Kumburgaz'da deniz bisikleti ile kayıp 5 genç aranıyor

Kumburgaz'da denizde kayıp 5 genç için arama çalışmaları sürüyor. Deniz bisikleti ile açılan 5 arkadaş için kurtarma ekipleri seferber

18 Ağustos 2014 Pazartesi 18:31
Kumburgaz'da deniz bisikleti ile kayıp 5 genç aranıyor






Kumburgaz'da kiraladıkları deniz bisikletiyle açılan 5 kişi, denizde kayboldu. Yaşları 25 ile 30 arasında değişen 5 genci arama çalışmaları devam ediyor. İstanbul Kumburgaz'da deniz bisikletiyle denize açılan 5 kişi kayboldu. Edinilen bilgiye göre, 5 kişi pazar günü saat 14.00'te kiraladıkları deniz bisikletiyle kıyıdan uzaklaştı. Yaşları 25 ile 30 arasında değişen gençler bir süre sonra gözden kayboldu. Olay sonrası bölgeye gelen kurtarma ekipleri henüz bir sonuca ulaşamadı.

Konuyla ilgili NTV'ye konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, ellerinde net bir bilgi olmadığını söyledi.

"Bu çocuklar denizde mi değil mi net bilmiyoruz" diyen Akgün, şunları söyledi: "Herhangi bir gelişme yok. Burdan da şüpheye kapılıyoruz, acaba deniz biskletine bindiler mi, bilmiyoruz. İki kişinin burdan deniz bisikleti kiraladıkları belli ancak 5 kişi binerek denize açıldıkları iddia ediliyor. Söylenti olduğu için ispatı mümkün değil. Bu çocuklar denizde mi değil mi net bilmiyoruz. Kimliklerini bilmiyoruz. 5 kişi olduğunu da bilmiyoruz. Ailelerin orada olduğu söyleniyor."

Olayın deniz bisikletini kiralayan kişinin, gençlerin bisikleti kaçırdıklarından şüphelenip karakola başvurmasıyla ortaya çıktığını kaydeden Akgün, arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.

Bölgede daha önce de benzer olaylar yaşandığını ifade eden Akgün, deniz bisikletlerinin kontrolsüz bir şekilde kiralanmasının önüne geçilmesi gerektiğini belirtti.

Akgün, şöyle devam etti: "Esas olan şu deniz bisikletlerinin ilgili devlet makamlarınca yasaklanması lazım. Biz de polis de hukuki açıklık olduğu için ne yapacağımızı bilmiyoruz. Vatandaşın tedbirli binmesi lazım. Vatandaş, denize yasal bir şeye binerek açılıyor bunun bir karşılığı ve yaptırımı olması lazım. Biz belediye olarak devamlı bu sorunlarla karşılaşıyoruz. Gözümüzün önünde kaç kişi bindiği belli olmayan, teknik yapısını bilmediğimz şeylere binip gidiyor, sonra bize cesetleri toplaması kalıyor."

 


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.