• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Politika
  • Teknoloji
  • Spor
  • Dünya
  • Sağlık
  • Magazin Kitap Turizm Altın Kızların Mutfağı Advertorial CANLI MAÇ BÖLGE BİLİM-TEKNOLOJİ KÜLTÜR - SANAT İpucu Kimdir? Nedir? Ramazan Haberleri Genel Ajans SULAR NE ZAMAN GELECEK? Otomobil Eğitim DIŞ HABERLER GÜVENLİK GENEL
  • Ara
  1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. WhatsApp kullanıcıları isyan etti | Rakip uygulamalar rekor kırdı
Teknoloji
Yayınlanma: 09 Ocak 2021 - 13:30

WhatsApp kullanıcıları isyan etti | Rakip uygulamalar rekor kırdı

WhatsApp'ın kullanıcı bilgilerini Facebook müşterileri ile paylaşmaya zorlaması alternatif haberleşme uygulamalarına yaradı..

2 dk okunma süresi
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
WhatsApp kullanıcıları isyan etti | Rakip uygulamalar rekor kırdı

WhatsApp kullanıcıları isyan etti | Rakip uygulamalar rekor kırdı



Amerika'da seçim ve darbe tartışmalarının gölgesinde kalan WhatsApp'ın yeni kurallar dayatması milyonlarca kullanıcının isyanına neden oldu. Elon Musk'ın öncemki gün önerdiği Signal haberleşme uygulaması en çok kullanılanlar listesinde hızla en üste doğru çıkarken, milyonlarca insan WhatsApp'ı cep telefonlarından kaldırıyor. Telegram, Viber, iMessage, Threema, Riot IM, Wire ve Türkiye'den BİP gibi uygulamalar telefon kullanıcılarının gözdesi haline geldi. 


Apple'ın uygulama mağazası olan App Store'da, Türkiye'de en çok indirilen mesajlaşma uygulamaları arasında ilk sırada 'Telegram Messenger' yer aldı. İkinci sırada, Tesla ve SpaceX Üst Yöneticisi Elon Musk'ın WhatsApp'a karşılık önerdiği 'Signal' uygulaması bulunurken, WhatsApp üçüncü sıraya geriledi. 

WhatsApp'ın hemen ardından Türk mühendisleri tarafından geliştirilen yerli anlık mesajlaşma uygulaması BiP listenin üst sıralarında kendisine yer buldu.

Android'in uygulama mağazası Play Store'da da en çok indirilen mesajlaşma uygulaması Telegram Messenger oldu. WhatsApp, Play Store'da ikinciliğe gerilerken, onu yerli uygulama BiP takip etti.

'ÇİFTE STANDART'

WhatsApp, 4 Ocak'ta 'Gizlilik İlkesi'ni güncellemiş ve kullanıcılarına güncellenen ilkeleri kabul etmeleri için bildirim yollamıştı. Hesap bilgileri, mesajlar, konum bilgileri gibi birçok verinin Facebook'a ait şirketlerle paylaşılmasını içeren yeni koşulların onayı için kullanıcılara 8 Şubat'a kadar süre vermişti. WhatsApp, yeni koşulların kabul edilmemesi durumunda uygulamanın kullanılamayacağını belirtmişti.

WhatsApp, bu kararına ilişkin kullanıcılardan yoğun eleştiri alması üzerine yaptığı açıklamada, 'Avrupa Bölgesi' kullanıcılarının bu güncellemeden etkilenmeyeceğini, bu bölgedeki kullanıcıların verilerinin Facebook şirketleriyle paylaşılmayacağını duyurmuştu.

WhatsApp'ın sitesinde yer alan bilgilere göre, Avrupa Bölgesi olarak isimlendirilen ülkeler arasında sadece Avrupa Birliği (AB) ülkeleri yer alıyor. Bu nedenle Türkiye'deki kullanıcıların WhatsApp kullanımına devam etmesi için 8 Şubat'a kadar güncellenen koşullara onay vermesi gerekiyor.

Uzmanlar, AB ülkelerinin bu düzenleme kapsamına alınmamasının 'çifte standart' olduğunu, veri güvenliğine yönelik sert yaptırımlar içeren yasal düzenlemeler nedeniyle WhatsApp'ın AB ülkelerine karşı 'temkinli' yaklaştığını belirtiyor.

WhatsApp'ın kullanıcılarını güncellenen koşulları kabul etmeye zorlamasıyla birlikte, Türkiye'deki kullanıcıların yerli mesajlaşma uygulaması BiP'e ilgisinde ciddi artış oldu. Turkcell'in paylaştığı verilere göre, bir günde 100 bin kişi BiP'i cep telefonlarına yükledi.

Tüm verilerin yüksek güvenlikli şifreleme ile kullanıldığı BiP; HD sesli ve görüntülü arama, 100'den fazla dilde anlık çeviri gibi çok sayıda özelliği kullanıcılara sunuyor. BiP'in aylık 10 milyonun üzerinde aktif kullanıcısı bulunuyor. BiP üzerinden 2020 yılında yaklaşık 140 milyar mesaj gönderildi ve uygulamada yapılan görüşmelerin toplamı 2,5 milyar dakikaya ulaştı.


 

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Google’dan acil uyarı: Bilgisayarınızı ele geçirebilirler! Google Chrome’da milyonları tehdit eden açık tespit edildi
Google’dan acil uyarı: Bilgisayarınızı ele geçirebilirler! Google Chrome’da milyonları tehdit eden açık tespit edildi
Teknoloji Tutkunlarının Yeni Gözdesi: Huawei Pura 80 Ultra Kamerasıyla Büyülüyor
Teknoloji Tutkunlarının Yeni Gözdesi: Huawei Pura 80 Ultra Kamerasıyla Büyülüyor
Bilim Kurgu Gerçek Oldu: Dünyanın İlk “Yapay Zeka” Otomobili 1 Milyon 300 TL ile Sahnede
Bilim Kurgu Gerçek Oldu: Dünyanın İlk “Yapay Zeka” Otomobili 1 Milyon 300 TL ile Sahnede
Oyun severlere müjde: GeForce Now’a bu hafta 9 bomba oyun geliyor!
Oyun severlere müjde: GeForce Now’a bu hafta 9 bomba oyun geliyor!
Son Haberler
Şimşekler çakacak, sağanak başlayacak: MGM’den 6 ile gök gürültülü sağanak yağış uyarısı
Şimşekler çakacak, sağanak başlayacak: MGM’den 6 ile gök gürültülü...
Hamur yok, zahmet yok: Komşular kokusuyla kapınıza dayanacak! Çay demlenmeden hazır, çıtır çıtır börek tarifi
Hamur yok, zahmet yok: Komşular kokusuyla kapınıza dayanacak! Çay...
Google’dan acil uyarı: Bilgisayarınızı ele geçirebilirler! Google Chrome’da milyonları tehdit eden açık tespit edildi
Google’dan acil uyarı: Bilgisayarınızı ele geçirebilirler! Google...
Adını turunçtan aldı, ruhu doğadan: Çam ve zeytin ağaçlarıyla çevrili masmavi koy! Yemyeşil doğasıyla büyülüyor
Adını turunçtan aldı, ruhu doğadan: Çam ve zeytin ağaçlarıyla...
Taş evler ve denizle iç içe: Sakinliğin ve tarihin buluştuğu yer! Kalabalıktan uzak, tarihle iç içe
Taş evler ve denizle iç içe: Sakinliğin ve tarihin buluştuğu yer!...
Çayırova dinlenme tesislerinde cip dehşeti, 1 ölü 8 yaralı var
Çayırova dinlenme tesislerinde cip dehşeti, 1 ölü 8 yaralı var

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Politika
Teknoloji
Spor
Dünya
Sağlık
Magazin
Kitap
Turizm
Altın Kızların Mutfağı
Advertorial
CANLI MAÇ
BÖLGE
BİLİM-TEKNOLOJİ
KÜLTÜR - SANAT
İpucu
Kimdir?
Nedir?
Ramazan Haberleri
Genel
Ajans
SULAR NE ZAMAN GELECEK?
Otomobil
Eğitim
DIŞ HABERLER
GÜVENLİK
GENEL
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.