Barmen Robot, HORECA Turizm fuarına damgasını vurdu
600 katılımcının 3 bin 700’ün üzerinde markasını sergilediği fuarda; yüzde 100 elektrikli, tasarım ödüllü T-Car yeni nesil hizmet aracı; yakın zamanda barmenlerin yerini almaya aday ‘robot barmen’ ve yine yüzde 100 yerli, tamamen doğal ve 60 gün içinde doğada çözünebilen ekolojik tabaklar olmak üzere turizm ve gıda sektörünün ihtiyaç ve beklentilerine çözüm üreten markalar ve onların yenilikçi ürünleri damga vurdu.
Antalya Fuarcılık İşletme ve Yatırım A.Ş. tarafından organize edilen ANFAŞ Hotel Equipment – 31.Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas Fuarı ile ANFAŞ Food Product – 27.Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı, eş zamanlı olarak Antalya Expo Center’da kapılarını açtı. 4 gün boyunca 600 katılımcının 3 bin 700’ün üzerinde markasını sergileyeceği organizasyon, 18 Ocak’a kadar yurt içinde 7 bölgeden, yurt dışında 70 ülkeden 50 binin üzerinde profesyonel ziyaretçiyi ağırlayacak.Turizm ve gıda sektörünün tüm paydaşlarını tek çatı altında bir araya getiren iki dev organizasyonun buluşturan fuar sektöre kazandırdığı yenilikçi ürün ve markalarla da öne çıktı.

Tasarım Ödüllü T-Car; ANFAŞ’ta Turizm Sektörüyle Buluştu…
Üretimine 2018 yılında başlanan TRAGGER Yeni Nesil Elektrikli Hizmet Araçları, 15-18 Ocak 2020 tarihleri arasında Antalya Expo Center’da düzenlenen 31.Hotel Equipment ve 27.Food Product Fuarı ANFAŞ’ta yerini aldı. TRAGGER standını ziyaret eden Antalya Vali Yardımcısı Yalçın Sezgin, Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Büşra Özdemir, Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, Antalya Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Ali Bahar araçları yakından incelediler.
Sergilenen ürünler arasında bu sene Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri’nde ‘İyi Tasarım Ödülü’nü almaya hak kazanan ve Transfer Serisinde yer alan T-Car büyük ilgi gördü. Geliştirdikleri T-Car ile ilgili bilgi veren TRAGGER Kurucu Ortak Ali Serdar Emre şunları söyledi: “TRAGGER Yeni Nesil Hizmet Aracı Ailesi’nde 20 yılı aşkın mühendislik ve tasarım deneyiminin ürünü. Tasarımı, mühendisliği ve sermayesiyle yerli bir yatırım olan T-Car, Bursa Nilüfer ilçesine bağlı Hasanağa Organize Sanayi Bölgesi’nde üretiliyor. Aracımız; fonksiyon, dayanıklılık, performans ve konfor gibi özellikler dikkate alınarak yapılan mühendislik çalışmalarının sonucu olarak doğdu. Ürünlerin tasarım sürecinde ayrıca yalınlık ve kolay algılanma gibi unsurlar dikkate alındı. Aracımız; turistik tesisler, oteller ve tatil köylerinde personel ve yük taşıma özelliğine sahip. Benzersiz diz mesafesi ve geniş olduğu kadar konforlu koltuklarıyla üst seviyede yolcu konforu sağlayan araç, kullanıcıların istediği her özelliğe kolayca erişebilmesiyle kullanım konforu konusunda da iddialı” dedi.
Artık Kokteylleri Robot Barmen Hazırlayacak …

Bu Tabaklar Ekolojik…

Mobil Taş Fırınlar İle Pizza, Pide Keyfi…
Yüzlerce yıllık geçmişe sahip odunlu taş fırınların Anadolu Taş Fırın geleneği izlenerek günümüz teknolojileri ve malzemeleri kullanılarak yapılmış ve mobil hale getirilmiş bir versiyonu olan ‘Mobil Taş Fırınlar’ HoReCa sektörünün son yıllarda en çok ilgi gösterdiği inovatif ürünler arasında geliyor. Kendisi de makine mühendisi olan Elmana Forni markasının sahibi Hasan Ergün Elmalı; bu fırınları 20 yıldır ürettiklerini ve her geçen yıl ilginin daha da arttığını belirtti. Yerli üretim sayesinde ithal ürünlere göre yüzde 15-20 arasında fiyat avantajı sunduklarının da altını çizen Elmalı; mobil taş fırınların ebat, ısı özelliğine göre 6 bin ile 15 bin dolar arasında değişen fiyatlarla satışını yaptıklarını da belirtti. Son yıllarda ihracata da ağırlık verdiklerini vurgulayan Elmalı; özellikle ABD, Arap ülkeleri, Rusya, Polonya ve Balkan ülkelerinden ciddi sipariş aldıklarını da sözlerine ekledi. Elmalı mobil taş fırınların avantajı ve özelliği hakkında şu bilgileri verdi; “Geleneksel kara fırınların bütün olumlu özelliklerini taşımalarının yanı sıra odun dışında gaz da yakabilmeleri ve taşınabilirliği en belirgin avantajlarıdır.”