CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Hiçbir yurttaşı kimliği, rengi ne olursa olsun, CHP’nin çatısı altında çalışmak mı istiyor, demokrasiyi mi korumak istiyor, güvence mi arıyor, geri çevirmeyin.

05 Ekim 2013 Cumartesi 00:00
CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU:






CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Hiçbir yurttaşı kimliği, rengi ne olursa olsun, CHP’nin çatısı altında çalışmak mı istiyor, demokrasiyi mi korumak istiyor, güvence mi arıyor, geri çevirmeyin. Türkiye’de adres artık CHP’dir” dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Çankaya’da Sandıklar Filizleniyor” programında konuştu. İlk kez yeni bir örgütlenme modelini ortaya koyduklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, partililere seçim hazırlıkları içerisinde yer alan sandık çevresi sorumlusunun görevini anlattı. Sandık çevresinde herkesin çalışması halinde bu ülkeye en büyük katkının yapılmış olacağının altını çizen Kılıçdaroğlu, “Partinin internet sitesine girip, haritadan çıktı alıp, kimlerin nerede oturduğunu gösteren bir çıktı alacaksınız. Bir önceki seçimde oyların dağılımını gösteren bir çıktı alacaksınız. Bütün bilgileri alacaksınız. Diyeceksiniz şu bölgenin sandık sorumluları şurada. 750 hane burada en fazla sen bunlardan sorumlusun. Hemen bir fotoğraf çekip Genel Merkeze göndereceğiz ve size kart çıkartacağız. Siz seçimden seçime değil, günün 24 saati, yılın 365 günü bu sandık çevresinden sorumlusunuz. Partinin en büyük yükünü siz taşıyorsunuz. Ülkeye, partiye faydam mı olsun, demokrasi mi gelsin, çalışmak mı istiyorsun işte sana çalışmak. 1 buçuk, 2 yıldır üzerinde çalışıyoruz. Sizden isteğim gelen hiçbir yurttaşı kimliği, rengi ne olursa olsun, CHP’nin çatısı altında çalışmak mı istiyor, demokrasiyi mi korumak istiyor, güvence mi arıyor, Türkiye’de adres artık CHP’dir” ifadesini kullandı.
Adayları artık eski yöntemle belirlemediklerine değinen Kılıçdaroğlu, “Partide 5 kişilik komisyonumuz var. Bütün dosyalar oraya geliyor. Oturuluyor konuşuluyor, il, ilçe başkanı davet ediliyor. Her bir seçim çevresi için ayrı ayrı değerlendirme yapılıyor. Burdur geldi ön seçim yapmamız lazım. Koyduk sandığı yaptık. Eczacı bir kardeşimiz seçildi. Aday adaylarının tümü onun etrafında kenetlendi. İşte onlar CHP’li. Bolu ön seçim yapalım dedi. Komisyon karar verdi. Genç bir kadın seçildi. Emin olun Bolu’da belediye başkanlığını alacak. Bir kadın belediye başkanımız olacak. Eski alışkanlıklardan ve hastalıklardan bu partiyi kurtaracağız” diye konuştu.
CHP’nin muhalefet yapamadığını söyleyenler olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, kendilerinin yaptığı muhalefeti hiç kimsenin yapmadığını ifade ederek şöyle konuştu:
“Bir; köstebek denen bir bakan var. Deniz Feneri davasında önceden arama yapılacağını bilen bir bakan var. Önlem alın diye haber veren bir bakan var. Bu bakanı ortaya kim çıkardı, maskesini kim indirdi? CHP. İki; Uludere”de 34 yurttaşımız katledildi. Talimatı Başbakan verdi, çünkü sınır ötesi operasyon yetkisi, talimat onda. Biz gittik, kendi çocuklarımıza sahip çıktık. Onların yanında durduk. 8 saatlik yolu teptim Van’dan Uludere’ye gittim. Erdoğan, hala oraya gitmiş değil, gidemez de. Üç; cezaevleri adı üstünde ıslah evleridir. Pozantı ve Şakran cezaevlerinde küçücük çocuklara tecavüz ediyorlardı. Olayı ortaya çıkaran CHP. Halkın gündemine getiren CHP. O çocukları kurtaran CHP. Ne diyorlar CHP iyi muhalefet yapamıyorlar.”
Tutuklu gazetecileri Türkiye’nin en büyük ayıbı olarak nitelendiren Kılıçdaroğlu, “Tutuklu öğrenciler de Türkiye’nin ayıbıdır. Baskıcı bir yönetim o çocukları hapse atıyor. 2 bin 776 öğrenci şuanda hapiste. Bu ayıbı da dillendiren CHP. CHP muhalefet yapmıyorlar diyenler bu ayıbı bir kez dillerine aldılar mı?” şeklinde konuştu.
Seslerini kesip uslu çocuk olurlarsa güzel parti olacaklarını söyleyenler olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, “Bunu asla kabullenmeyeceğiz. Silivri toplama kampı, 1940 Hitler’in Almanya’sındaki kampın benzeri 2010’ların Türkiye’sinde Silivri’de oldu. Fezleke düzenlendi hakkımızda. O yargıçların çocukları hiçbir zaman, ‘Benim babam Silivri’de hakimdi’ diyemeyecek. Bunu seslendiren CHP” dedi.
Besicilerin, çiftçilerin sorunlarını da CHP’nin dile getirdiğini kaydeden Kılıçdaoroğlu, “Arap Baharı için uluslararası konferans düzenledik. Arap Baharı’nı bize anlatın dedik. Cumhuriyet tarihinde bir ilki yapıp Tandoğan’da grup toplantısı yaptık. Halkın desteğini almak için yaptık. Faili meçhuller de demokrasi ayıbı değil mi? Cinayetleri aydınlatalım, bununla ilgili parlamentoda komisyon kuralım diyen en az 10 kez araştırma önergesi verdik. AK Parti tarafından reddedildi” diye konuştu.
‘4+4+4 sistemi’ ile yeni bir eğitim sistemi geldiğini belirten Kılıçdaroğlu, sistemle ilgili eleştirilerde bulundu. Mısır’a, Irak’a, Suriye’ye heyet gönderdiklerini de hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Biz yurtta barış dünyada barış diyen bir ideolojiden yanayız” ifadesini kullandı.
Reyhanlı saldırısı ile ilgili olarak ise Kılıçdaroğlu şunları söyledi:
“53 vatandaşımız şehit edildi. Parçalar toplanmadan biz oradaydık. Ben buraya CHP olarak değil, acılarınızı paylaşmaya geldim dedim. 53 vatandaş şehit oluyor, Başbakan Amerika’ya kaçıyor. Sonra nasıl gitti? TOMA’larla, helikopterlerle. Kaddafi’nin linç edilmesini duydum, kınadım. Bir siyaset adamının linç edilmesi doğru değildir dedim. O Kaddafi ki Kıbrıs çıkarmasında bütün kapılarını açtı. Uçak benzini verdi. Ama onlar arkasından hançerlediler. Ben bunu söylüyorum. Onlar CHP muhalefet edemiyor diyorlar. Van depreminin olduğu gece bütün yardımı yaptık.”
Kalemini kiraya verenlerin sesini çıkaramayacağını dile getiren Kılıçdaroğlu, “Deniz Feneri olayında kul hakkı yenildi. Bu ülkede fakirin parası yeniliyor. Bu konuyla ilgili yazı yazıldı mı?” diye sordu. Aydınlık günlerin ülkemizin olması temennisinde bulunan Kılıçdaroğlu, son olarak, “Herkesin aşı işi olsun. Huzurlu bir ülkede yaşayalım. Geleceğe güvenle bakalım” dedi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.