Balina derisine yazılı tevrat; Tam 600 yıllık

İnternet üzerinden 600 yıllık olduğu tesbit edilen balina derisi üzerine yazılı tevrat polis tarafından ele geçirildi. Suriyeli olduğu bildirilen satıcının sorgusu sürüyor.

28 Nisan 2016 Perşembe 18:44
Balina derisine yazılı tevrat; Tam 600 yıllık






Balina derisine yazılı tevrat; Tam 600 yıllık



İnternet üzerinden 600 yıllık olduğu tesbit edilen balina derisi üzerine yazılı tevrat polis tarafından ele geçirildi. Suriyeli olduğu bildirilen satıcının sorgusu sürüyor.

İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şubesi ekipleri, bir internet sitesi üzerinden balina derisine işlenmiş yaklaşık 600 yıllık Tevrat'ı 5 milyon dolara satmak isteyen Suriye uyruklu bir kişiyi yakaladı. Topkapı Sarayı Müzesi görevlileri, tarihi Tevrat'ta yaptığı ilk incelemede orijinal olduğunu tespit etti.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şubesi ekipleri, bir internet sitesi üzerinden balina derisine işlenmiş yaklaşık 600 yıllık Tevrat'ı satmak isteyen Suriye uyruklu bir kişiyi tespit ederek çalışma başlattı. Polis ekipleri, müşteri gibi davranarak, Suriye uyruklu satıcı avukat Osama Ali Taha ile irtibata geçti.


5 MİLYON DOLARLIK TARİHİ TEVRAT

Müşteri kılığındaki polisler eseri görmek istediklerini belirtince, satıcı Osama Ali Taha, yaklaşık 600 yıllık Tevrat'a ait fotoğraf ve video görüntülerini polis ekiplerine yollayarak, 5 milyon dolar istedi. Polis ekipleri, verilen fiyatı uygun bulduklarını belirterek, Osama Ali Taha ile randevulaştı. Taha, Sultanahmet'te bir otelde müşteri kılığındaki Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleriyle buluşunca, yakalanarak gözaltına alındı.
Osama Ali Taha, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra, sorgulanmak üzere Vatan Caddesi'nde bulunan Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

KAÇAK YOLLARDAN TÜRKİYE'YE SOKMUŞ

Zanlının, emniyetteki ilk ifadesinde, yaklaşık 600 yıllık Tevrat'ın ailesine ait olduğunu öne sürerek, Suriye'den Türkiye'ye kaçak yollardan getirdiğini söylediği öğrenildi.

İLK İNCELEMEDE ORİJİNAL OLDUĞU TESPİT EDİLDİ

Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ele geçirilen tarihi Tevrat'ın incelenmesi için Topkapı Sarayı Müzesi görevlilerine bilgi verdi. Uzman ekipler, yaptıkları ilk incelemede, tarihi Tevrat'ın 78x48 cm ebatlarında, yaklaşık 600 yıllık olduğunu, balina derisine işlendiğini ve orijinal olduğunu tespit etti. Uzmanlar, tarihi Tevrat'ı detaylı bir şekilde incelenmesi için Topkapı Sarayı Müzesi'ne gönderdi.

ŞÜPHELİ, YURTDIŞINA ÇIKIŞ YASAĞI KONULARAK SERBEST BIRAKILDI

Suriyeli şüpheli Osama Ali Taha hakkında 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'nca işlem başlatıldı. Zanlı, emniyetteki işlemlerinin ardından, yurtdışına çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.