BAĞCILAR BELEDİYESİ’NDEN ÇORUM’A 27 BİN KİTAP

İstanbul Bağcılar Belediyesi, Bağcılar Kaymakamlığı ve Bağcılar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa hazırladığı “Gezgin Kitap Projesi” kapsamında, Çorum merkez ve Alaca ilçesinde öğrencilere 27 bin kitap dağıtıldı.

04 Ekim 2013 Cuma 00:00
BAĞCILAR BELEDİYESİ’NDEN ÇORUM’A 27 BİN KİTAP






İstanbul Bağcılar Belediyesi, Bağcılar Kaymakamlığı ve Bağcılar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa hazırladığı “Gezgin Kitap Projesi” kapsamında, Çorum merkez ve Alaca ilçesinde öğrencilere 27 bin kitap dağıtıldı.
Mimar Sinan İlk ve Ortaokulu’nda düzenlenen kitap dağıtım törenine Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, Bağcılar Belediye Başkan Yardımcısı Yavuz Subaşı, Bağcılar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Kenan Gültürk, Bağcılar İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Aziz Erdoğan, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Bağcılar Belediye Başkan Yardımcısı Yavuz Subaşı, kitap okumanın önemine dikkat çekerek, “Bilgisayarların cep telefonlarına kadar indiği bu dönem de kitaplardan gittikçe uzaklaşıyoruz. Kitap okumak güzeldir. Biz 250 bin adet kitap dağıtma hedefindeydik. Ama bu sayıyı çoktan aştık. Bugün sadece Çorum’a 20 bin, Alaca’ya 7 bin kitap ve CD’lerle beraber 40, 45 bini kitabı buluyor. Kış bastırmadan Bulgaristan’da yaşayan soydaşlarımıza kültürel kitaplar götüreceğiz.” dedi.
Bağcılar İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz ise, bilginin mutluluk olduğunu söyledi. Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, projede tüm emeği geçenlere teşekkür ederek çalışmalarında kolaylıklar diledi.
Törenden sonra Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır, Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz’a gönderilmek üzere plaketleri teslim edildi.
Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, 3 yıl önce başlattıkları Gezgin Kitap Projesi’nin yoğun ilgi gördüğünü belirterek, amaçlarının doğu ile batı arasında kitaba ve bilgiye dayalı bir köprü oluşturmak istediklerini söyledi.
Bağcılarlı öğrencilerden toplanan ve hayırseverlerin desteği ile alınan kitaplar arasında önemli eserler olduğunu söyleyen Başkan Çağırıcı, “Gönderilecek kitaplar arasında klasikler olarak bilinen, Türk ve Dünya Edebiyatı’nın en seçkin eserleri yer alıyor. Bu proje ile öğrencilerimiz arasında, sevgi ve bilgiye dayalı dostlukların oluşmasını ve gönül köprülerinin kurulmasını istiyoruz. 1 milyon kitap dağıtana kadar kampanyamız devam edecek” diye konuştu.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.