• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Politika
  • Teknoloji
  • Spor
  • Dünya
  • Sağlık
  • Magazin Kitap Turizm Altın Kızların Mutfağı Advertorial CANLI MAÇ BÖLGE BİLİM-TEKNOLOJİ KÜLTÜR - SANAT İpucu Kimdir? Nedir? Ramazan Haberleri Genel Ajans SULAR NE ZAMAN GELECEK? Otomobil Eğitim DIŞ HABERLER GÜVENLİK GENEL
  • Ara
  1. Haberler
  2. Eğitim
  3. 25 bin yeni öğretmen eğitim ailesiyle buluşacak
Eğitim
Yayınlanma: 16 Mayıs 2018 - 19:15

25 bin yeni öğretmen eğitim ailesiyle buluşacak

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, "5 bin öğretmenin mülakatını önümüzdeki ay başlatıyoruz. Bu yıl da 25 bin öğretmenimizi eğitim ailemizle buluşturduğumuzda, 610 binin üzerinde öğretmen atamasını gerçekleştirmiş olacağız."

3 dk okunma süresi
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
25 bin yeni öğretmen eğitim ailesiyle buluşacak

25 bin yeni öğretmen eğitim ailesiyle buluşacak

ANKARA (AA) - Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 'Güncellenen Öğretmenlik Lisans Programlarının Tanıtımı' dolayısıyla, YÖK Başkanlığında düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, eğitim sistemlerinin amacının topluma faydalı toplumsal değerleri gözeten etkili iletişim becerilerini sağlayan, toplumla barışık bireyler yetiştirmek olduğunu belirtti.

Yılmaz, eğitim tarihi boyunca öğretmenlerin nitelikleri, seçimi, çalışma koşulları hakkında sayısız görüşlerin ortaya atıldığını ve konunun her boyutuyla tartışıldığını dile getirdi.

Demokrasinin gelişmesi için nitelikli eğitimin şart olduğuna işaret eden Yılmaz, 'Bugün 65 binin üzerinde okulda bir milyondan fazla öğretmenimiz ve 18 milyona yakın öğrencimizle eğitim veriyoruz. Eğitime verdiğimiz önem, eğitime ayrılan kaynaktan da bellidir.' ifadesini kullandı.

Kaliteli eğitimin olmazsa olmaz unsurlarından birisinin de öğretmen başına düşen öğrenci sayısı olduğunu vurgulayan Yılmaz, öğretmen başına düşen öğrenci sayısının şu an 17 olduğunu bildirdi.

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, 584 bin öğretmen ataması gerçekleştirdiklerine dikkati çekerek, '20 binin öğretmenin mülakatı tamamlandı. 5 bin öğretmenin mülakatını önümüzdeki ay başlatıyoruz. Bu yıl da 25 bin öğretmenimizi eğitim ailemizle buluşturduğumuzda 610 binin üzerinde öğretmen atamasını gerçekleştirmiş olacağız. Bugün gördüğünüz her üç öğretmenden birisi bizim dönemimizde atandı.' dedi.

Kaliteli eğitimin olmazsa olmaz unsularından birisinin de eğitimin teknolojiyle buluşturulması gerektiğini belirten Yılmaz, FATİH projesiyle bir milyon 400 binin üzerindeki tablet bilgisayarı öğretmen ve öğrencilere dağıttıklarını kaydetti.

YÖK Başkanı Yekta Saraç ise konuşmasında, YÖK’ün bundan sonra yükseköğretime erişimi artırmaya değil, kalite çıtasını yükseltmeye çalışacağını vurguladı.

Kalite Kurulunun kurulması, tıp, mühendislik, mimarlık, öğretmenlik programlarına başarı sıralamasına göre öğrenci almaya geçilmesi, barajın yükseltilmesi gibi pek çok yeniliğe imza attıklarına işaret eden Saraç, üniversitelerin ihtisaslaşması sürecinin de yeni YÖK'ün başarı hanesine yazılan projelerinden olduğunu söyledi.

Konuşmasında, nitelikli öğretmen yetiştirme sorununun henüz çözülemediğine dikkati çeken Saraç, toplantıda bu konuda değerlendirme yapılacağını ifade etti.

'9 bin 144 öğretim elemanı eğitim fakültelerinde görev yapıyor'

Türkiye'de 78'i devlet 17'si vakıf yükseköğretim kurumunda olmak üzere 95 eğitim/eğitim bilimleri fakültesi mevcut olduğunu ve bu fakültelerde 9 bin 144 öğretim elemanının görev yaptığına değinen Saraç, lisans öğrencisi sayısının 213 bin, lisansüstü öğrenci sayısını ise 20 bin dolayında olduğunu aktardı.

Saraç, bundan sonra, eğitim bilimleri fakültelerinde daha etkili öğrenme-öğretme süreçleri gerçekleştirmek, daha nitelikli öğretmen adayları yetiştirmek, daha çok sosyal fayda sağlamaya dönük projeler ve araştırmalar yapmanın temel amaçları olduğunu vurguladı. Saraç, 'Eğitim, her şeyden önce 'erdemli insan yetiştirme' sürecidir. Kendisine, ailesine, milletine ve tüm insanlığa hayırlı bir nesil yetiştirmektir. Bu sürecin temel aktörleri öğretmenlerdir. Öğretmen yetiştiren kurumların başında da eğitim ve eğitim bilimleri fakültelerimiz gelmektedir.' ifadesini kullandı.

YÖK Başkanı Saraç, öğretmen yetiştirme lisans programlarının daha önce de YÖK'ün koordinasyonunda 1998 ve 2006 yıllarında güncellendiğini hatırlatarak, lisans programlarının son güncellenmesinin üzerinden 12 yıl geçtiğini söyledi.

YÖK bünyesindeki Öğretmen Yetiştirme Çalışma Grubunun, yeni üyelerin katılımıyla yeniden yapılandırıldığını aktaran Saraç, eğitim bilimleri fakültelerine girişte, 240 bin barajının getirildiğini bildirdi.

Söz konusu fakültelerin bölüm ve anabilim dalı yapılanmasının yeniden oluşturulduğunu belirten Saraç, ikinci öğretim programlarının kapatılmaya başlandığını kaydetti.

Muhabir: Duygu Yener

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
İBB yurtlarına başvuru süreci başladı
İBB yurtlarına başvuru süreci başladı
Kreş seçiminde sadece gösterişli sınıflara bakmayın!
Kreş seçiminde sadece gösterişli sınıflara bakmayın!
Okullarda güvernliği 30 bin 'bahçe görevlisi' sağlayacak
Okullarda güvernliği 30 bin 'bahçe görevlisi' sağlayacak
İBB’den binlerce gence üniversite tercih desteği
İBB’den binlerce gence üniversite tercih desteği
Son Haberler
Ankara’da maden ocağında göçük | 1 işçi can verdi, yaralılar var
Ankara’da maden ocağında göçük | 1 işçi can verdi, yaralılar...
Portakal Suyu Genlerin Çalışma Biçimini Etkileyebilir Mi?
Portakal Suyu Genlerin Çalışma Biçimini Etkileyebilir Mi?
Roni Kolukısayan, Riskli Hastalıklarla Mücadele Eden Çocuklar İçin Dağları Aşıyor
Roni Kolukısayan, Riskli Hastalıklarla Mücadele Eden Çocuklar İçin...
Ömerli Havzası'nda kaçak yapılar kaldırıldı
Ömerli Havzası'nda kaçak yapılar kaldırıldı
Gökçek'in Dilek İmamoğlu'nu hedef alan paylaşımına tepki yağdı
Gökçek'in Dilek İmamoğlu'nu hedef alan paylaşımına tepki yağdı
Jandarma Okullar Komutanlığı davasında karar
Jandarma Okullar Komutanlığı davasında karar

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Politika
Teknoloji
Spor
Dünya
Sağlık
Magazin
Kitap
Turizm
Altın Kızların Mutfağı
Advertorial
CANLI MAÇ
BÖLGE
BİLİM-TEKNOLOJİ
KÜLTÜR - SANAT
İpucu
Kimdir?
Nedir?
Ramazan Haberleri
Genel
Ajans
SULAR NE ZAMAN GELECEK?
Otomobil
Eğitim
DIŞ HABERLER
GÜVENLİK
GENEL
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.