GAZİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ FİLYOS VADİSİNİ İNCELEDİ

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde, Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğrencileri Belediye Başkanı Mithat Gülşen’i ziyaret ederek, Filyos Vadisinde incelemelerde bulundular.

03 Ekim 2013 Perşembe 00:00
GAZİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ FİLYOS VADİSİNİ İNCELEDİ






Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde, Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğrencileri Belediye Başkanı Mithat Gülşen’i ziyaret ederek, Filyos Vadisinde incelemelerde bulundular.
Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü son sınıfında okuyan 30 öğrenci beraberlerinde Doç Dr. Aydan Sat, Doç Dr. Bilge Armatlı Köroğlu, Doç. Dr. Ebru Vesile Öçalır ve Yard. Doç. Dr. Demet Erol ile birlikte Belediyeyi ziyaret ederek, Başkan Gülşen’le görüştüler.
Başkan Gülşen, konuklarını Belediye Meclis salonunda kabul ederek, kendilerine Çaycuma Şehir planı ve Filyos Vadi Planlaması ile ilgili düşüncelerini aktardı. 1/25 bin ölçekli alan planlaması ile ilgili olarak Zonguldak ve Çaycuma’yı seçen öğrencilere hitaben bir konuşma yapan Başkan Gülşen, “Filyos Vadi projesi somut bir noktaya geldi. İlçemiz Ankara’ya yakınlığı ve bölgenin iç Anadolu ya açılan kapısı, Filyos Vadisi 1994 yılında Serbest bölge ilan edildi. 20 Milyon metrekarelik sanayi alanı var. Filyos liman ihalesi ise iki aşamalı olarak gerçekleşecek. Göreve geldiğimizde Belediye nüfusumuz 18 bin 700 idi. Belediye olarak 10 yılda yüzde 40 büyüdük. Şimdi ise nüfusumuz 25 bin 810dur. Dış nüfusumuzla birlikte 140 bin nüfus var. Belediye olarak 120 bin nüfusu hitap edebilen imarımızı bitirdik. Karma Endüstri bölgesinde ise 4 bin dönüm sanayi alanı var. Büyük sanayi gruplarına açılacak. Saltukova havalimanımız var. Yurt dışına haftada 3 sefer yapılıyor. Organize Sanayi Bölgemiz mevcut. OSB’de 2 BİN 500 çalışanımız var. Meslek Yüksek Okulumuz var. Hastanemiz ile Devletimizin bütün kurumları ilçemizde mevcut. Çaycuma sosyal bir ilçedir. Kültür Sarayımız var. İki tane kent ormanımız var. Biz yeşile önem veriyoruz. Filyos çayı taşkın koruma çalışmaları devam ediyor. Biz ithal kömüre dayalı termik santrallere karşıyız. Filyos Vadisi Umut vaat ediyor. Beklenen yatırımlar gerçekleştiğinde 10 bin kişilik istihdam sağlanacaktır. Yan sanayi ve aileleri ile birlikte 250 bin nüfuslu yeni bir şehir doğacaktır. Biz Belediye olarak binalara yüksek kat vermiyoruz. 6 kat verdik ada bazında yeşil alana önem veriyoruz” dedi.
Gazi Üniversitesinden gelen konuklarına Filyos Vadisini gezdiren Başkan Gülşen, Vadi hakkında bilgi sundu. Öğrencilere bölgedeki planlarla ilgili Materyal verdi. Gazi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümünden Doç Dr. Aydan Sat ise verdiği kıymetli bilgiler ve konukseverlik için Başkan Gülşen’e teşekkür etti. Bu arada, Başkan Gülşen beraberce yenilen yemek sonrası konuklarını Ankara’ya uğurladı.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.