Şekil Değiştiren Telefonlar Hangileri ?

Kılıktan kılığa giren telefonlar hakkında bir açıklama gelmişti.Dizüstü tablet cep telefonu olarak kullanılabiliyor.

22 Temmuz 2014 Salı 19:22
Şekil Değiştiren Telefonlar Hangileri ?






Şekil Değiştiren Telefonlar Hangileri ?

Dizüstü bilgisayarlarda seçenekler arttıkça kafalar daha çok karışıyor. Yeni modeller dokunmatik ekranı, ayrılabilen klavyesi ve farklı işletim sistemi seçenekleriyle kullanıcılara kolaylıklar sunuyor. Eskiden dizüstü bilgisayar denilince sadece inceliğine, ağırlığına ve pil süresine bakmak yeterli oluyordu. Şimdi karar vermek için daha çok ayrıntıya takılıyoruz. Gerçek kimliği dizüstü bilgisayar olanlara 'ultrabook' adı veriliyor. Bunlar hafif, ince ve yüksek performanslı. Kimine göre ultrabooklar PC'lerin ömrünü sadece uzatıyor. Ancak rekabeti kızıştırdıkları kesin. 

İKİ İŞLETİM SİSTEMLİ 
İşletim sistemi konusunda uzun süre sadece Microsoft'un eline baktık. Şimdi artık çift işletim sistemli olan dizüstü bilgisayarlar da var. Android ve Windows işletim sistemine sahip hibrid dizüstü bilgisayarlar her iki işletim sisteminin uygulamalarını da kullanma şansı sunuyor. Ancak bu konuda seçenek sadece Android ve Windows ile sınırlı değil. Türkiye'de yaygın satışına başlamasa da Google Chrome işletim sistemine sahip dizüstü bilgisayarlar da var. Daha uygun fiyatla ve interneti yaşam tarzı haline getiren bu Chromebook'ları genellikle öğrenciler tercih ediyor. Chromebook, yoğun internet kullanımı ve SIM kartlı yuvası yüzünden operatörler tarafından teşvik ediliyor. Mobil internet paketiyle alacak olursanız, SIM kart yuvası olup olmadığına dikkat edin. Büyük ekran konusunda gerçek kimliği dizüstü bilgisayar olan cihazlar daha kullanışlı. 

TABLETLER DE GÜÇLENDİ
Eğer tablet kullanımı size cazip geliyorsa, klavyenin ayrılabilir olmasına dikkat edin. Bu yalnızca ekranın daha kalın olmasına neden olacaktır. Ne de olsa işlemci ekranın olduğu tarafa gömülmüş demektir. 'Benim USB girişine ihtiyacım yok, tablet işimi görür' diyorsanız, iyi bir klavye aksesuvarı size yeter. İşinizi de daha ucuz ve kolayca yaparsınız. Ayrıca büyük ekran ve ayrılan klavyeler çok da önemli değil. 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.