiyor! Biberli tavuk rulosuna herkes bayılıyor! Malzeme listesi çok kısa, etkisi büyük
Yiyen bir daha istiyor! Biberli tavuk rulosuna herkes bayılıyor! Malzeme...
TSK'dan İdlib'e en büyük askeri sevkiyat
TSK'dan İdlib'e en büyük askeri sevkiyat

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Politika
Teknoloji
Spor
Dünya
Sağlık
Magazin
Kitap
Turizm
Altın Kızların Mutfağı
Advertorial
CANLI MAÇ
BÖLGE
BİLİM-TEKNOLOJİ
KÜLTÜR - SANAT
İpucu
Kimdir?
Nedir?
Ramazan Haberleri
Genel
Ajans
SULAR NE ZAMAN GELECEK?
Otomobil
Eğitim
DIŞ HABERLER
GÜVENLİK
GENEL
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.