Takeda inovatif fikirlerin geliştirileceği Shonan Sağlık İnovasyon parkı açıldı

Takeda, sağlık alanındaki yenilikçi çalışmaların artırılması yönünde bir adım daha atarak Japonya'nın ilaç bilgi ve beceri teknikleriüzerine kurulan ilk açık inovatif ekosistem olarak tasarlanan Shonan Sağlık İnovasyon Parkı'nın büyük açılışını duyurdu

18 Mayıs 2018 Cuma 08:49
Takeda inovatif fikirlerin geliştirileceği Shonan Sağlık İnovasyon parkı açıldı






Takeda inovatif fikirlerin geliştirileceği Shonan Sağlık İnovasyon parkı açıldı



Bilimi, hayat değiştiren ilaçlara aktararak hastalar için daha sağlıklı, daha parlak bir gelecek sunma vizyonu ile hareket eden Takeda, bilimsel yenilikleri geliştirmek hedefiyle Shonan Sağlık İnovasyon Park'ını (Shonan iPark) kurdu.

Takeda, dünya çapında bir ekosistem haline gelmesi hedefiyle hayata geçirilen Shonan iParkı; bilimdeki en son yenilikleri Japonya'da ve dünyadaki hastalar için etkin sağlık çözümlerine dönüştürecek araştırmaları tasarlamak ve hızlandırmak amacıyla oluşturdu.

Takeda ve Kanagawa Prefecture ev sahipliğinde geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen büyük açılışa hükümet yetkililerinin yanı sıra, Takeda Başkanı ve CEO'su Christophe Weber, Takeda Yönetim Kurulu Üyeleri, akademik isimler ve hastane yetkilileri katıldı.

Japonya'da biyo-ilaç, inovasyon , işbirliği ve girişimciliği geliştirecek bir ekosistem olarak tasarlanan Shonan iPark, 2020 yılına kadar 3 bin araştırmacıyı bünyesinde toplamayı hedefliyor. Parkın en önemli amacı sonraki nesil için global araştırma ekosistemi olarak endüstri, akademi, hükümet ve girişimcilerden oluşan çeşitli paydaşlarla ortak ve yaratıcı çalışmalara imza atmak. Yenilikçi fikir ve teknolojileri ile iş dünyası arasında köprü kurarak endüstrinin istihdam oranına ve yerel bölgelerin gelişimine katkıda bulunmak da parkın kuruluş amaçları arasında yer alıyor.

Shonan iPark'ın açılışı hakkında açıklama yapan Shonan iPark Genel Müdürü Dr. Toshio Fujimoto, "İnovatif olmak, girişimciliği besleyen bir ekosistem ile endüstri, hükümet ve akademik çevrelerden çeşitli oyuncuların organik işbirliğini gerektiriyor. Shonan iPark global yetenekleri çekecek ve tüm dünyadaki hastalar için sağlık çözümleri yaratacak. Shonan'ın gerçekleştirdiği böyle bir yenilikçi ekosistemin liderliğini yapmaktan büyük heyecan ve onur duyuyorum" dedi.

Bilim odaklı bir ilaç şirketi olan Takeda, sektörde yenilikçi çalışmalara kendisini adamış bir kurum. Takeda'nın ilaç bilgi ve beceri teknikleri ile en son teknolojiye sahip tesisin açılması, Shonan iPark dönüştürücü ortaklıklarıyla birlikte oluşacak teknolojilerin, etkin sağlık çözümlerine dönüşümünün kolaylaştırılacağı bir merkez olacak.


TAKEDA Hakkında

TAKEDA; bilimi, hayat değiştiren ilaçlara aktararak hastalar için daha sağlıklı ve daha parlak bir gelecek sunmaya adamış, Ar-Ge odaklı global bir Japon ilaç şirketidir. Araştırma faaliyetlerini onkoloji, gastroenteroloji ve merkezi sinir sistemi tedavi alanlarına yoğunlaştırmaktadır. Yenilikçi vizyonuyla hem şirket içinde hem de ortaklarıyla Ar-Ge çalışmaları yürütmektedir. Özellikle onkoloji ve gastroenterolojideki yenilikçi ürünleri ve gelişen pazarlardaki odağı TAKEDA'nın büyümesinin temelini oluşturmaktadır. 30.000'den fazla çalışanı 70'i aşkın ülkede kendilerini hastaların yaşam kalitesini iyileştirmeye adamıştır. TAKEDA, Türkiye'de hematoloji, onkoloji, gastroenteroloji ve temel sağlık gibi önemli terapötik alanlarda faaliyet göstermektedir. TAKEDA Türkiye'nin yaklaşık 300 çalışanı bulunmaktadır.

Anahtar Kelimeler:
TakedaShonan IPark
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.