Telefon suya düşerse ne yapmalı

Yaz mevsimi ile birliktte cep telefonları için su kabusu da başlıyor. Nem ve su cep telefoınları için en büyük risk. Ama çaresi var.

02 Ağustos 2014 Cumartesi 08:44
Telefon suya düşerse ne yapmalı






Telefon suya düşerse ne yapmalı..

Sıkça yaşanılan bir kaza, suya düşen cep telefonunu kurtarmak oldukça zordur. Ancak bu konuda neredeyse teknolojinin 'Kocakarı ilacı' olarak bilinen yöntemler oldukça etkili. Pirinç kavanozu yöntemi bir internet efsanesi olmasına rağmen batılı ülkelerde kabul gören bir yöntem. İşte suya düşen cep telefonları konusunda uzmalardan altın tavsiler..


SUYA DÜŞEN CEP TELEFONU KURTARMA YOLLARI

1- Öncelikle bataryasını çıkarın. Eğer iPhone serisi bir telefon ise bu mümkün olmayacağı için ince bir tüle sarın.

2- Diğer modeller için ince pamuklu bir kese içine cep telefonu konularak ağzı sıkıca bağlanır, bu kese büyükçe bir pirinç kavanozunun içinde dik vaziyette beklemeye bırakın..
3- Pirinç içerisinde bekleme süresi Nokia serileri için 4-5, diğer markalar için en az 6 -8 gün bekletin.

Pirinç kavanozu içinde bekletme süresinin, ıslanma süresi ve yoğunluğuyla ilgili olduğunu unutmayın.

BİLD BİLE OKURLARINA BU YOLU TAVSİYE ETTİ

Suya düşen akıllı telefonların kurtarılması konusunda Alman Bild dergisi de okurlarına pirinç kavanozunu tavsiye etti. Dergi bugün okurlarıyla paşlaştığı yazıda yaz mevsimi ile birlikte cep telefonlarını suya düşürme olasılığı da arttığına işaret ederek  'Böyle bir durumda ilk yapılacak şey, akılı telefonu kapatmak ve kavanozun içinde pirincin içine yerleştirmek en iyi yol' bligisine yer verdi.

Alman Bild gazetesinde yer alan haberde, akıllı cep telefonlarını suya düşürenler için bir dizi öneri sıralandı. Haberde akıllı telefonu suya düşürdükten sonra sık yapılan hatalar da sıralandı.

Suya düşürüldükten sonra ilk yapılacak şey, telefonu kapatmak ve bataryasını çıkarmak. Sonraki işlem ise, çok kimsenin aklına gelmiyor. Telefonu kavanozda pirinç içine yerleştirmek. Telefonun nemini çekmek için pirinç birebir.

Uzmanlar suya düşen akıllı telefonu kurutmak için sık yapılan hataları da sıraladı. Cep telefonu fön ve mikrodalga gibi aletler yardımıyla kurutulmamalı.

Sıcak hava, cep telefonunun hasas elektronik parçalarına zarar verebilir.

Sıcak hava ayrıca cep telefonu içerisinde su torbacıklarının oluşmasına da sepeb olabilir.

Kuruma işlemlerinden geçirilen cep telefonu, birkaç gün bekletildikten sonra açılmalı.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.