Teknofest'e Rusya'dan sürpriz konuk | SU-35 İstanbul'da

Ankara ile Moskova arasında SU-35 savaş uçaklarının alımı konusunda ilk görüşmeler yapılırken bu yıl Teknofest gösterilerine Rusya'dan sürpriz katılım sağlandı.

14 Eylül 2019 Cumartesi 18:37
Teknofest'e Rusya'dan sürpriz konuk | SU-35 İstanbul'da







Teknofest'e Rusya'dan sürpriz konuk | SU-35 İstanbul'da

Türkiye'nin F-35 programından çıkarılmasının ardından, Ankara'nın Su-35 alımı için Moskova ile görüşme süreci başlatması yeni gelişmeleri de beraberinde getirdi. Bu yıl Teknofest gösterilerine SU-35 de geldi.


ABD bir zamanlar stratejik ortağı, NATO'daki en güçlü müttefiki Türkiye'ye silah ambargosu uygularken, Ankara gözünü Rusya'daki silah üreticilerine çevirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın teklifi üzerine Putin, 17-22 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek olan TEKNOFEST'te sergilenmek üzere SU-35 savaş uçağı gönderdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Moskova ziyaretinde katıldığı Havacılık ve Uzay Fuarı MAKS-2019'da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e, İstanbul'da düzenlenen TEKNOFEST'e Rus uçaklarının da katılmasını teklif etmişti.

Erdoğan'ın teklifine olumlu yanıt veren Putin, İstanbul'da düzenlenecek TEKNOFEST'te sergilenmek üzere SU-35 savaş uçağı gönderdi.

SELÇUK BAYRAKTAR PAYLAŞTI

Baykar Makina Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, İstanbul'a iniş yapan SU-35'in fotoğrafını Twitter hesabından paylaşarak "Sürpriz konuklarımızdan biri geldi" notunu düştü.

Son Güncelleme: 15.09.2019 02:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.