BDP’Lİ KAPLAN YANAN PAZARDA İNCELEMEDE BULUNDU

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Cizre’deki izinsiz gösterilerde tamamen yanan semt pazarını STK temsilcileri ile birlikte ziyaret etti.

11 Ekim 2013 Cuma 00:00
BDP’Lİ KAPLAN YANAN PAZARDA İNCELEMEDE BULUNDU






BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Cizre’deki izinsiz gösterilerde tamamen yanan semt pazarını STK temsilcileri ile birlikte ziyaret etti.
BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Cizre ilçesinde düzenlenen yasadışı gösteriler sırasında çıkan yangında kül olan semt pazarını Şırnak Baro Başkanı Nurşirevan Elçi, Cizre Ticaret Odası Başkanı Süleyman Çağlı, Cizre Tabipler Odası, Cizre Esnaf Sanatkarlar Odası, Eczacılar Odası, Şoför Cemiyetinin de aralarında bulunduğu bazı sivil toplum örgütü temsilcileriyle ziyaret edip incelemelerde bulundu. Kaplan, “Kim bunu yaptıysa Allah belasını versin. Kim bu düşmanlığı yaptıysa bu bayram arifesinde, kim bu provokasyonu yaptıysa, Allah’ın laneti üstüne olsun. Cizre halkına bu zumlu reva görenlere biz bütün Cizre halkı olarak karşı çıkacağız Şırnak halkı olarak karşı çıkacağız. Birlik olacağız ve Buranın kimsenin babasının çiftliği olmadığını ve at koşturacağı meydan olmadığını Cizre gösterecektir” dedi.
İş yerleri yanan vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini sunan Şırnak Baro Başkanı Nuşirevan Elçi, olayın faillerinin bulunup cezalandırılmasını istedi.
Elçi, “Biz Şırnak’ın STK’ları olarak bundan sonra topyekun beraberce bölgenin sıkıntılarını gidermek içinde birlikte hareket etmek gerektiğine inanıyorum” dedi.
Cizre Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hafzullah Memduhoğlu ise, “Ucuz alışveriş yapamayacak halkında mağduriyeti burada söz konusudur. Ancak tek sevindirici noktanın buradaki olayda can kaybının yaşanmamasıdır. Umut ediyorum bu incelemenin sonucunda hak neyse ortaya çıkar” diye konuştu.
Kaplan ve STK temsilcileri daha sonra semt pazarındaki esnaf ve vatandaşlarla görüştü.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.