• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Politika
  • Teknoloji
  • Spor
  • Dünya
  • Sağlık
  • Magazin Kitap Turizm Altın Kızların Mutfağı Advertorial CANLI MAÇ BÖLGE BİLİM-TEKNOLOJİ KÜLTÜR - SANAT İpucu Kimdir? Nedir? Ramazan Haberleri Genel Ajans SULAR NE ZAMAN GELECEK? Otomobil Eğitim DIŞ HABERLER GÜVENLİK GENEL
  • Ara
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. 227 Türk firması Medica Fuarı'na çıkarma yaptı
Ekonomi
Yayınlanma: 24 Kasım 2024 - 18:55

227 Türk firması Medica Fuarı'na çıkarma yaptı

Medica 2024 fuarının Türkiye milli katılım organizasyonu bu yıl 15’inci defa İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği tarafından gerçekleştirildi.

3 dk okunma süresi
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
227 Türk firması Medica Fuarı'na çıkarma yaptı

227 Türk firması Medica Fuarı'na çıkarma yaptı

 

 

Almanya’nın Düsseldorf şehrinde düzenlenen ve medikal sektöründe dünyanın en önemli fuarından biri olarak kabul edilen Medica 2024 fuarının Türkiye milli katılım organizasyonu bu yıl 15’inci defa İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği tarafından gerçekleştirildi. Medikal sektöründe toplam 227 firma Türkiye’yi başarıyla temsil etti. 

Medikal sektörüne yönelik dünyanın en önemli fuarlarından biri olan Medica 2024 fuarı, bu yıl 11-14 Kasım 2024 tarihleri arasında Düsseldorf’ta gerçekleştirildi. Fuara bu yıl 15’inci kez Türkiye milli katılım organizasyonu düzenlendi. İKMİB tarafından yapılan milli katılım organizasyonu kapsamında 36 firma ve 191 bireysel firma olarak toplamda 227 firma, fuarda Türkiye’yi başarıyla temsil etti.

 

Farklı ülkelerden medikal sektöründe faaliyet gösteren 5 binden fazla firmanın katılımcı olduğu fuarı 80 binden fazla kişi ziyaret etti. Türk katılımcı firmalar tarafından fuar süresince medikal cihazlar, ürünler, sarf malzemeleri, hastane mobilyaları, cerrahi ekipmanlar, ortopedik ürünler, ilaç ve yazılım ürünleri sergilenerek, alıcı firmalara tanıtım gerçekleştirildi.

 

T.C. Düsseldorf Başkonsolosu Ali İhsan İzbul, T.C. Düsseldorf Ticaret Ateşesi İrem Ekmekci Konuk, İKMİB İlaç Komitesi Başkanı Ahmet Altuğ Oğuz, İKMİB İlaç ve Tıbbi Cihaz Komitesi Üyeleri Orhan Mutlu Topal ve Mehmet Ahmet Ünlü, T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) Tıbbi Cihaz ve Kozmetik Ürünler Başkan Yardımcısı Dr. Mehmet Hakan Fırat, TİTCK Strateji Geliştirme Daire Başkanı Başar Halıcı ve TİTCK Biyosidal Ürünler Denetiminden Sorumlu Kozmetik Daire Başkanı Dr. Harun Cengiz Özmen katılımcı firmaları ziyaret ederek, başarı dileklerini iletti.

 

Adil Pelister: “Almanya’ya eczacılık ürünleri ihracatımız ilk 10 ayda yüzde 14 arttı”

 

Medikal ürünler sektörünün yer aldığı eczacılık ürünleri ihracat rakamlarını değerlendiren İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Adil Pelister; “Eczacılık ürün grubumuzun ihracatı bu yıl ilk 10 aylık dönemde yüzde 0,17’lik bir büyüme göstererek 1,24 milyar dolara ulaştı. Bu dönemde eczalık ürün grubumuzun Almanya’ya ihracatı ise yaklaşık yüzde 14 artışla 60 milyon dolara yaklaştı. Bu ürün grubumuzun en çok ihracat yaptığı ülke sıralamasında Almanya 4’üncü sırada yer alıyor. Sektörümüz açısından Almanya önemli bir ihracat pazarı. Almanya’da her yıl düzenlenen Medica fuarı ise sağlık dünyasının geleceğini şekillendiren fikirlerin ve yeniliklerin bir araya geldiği buluşma noktası olarak öne çıkıyor. Biz de İKMİB olarak sektörümüzün en önemli fuarlarına milli katılım gerçekleştirerek ülkemizin en iyi şekilde tanıtılmasına destek oluyoruz. Ülkemiz sağlık sektöründe, medikal alanda her yıl gelişim gösteriyor ve önemli bir pazar olarak kendini gösteriyor. İKMİB olarak katıldığımız fuarlar ve yaptığımız sektörel ticaret heyetleri ile sektörün gelişimine ve ihracatını artırma hedefine katkı sağlıyoruz. Önümüzdeki dönem için de etkinlik planlamalarımızı yapıyoruz. Zorlu şartlara rağmen istikrarlı büyümeyi sürdüren sektörümüzün her zaman yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
IBAN Transferlerinde Şok Değişiklik! Artık Bunu Yapmadan İşlem Yok
IBAN Transferlerinde Şok Değişiklik! Artık Bunu Yapmadan İşlem Yok
5 Litrelik Ayçiçek Yağında Şaşırtan İndirim! Market Raflarında Fiyat Depremi
5 Litrelik Ayçiçek Yağında Şaşırtan İndirim! Market Raflarında Fiyat Depremi
SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı Emeklilerine Büyük Müjde! Tam 103.000 TL Ödeme Sadece O Bankadan Verilecek!
SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı Emeklilerine Büyük Müjde! Tam 103.000 TL Ödeme Sadece O Bankadan Verilecek!
Siz de Almış Olabilirsiniz! e-Devlet Hesabınızı Hemen Kontrol Edin, Para Yattı!
Siz de Almış Olabilirsiniz! e-Devlet Hesabınızı Hemen Kontrol Edin, Para Yattı!
Son Haberler
Onlar Olmasa Kimse Kavuşamazdı! Doğuştan Çöpçatan 5 Burç
Onlar Olmasa Kimse Kavuşamazdı! Doğuştan Çöpçatan 5 Burç
Haritalarda Yok Ama Gören Hayran Kalıyor! Gizli Cennet Şelalesi Görenleri Büyülüyor
Haritalarda Yok Ama Gören Hayran Kalıyor! Gizli Cennet Şelalesi Görenleri...
IBAN Transferlerinde Şok Değişiklik! Artık Bunu Yapmadan İşlem Yok
IBAN Transferlerinde Şok Değişiklik! Artık Bunu Yapmadan İşlem Yok
Mucizevi Temizlik Sırrı: Sıcak Suya Gerek Kalmadı... Davlumbaz Filtresi Bu Basit Adımla Parlaklaşıyor
Mucizevi Temizlik Sırrı: Sıcak Suya Gerek Kalmadı... Davlumbaz Filtresi...
Zeki Mi Yoksa Güvenilir Mi? Parmak Şekliniz Tüm Gerçekleri Açığa Çıkarıyor!
Zeki Mi Yoksa Güvenilir Mi? Parmak Şekliniz Tüm Gerçekleri Açığa...
Nobel Barış Ödülü Adayı Dünyaca Ünlü Yazardan Arapça Barış Psikolojisi
Nobel Barış Ödülü Adayı Dünyaca Ünlü Yazardan Arapça Barış Psikolojisi

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Politika
Teknoloji
Spor
Dünya
Sağlık
Magazin
Kitap
Turizm
Altın Kızların Mutfağı
Advertorial
CANLI MAÇ
BÖLGE
BİLİM-TEKNOLOJİ
KÜLTÜR - SANAT
İpucu
Kimdir?
Nedir?
Ramazan Haberleri
Genel
Ajans
SULAR NE ZAMAN GELECEK?
Otomobil
Eğitim
DIŞ HABERLER
GÜVENLİK
GENEL
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.