Seçim sandığına giderken telefonunuz hacklenmesin

Zararlı yazılımlarla mobil telefon kullanıcılarına ait bankacılık bilgileri ve kişisel verileri hedef alan yeni bir saldırı sistemi ortaya çıkarıldı.

30 Mart 2024 Cumartesi 21:12
Seçim sandığına giderken telefonunuz hacklenmesin






Seçim sandığına giderken telefonunuz hacklenmesin

Telefonunuza seçimden bir gün önce gelen SMS'le kurulan tuzak için uyarı geldi. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanlığı e-Devlet Kapısı, sosyal medya ve e-posta hesaplarından e-Devlet ismi ve görseli kullanılarak yerel seçimlerle ilgili oltalama saldırıları yapıldığını belirterek, vatandaşları uyardı.

e-Devlet platformunun sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Son günlerde sosyal medya platformları ve e-posta hesapları üzerinden e-Devlet Kapısı'nın ismi ve görseli kullanılarak mahalli idareler genel seçimleri ile ilgili oltalama saldırıları yapılmaktadır. Kişisel verilerinizi ele geçirmek için hazırlanmış bu aldatıcı içeriklere itibar etmeyiniz. Seçmen kaydı sorgulama işlemlerinizi; e-Devlet Kapısı (https://turkiye.gov.tr), e-Devlet Kapısı Mobil Uygulaması, https://secmen.ysk.gov.tr, Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı'nın Seçmen Sorgulama Mobil Uygulaması ve Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı Çağrı Merkezi (444 9 975) üzerinden yapabilirsiniz" denildi.

Anahtar Kelimeler:
SeçimSandıkOltalama
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.