Whatsapp'da ekran görüntüsü almaya engel geliyor

Kişisel verilerin güvenliğine büyük önem verdiğini sık sık ön plana çıkaran WhatsApp, grup ve kişiler arasındaki görüşmelerin ekran görüntüsünün alınmasına engel koymaya hazırlanıyor..

25 Nisan 2019 Perşembe 07:27
Whatsapp'da ekran görüntüsü almaya engel geliyor






Whatsapp'da ekran görüntüsü almaya engel geliyor


Haberleşme ve mesajlaşma konusunda en popüler uygulamalar arasında yer alan WhatsApp'tan ekran görüntüsü almaya engel geliyor. Veri tabanında yer alan yüzlerce milyon kişiye ait yazışma ve kişisel bilgileri istihbarat örgütlerine sattığını yalanlamayan WhatsApp'ın bu girişimi pek de inandırıcı bulunmuyor. Şirket daha önce İngiliz ve ABD istihbarat birimlerine, kullanıcılarına ait bilgileri verdiğini kabul etmişti..

UYGULAMA NASIL OLACAK

WhatsApp, kullanıcıların sıklıkla kullandığı sohbetin ekran görüntüsünü alma durumunu değiştirecek. Getirilen yenilikle ekran görüntüsü yasağı gelecek. Peki WhatsApp'a ekran görüntüsü yasağı ne zaman gelecek? Ekran görüntüsü yasağı neden getirilecek? İşte ayrıntılar...


Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması WhatsApp, yeni bir uygulamaya gidecek. WhatsApp, kullanıcıların sıklıkla kullandığı sohbetin ekran görüntüsünü alma durumunu değiştirecek. Söz konusu yasağın kullanıma sokulması ile kullanıcılar sohbet penceresinin ekran görüntüsünü alamayacak.

Son dönemde kişisel güvenlik konusunda bir dizi adım atan ve uçtan uca şifreleme sistemini hayata geçiren şirket bu sayede iki kişi arasındaki konuşmaların da gizli kalması için ilk adımı atmış olacak.

EKRAN GÖRÜNTÜSÜ YASAĞI NE ZAMAN GELECEK?

Yeni bir parmak izi doğrula sistemi üzerinde de çalıştığı bildirilen WhatsApp’ın geliştirme aşamasında olan yeni sürümünde iki özelliğin de yer almasına kesin gözüyle bakılıyor.

Henüz yeni özelliklerin ne zaman yayına gireceğine dair resmi bir açıklama ise bulunmuyor.

Anahtar Kelimeler:
WhatsApp
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.