33. AK PARTİ İL DANIŞMA MECLİSİ YAPILDI

AK Parti Konya İl Başkanlığı’nın 33.

05 Ekim 2013 Cumartesi 00:00
33. AK PARTİ İL DANIŞMA MECLİSİ YAPILDI






AK Parti Konya İl Başkanlığı’nın 33. Dönem İl Danışma Meclisi gerçekleştirildi.
Konevi Kültür Merkezi’nde düzenlenen 33. İl Danışma Meclisi’ne Milli Eğitim Eski Bakanı Ömer Dinçer, AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, MKYK Yedek Üyesi Veli Tolu, 23 ve 24. Dönem AK Parti Konya Milletvekilleri, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ile merkez ve taşra belediye başkanları, önceki dönem il başkanları, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi, AK Parti Eski İl ve İlçe Başkan ve yöneticileri, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyeleri, İl ve ilçe kadın ve gençlik kolları başkan ve yönetimleri katıldı.
Program divan teşekkülü ile başladı. AK Parti İl Başkan Yardımcısı Ömer Faruk İyibildiren’in divan başkanlığı yaptığı toplantıda divan üyeliklerini ise AK Parti İl SKM Başkanı Abdülkadir Özöğür, İl Sekreteri Mustafa Dündar, İl Gençlik Kolları Başkanvekili Emre Görgülügil ve İl Kadın Kolları Başkanı Özgür Ergun yaptı.
“MİLLETE RAĞMEN DEVLET ALGISI SONA ERDİ”
İl Danışma Meclisi’ne katılan Eski Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, AK Parti ailesinin özellikle belediyecilik hizmetlerinde büyük başarılara imza attığını dile getirdi. Dinçer, ‘Ben, bugüne kadar belediye başkanlarımızın bu ülkeye yaptığı hizmetler dolayısıyla kendilerine çok teşekkür ediyorum. Bundan yüzlerce yıl sonra bile AK Parti belediyeciliğinin yaptıkları konuşulacak. Yapılan tüm bu hizmetler de yarının Türkiyesi içindi. Bugüne kadar bu ülkenin demokratikleşmesi için birçok önemli çalışma yapıldı. Bugüne kadar halkın iradesi üzerindeki vesayetler kalktı. EMASYA Protokolü kalktı. HSYK’nın yapısı demokratikleşti. Darbeciler yargılandı. Bilgi edinme kanunu çıkarıldı. DGM’ler kaldırıldı. Cumhurbaşkanı artık halk tarafından seçilecek. Farklı lehçelerde eğitim alma imkanı, 4+4+4 Eğitim Sistemi, Yerel Yönetimler Yasası ve daha birçok düzenleme ile Türkiye aydınlık yarınlara doğru yol alıyor. Sayın başbakanımızın açıkladığı paket de bu aşamalardan biri. Bu paketle artık kamuda çalışanlar başörtüleri ile rahatla çalışabilecekler. Özel eğitimde farklı dillerde eğitim imkanı getiriliyor. Yine eğitimde farklı harfler de kullanılabilecek” dedi.
“BU SEÇİM SEÇİMLERİN ANASI”
AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, 33. İl Danışma Meclisi’nin öneminden söz ederek, “Bu İl Danışma Meclisimiz, Sayın Başbakanımızın 30 Eylül’de açıkladığı Demokratikleşme Paketi ile yine 2014 Mart ayında yapılacak olan Yerel Yönetimler öncesindeki ilk danışma meclisimiz. Demokratikleşme paketi, Cumhuriyet tarihimizin önemli kilometre taşlarından biri. Zira bu ülke artık prangalarından, ağırlık ve yüklerinden adım adım kurtuluyor. Paket açıklandığında her kesimden tepki geldi. Kimi bölünme paranoyası içine girdi. Kimi ülkenin bir bölümünü esas alarak at gözlüğü ile tatminsizlik içine girdi. Kimisi bazen demokrat, bazen otokrat bazen anarşist ama her zaman bürokrat gözü ile olaya yaklaştı. Ama bir de gerçekten sabır, azim ve kararlılıkla Allah’a şükür ederek destekleyenler var. Sayın başbakanım, siz müsterih olun bu millet her zaman arkanızda ve destekçinizdir’ dedi.
30 Mart 2014’te yapılacak seçimin seçimlerin atası ve anası olduğunu dile getiren AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, özellikle aday adaylığı ve adaylık sürecinde herkese büyük görevler düştüğünü kaydederek, “Özellikle aday adaylığı sürecinde herkese büyük görevler düşüyor. AK Parti kazanırsa Türkiye kazanır, Türkiye kazanırsa millet kazanır, Saraybosna, Üsküp, Balkanlar, Ortadoğu, Afrika ve Mısır Rabia Meydanı kazanır. Onun için önemli olan kimin başkan olacağı değil Türkiye’nin kazanacaklarıdır. Şimdiye kadar AK Parti İl Teşkilatı olarak çok seviyeli ve ilkeli seçimler yaşadık inanıyorum ki bu seçimi de aynı şekilde geçireceğiz. Bunun için bizler yine kural ve ilkeli hareket edeceğiz. Öncelikle tüm aday adaylarına eşit mesafede duracağız. Kimsenin arkasında önünde ya da yanında olmayacağız. Elbette teşkilatımızın bir hafızası olacak ama dediğimiz gibi hiçbir adaya destek veya köstek olmayacağız. Adaylar belirlendiğinde de tüm adaylarımızın sonuna kadar yanında olacağız. 30 mart akşamına kadar da tüm belediye başkanları ve il genel meclisi ile belediye meclisi üyelerine de sahip çıkacağız ve kimsenin bu isimlere laf getirtmeyiz. Hiçbir belediye başkanımıza ‘benden sonrası tufan’ dememeli ve dedirtmeyeceğiz” diye konuştu.
“BU DAVADA BİZE DURMAK YOK”
AK Parti Konya Milletvekilleri adına söz alan Harun Tüfekçi de, Mart ayında gösterilecek performansın Türkiye’yi 2023 ve 2071’e ulaştıracağını dile getirdi. İktidar olarak para, insan ve zamanı çok iyi yönettiklerini, bunun sonucunda da başarının geldiğini kaydeden Tüfekçi, “Başta Başbakanımız olmak üzere kurmayları çok iyi çalışarak Türkiye’yi sıkıntıya düşüren birçok sorunu çözmeyi başardı. Demokratikleşme Paketi de bu adımlardan biriydi. 10 yıl önce konuşulamayanlar bugün hayata geçiyor. Artık kamuda başörtüsü serbest oluyor. Ülkenin her yerinde yaşayanlar artık hayatını daha güvenli yaşıyor ve devlet ile millet barışıyor. Olağanüstü hali biz kaldırdık. DGM’yi biz kaldırdık. Artık derin devlet değil, derin millet var. Bu millet ilk defa kendi iktidarıyla gülüyor ve mutlu. Bu davada durmak yok yola devam diyoruz” ifadelerini kullandı.
“BU SEÇİM ANAHTAR SEÇİMDİR”
AK Parti Burdur Milletvekili ve Konya Koordinatörü Bayram Özçelik, bu seçimlerde Türkiye genelinde oy kullanacak yaklaşık 52 milyon seçmenin kendine yaraşır adaylara oy vereceğini söyledi. Özçelik, “Bu dönemde yapılan çalışmaların meyvelerini seçim günü alacağız. Onun için o güne kadar çok çalışmalıyız. Çünkü yerel seçimler anahtar seçimdir. Zira bu seçimin ardından ilk defa halk kendi cumhurbaşkanını seçecek. Ardından da genel seçimler var. Bu seçimlerden alacağımız güzel sonuçlar da bizi aydınlık yarınlara götürecek” şeklinde konuştu.
“ADALET HİZMETTE BEREKET GETİRİR”
33. Dönem AK Parti Konya İl Danışma Meclisi’nde Büyükşehir Belediyesi olarak yürüttükleri proje ve hizmetlerden söz eden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, adaletli davranmanın hizmette bereketi de beraberinde getirdiğinin altını çizdi. Dürüst insan olmanın, adaletli olmanın anılmada büyük etken olduğunu kaydeden Akyürek, “Aday adayı olmak herkes için doğal bir hak. Birikimi, tecrübesi ve azmi olan herkese ihtiyacımız var. Ama bir amaç ve hedefimiz olmalı. Hedef makam mevki veya şan şöhret ise boşuna uğraşmayalım diye düşünüyorum. Yani hedefimiz hizmet ve faydalı olmak olmalı” dedi.
Programın basına kapalı bölümünde ise Seçim İşlerinden Sorumlu AK Parti İl Başkan Yardımcısı Özgür Solak ile AK Parti Konya İl Seçim Koordinasyon Merkezi(SKM) Başkanı Abdülkadir Özöğür birer sunum yaptı.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.