Alevi mezarlığına çirkin saldırı

Alevi mezarlığına çirkin saldırı

14 Ağustos 2014 Perşembe 09:58
Alevi mezarlığına çirkin saldırı






Alevi mezarlığına çirkin saldırı

İzmir'in Selçuk ilçesine bağlı Zeytinköy Mahallesi'ndeki Alevi mezarlığı, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından tahrip edildi. Jandarma ekipleri 35 adet mezar taşını kıran ve mezarlara zarar veren saldırganları arıyor. Mezar sahipleri yapılan bu çirkin saldırıdan sonra yakınlarının mezarları başına gelerek olayı kınadılar.


Alınan bilgiye göre, Selçuk ilçesine bağlı Zeytinköy Mahallesi'ndeki Alevi mezarlığı kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce saldırıya uğradı. Mezarların üzerindeki isimlerin bulunduğu alanları ve mezar başlarındaki su bölümlerini kırıp, dağıtan kişiler kayıplara karıştı. Olayı haber alan CHP'li Belediye Meclis Üyeleri ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri Filiz Ceritoğlu Sengel ile Veli Keskin, Zeytinköy mezarlığına giderek incelemelerde bulundular. Yapılan bu çirkin saldırıyı kınadıklarını belirten meclis üyeleri, bu olayda kasıt olduğunu ileri sürdüler. Bu saldırıyı gerçekleştiren kişi ya da kişilerin bir an önce yakalanmasını isteyen CHP'li Meclis üyeleri, yapılan bu çirkin saldırıyı bir kez daha kınadıklarını vurguladılar.


Öte yandan, Alevi Kültür Dernekleri Selçuk Şubesi Başkanı Düzgün Çellik, Alevi mezarlığına yapılan bu çirkin saldırıyı yönetim kurulu arkadaşları adına şiddetle kınadığını belirterek, bu olayın takipçisi olacaklarını söyledi. Çellik, Pazar günü saat 15.00'te tüm sivil toplum örgütü temsilcileri ile birlikte Zeytinköy Mahallesi'nde toplanarak burada bir basın açıklaması yapacakları duyurusunu yaptı.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.