Başkan Türkmen, Üsküdar'da kentsel dönüşümü anlatıyor

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, kentsel dönüşüm uygulamasını vatandaşlara mahalle mahalle dolaşarak anlatıyor

05 Ağustos 2014 Salı 12:36
Başkan Türkmen, Üsküdar'da kentsel dönüşümü anlatıyor






Başkan Türkmen, Üsküdar'da kentsel dönüşümü anlatıyor

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, kentsel dönüşüm uygulamasını vatandaşlara mahalle mahalle dolaşarak anlatıyor

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, sahada dolaşarak mesaisini Üsküdarlı vatandaşlarla geçiriyor. Seçimlerden önce hazırlanan projeleri vatandaşlarla birlikte hayata geçirmeye çalışan Başkan Türkmen ilk ziyaretini Yavutzürk Mahallesi'nde gerçekleştirdi. Başkan Türkmen, bu mahallede yaptığı ziyarette kentsel dönüşümün de startını verdi.

Üsküdar Belediyesi'nde iki dönem belediye başkan yardımcılığı görevini yapan Hilmi Türkmen, 30 Mart Yerel Yönetimler Seçimlerini kazanarak Başkanlık koltuğuna oturmuştu.
İLK İŞ İŞSİZLİK SORUNUNU ÇÖZMEK OLDU
Göreve gelir gelmez ilçedeki işsizlik sorununa el atan Başkan Türkmen, Üsküdar İstihdam Merkezi'ni (ÜSİM) kurdu. İŞKİR ile birlikte yürütülen ve işverenlerin de destek verdiği proje kapsamında 5 yılda 5 bin gencin iş sahibi olması planlanıyor.
YOKSULU SEVİNDİREN KART
Başkan Türkmen'in bir diğer projesi ise 'Destet Kart' oldu.  Vakıfbank Gelen Müdürlüğü ile birlikte yürütülen projeyle, ilçedeki yoksullara dağıtılan 'Kumanya' dönemine son verildi. Kumanya yerine Destek Kartlarını alan yaklaşık 4 bin kişi, istediği yerden istediğini alma özgürlüğüne kavuşmuş oldu.
BAŞKAN TÜRKMEN VATANDAŞIN AYAĞINA GİDİYOR
Vatandaşlar, seçimler döneminde ayaklarına kadar gelen adayları 'seçimden seçime geliyorsunuz' eleştirisinde bulunuyor. Başkan Türkmen, seçimlerde söz verdiği gibi, Başkan olduktan kısa bir süre sonra vatandaşların arasına döndü.
Kısa bir Ramazan Bayramı tatilinin ardından göreve hızlı başlayan Başkan Türkmen, haftanın 2 günü belediyede olacak, diğer 5 gününde ise mahallelere giderek vatandaşları ziyaret edecek. Mahalle ziyaretlerinin ilki de dün Yavuztürk Mahallesi'nde başladı.
ÜSKÜDARLILARA KENTSEL DÖNÜŞÜM MÜJDESİ

Başkan Türkmen, Yavuztürk Mahallesi'ndeki ziyaretlerinde vatandaşlara, "Kentsel Dönüşüm" müjdesi verdi. Mahallede esnaf ve vatandaşlarla görüşen, sorunlarını dinleyen Başkan Türkmen, yoğunlukta gelen 'Kentsel Dönüşüm' sorusu üzerine, "Belediye Meclis Üyelerimiz, yarın (bugün) ilk kentsel dönüşüm için toplanıyor" müjdesini verdi.
KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN İLK KARAR ALINIYOR
Seçimler sırasında söz verdikleri gibi kentsel dönüşümü başlatacaklarını belirten Türkmen, "Alınacak olan Meclis kararıyla, kentsel dönüşüm Yavuztürk Mahallesi'nde başlayacak. TOKİ ile anlaştık. Nato Yolu üzerindeki Üsküdar Belediyesi'ne ait yerlerin yıkımıyla kentsel dönüşümü başlatmış olacağız.
VATANDAŞA ÖRNEK OLACAK
Yapılacak olan binalar tüm Üsküdarlılara örnek olacak. Kentsel dönüşüm ile birlikte imar da artırılacak. Vatandaşlara diyeceğiz ki; 'Sen de komşu apartmanlarınla anlaş, ada, parselleri birleştir ve böyle bir binaya sahip ol.'
VATANDAŞLARA ÖNEMLİ UYARI!
Başkan Türkmen, Üsküdarlıları, "Kentsel dönüşüm öncesi, müteahhitle anlaşmadan önce mutlaka belediyemize gelerek bilgi alınmalarını istiyoruz. O bölgenin imar ve dönüşüm planının ne olduğunu öğrenmelerini, ona göre müteahhitlerle anlaşmasını istiyoruz" şeklinde uyardı.
ÜSKÜDAR'DA TARİHİ GÜN BUGÜN
Üsküdar Belediyesi Meclisi bugün tarihi bir karar için toplanıyor. Saat: 16:00'da yapılacak olan toplantıda, kentsel dönüşüm için karar alacak. Kararın alınmasının ardından ilk start Yavuztürk Mahallesi'nden verilmiş olacak.

 


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.