ÖDEMİŞ’TE İKİ GÜNDE 24 BEBEK DÜNYAYA GELDİ

1-7 Ekim tarihleri arasında yapılan “Emzirme Haftası” dolayısıyla Ödemiş Devlet Hastanesi Kadın-Doğum Servisi’nde haftayla ilgili etkinlik yapıldı.

04 Ekim 2013 Cuma 00:00
ÖDEMİŞ’TE İKİ GÜNDE 24 BEBEK DÜNYAYA GELDİ






1-7 Ekim tarihleri arasında yapılan “Emzirme Haftası” dolayısıyla Ödemiş Devlet Hastanesi Kadın-Doğum Servisi’nde haftayla ilgili etkinlik yapıldı. Etkinlikte yeni doğan annelere bebeklerle ilgili bilgiler verildi.
Anne sütünün öneminin vurgulandığı etkinlikte hemşire Yeliz Çelik annelere bazı önemli bilgiler verdi. Çelik şunları söyledi: “İlk 6 ay bebeğinize anne sütünden başka su bile vermeyin. Emzirmelerinize dikkat edin bebeğinizi dengede tutun. Dengeyi oluşturamazsanız çocuğunuz çok fazla hava yutabilir ve bazı sorunlar ortaya çıkabilir. İlk 3 gün sütünüz gelmeyebilir. Sütüm gelmedi diyerek mama vermeye yönelmeyin. İlk 3 günden sonra sütünüz gelecektir. Bazen böyle sorunlarla karşılaşabiliyoruz. Bebeğinizin doyduğunu kakasından anlayabilirsiniz kakasına kontrol edin. Bezinde kaka varsa sorun yok demektir. Bebeğinizi 2 ya da 3 saatte bir emzirin. Anne sütünü içen bebekler daha sağlıklı daha huzurlu, alerjilere karşı daha güçlü ve daha zeki oluyorlar. Bu anlam da bebeğinizi ilk 6 ay sütünüz ile büyütün”
Ödemiş Devlet Hastanesi Baştabibi Opr. Dr. Ziya Yurdakonar da “İki günde hastanemizde 24 bebeğimiz dünyaya geldi. Hepsinin de sağlık durumları çok iyi. Doğumevlerinden sonra en çok doğum hastanemizde gerçekleşiyor. Bu hafta Emzirme Haftası olduğundan dolayı Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürümüz Ayşe Atıcı ile arkadaşlarımız böyle bir etkinlik hazırladılar. Anne sütü hayattaki en tabi besin. Bu anlamda bebeklerimizi annelerimiz ilk 6 ay kendi sütleri ile büyütmeliler. Böyle olduğu sürece bebeklerimizin gelişimleri temeli çok sağlam olacaktır. Tüm bebeklerimize ve annelerimize sağlıklı günler diliyorum” dedi.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.