BAŞKAN GÖKSU, KULÜP BAŞKANLARINA MÜJDEYİ VERDİ

Esenler Belediye Başkanı M.

03 Ekim 2013 Perşembe 00:00
BAŞKAN GÖKSU, KULÜP BAŞKANLARINA MÜJDEYİ VERDİ






Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, kendisini ziyaret eden Esenler’deki amatör spor kulüplerinin başkanlarına sporla ilgi projelerini anlattı. 2014 yılında Esenler Belediyesi Spor A.Ş. adı altında bir şirket kuracağını anlatan Göksu, YTÜ bahçesinde de Esenler kulüpleri için bir saha düzenleneceğinin müjdesini verdi.
Esenler’de faaliyet gösteren amatör spor kulüplerinin başkanları, Esenler Spor Kulüpleri Birliği Başkanı Gültekin Kaya başkanlığında Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu’yu makamında ziyaret etti. Spor kulüpleri başkanları adına konuşan Esenler Tokat Spor Kulübü Başkanı ve Esenler Spor Kulüpleri Birliği Başkanı Gültekin Kaya, Esenler’deki spor kulüplerinin Esenler Belediyesi’nin desteği ve katkısı ile ayakta durduklarını belirterek teşekkür etti. “İlçemizde bulunan 9 spor kulübümüzün çoğu belediyemizin tahsis ettiği binalarda hizmet veriyor. Belediyemizin stadyumunda antrenmanlarımızı yapıyor, maçlarımızı oynuyoruz. Belediyemizin verdiği destekle spor kulüplerimiz 5.700 lisanslı sporcuya hizmet etmeye çalışıyor. Bu çocuklarımız ve ailelerimiz adına Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz” dedi. Kaya, spor kulüpleri olarak belediyenin her türlü spor, sosyal ve kültürel projelerinin içinde yer almak ve destek vermek istediklerini de kaydetti. Kaya’nın ardından spor kulüplerinin başkanları da, yenilecek Esenler Stadyumu’nun yıkılmasından sonra resmi maçlarını nerede oynayacakları, antrenmanlarını nerede yapacakları gibi yaşanabilecek bazı sıkıntıları dile getirdiler.
4 YILDA 600 MİLYAR
Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu da 4 yılda ilçedeki spor kulüplerine 600 milyar lira yardımda bulunduklarını belirterek, “Daha bu rakama kulüp binalarının kiraları ve diğer bazı hizmetler dahil değil. Başarılı olan spor kulüplerine yapılan maddi yardımı kapsayan Ödül Yönetmenliği’ni ilk belediyemiz çıkardı. Esenler’e ve Esenlerli gençlerin yetişmesine yardımcı olan herkesle beraber çalışmak istiyoruz. Sizlerin hizmet verdiği çocuklar bizim de çocuğumuz. Bize bir adım gelene biz 5 adım yaklaşırız. Ancak, verdiğimiz hizmetleri görmezden gelen, yüzümüze gülüp arkamızdan vuranlarla beraber yürüyemeyiz” dedi.
FIFA NORMLARINDA STAD
Esenler’deki gençlerin daha güzel şartlarda spor yapması ve spor altyapısının güçlenmesi için birçok projesi olduğunun altını çizen Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu yeni Esenler Stadyumu hakkında da kulüp başkanlarına bilgi verdi. En erken 3 ay sonra stadın yıkımına başlanabileceğini söyleyen Göksu, “İhtiyaca cevap veremeyen stadımızı yıkacağız ve 16.500 seyirci kapasiteli FIFA normlarında bir stat yapacağız. Stadımız, 1.500 araçlık otopark, 1.000 kişilik tribüne sahip yüzme havuzu, 3 ayrı müsabakanın yapılabileceği kapalı spor salonları, Kültür Meydanı olacak şekilde tasarlanan 2 adet meydan ve rekreasyon alanları, konferans salonu, çok amaçlı salonlar, eğitim odaları, soyunma odaları, hakem odası vs. tam donanımlı olarak hizmet verecek. Kulüplerimize toplam 1.594 metrekare yer ayıracağız” şeklinde konuştu.
YTÜ’DEN YARARLANABİLECEKSİNİZ
Stadın yıkılmasının ardından Esenler’deki spor kulüplerinin Davutpaşa’daki Yıldız Teknik Üniversitesi Stadı’nda resmi maçlarını oynamaları için yetkilerle görüşmelerini sürdürdüğünü de kaydeden Belediye Başkanı Göksu, “Ayrıca yine Yıldız Teknik Üniversitesi bahçesi içinde müsait bir alanda antrenmanlarınızı yapabileceğiniz bir saha düzenlemesi yapacağız. Buraya sadece sizin bize isimlerini vereceğiniz lisanslı sporcular girebilecek. Takımlarınızın başarılı olabilmesi için biz her türlü altyapıyı düşünüyoruz. Ancak sizlerden de yergi değil, takdir bekliyoruz. Marifet iltifata tabidir” dedi.
SPOR A.Ş. KURULACAK
Yeni dönemde sporla ilgili projelerini de anlatan Göksu, 2014 yılında Esenler Belediyesi Spor A.Ş. adı altında bir şirket kurmayı planladığını belirtti ve, “Bu şirket bünyesinde futbol ve basketbol okulu açarak gençlerimizi eğiteceğiz. Bu işi bilimsel yapacağız. Bu okullarımızın ulusal düzeyde sponsorları da hazır. Esenler gençliğini hem sosyal, hem kültürel, hem de sportif anlamda en iyi şekilde yetiştirmek için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
Spor kulüplerinin başkanları, yapılan görüşmenin çok verimli geçtiğini ve başkanın ağzından ileriye dönük projeleri duyduklarını, bunların Esenler ve Esenler gençliği adına sevindirici olduğunu kaydettiler.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.