SAĞLIK-SEN GENEL BAŞKANI METİN MEMİŞ:

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından uygulanmak istenilen hastalarla sağlık çalışanlarının aynı tuvaleti kullanması uygulamasından vazgeçileceğini söyledi.

03 Ekim 2013 Perşembe 00:00
SAĞLIK-SEN GENEL BAŞKANI METİN MEMİŞ:






Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından uygulanmak istenilen hastalarla sağlık çalışanlarının aynı tuvaleti kullanması uygulamasından vazgeçileceğini söyledi. Memiş, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından yaklaşık bir buçuk ay önce Genel Sekreterliklere gönderilen talimatlarla tüm illerde uygulamaya geçirilen 90 Gün Projesi’nin içeriğinde yer alan ve kamuoyunda tartışmaya yol açan bazı maddelerde değişikliğe gidileceğini kaydetti.
Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Memiş, Sağlık-Sen olarak, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu yetkilileri ile yaptıkları görüşmede hasta-sağlık personellerinin tuvaletlerinin aynı olması uygulaması ile gizli müşteri uygulamasına yönelik endişeleri dile getirdiklerini ve bunun üzerine bu uygulamada değişikliğe gidilmesi sözünü aldıklarını kaydetti.
Yeni düzenlemede hasta-sağlık personeli tuvaletlerinin aynı olması konusunun, tuvaletlerin standartlarının aynı olması şeklinde düzenleneceğini kaydeden Memiş, "Sendika olarak daha önce tepki ve çekincelerimizi dile getirdiğimiz ‘gizli müşteri’ uygulamasının, ‘saha gözlemcisi’ olarak değiştirilerek, gözlemcilerin sadece hasta gözüyle değil çalışan gözüyle de ortam değerlendirmesi yapması sağlanacak. Böylece sağlık personellerinin çalışma koşullarındaki olumsuzluklar gözlemcilerin raporları ile kurum başkanlığına bildirilecek" dedi.
Memiş, uygulamaya konulan 90 gün projesi ile hasta memnuniyetinin yanı sıra çalışan memnuniyetinin de önemsenmesinin sağlık sisteminin işleyişine pozitif katkı sağlayacağını söyledi.
90 gün projesinde uygulamaya konmak istenen ve çalışanların motivasyonlarını düşürecek düzenlemelerde olumlu yönde revizyona gidilmiş olmasının isabetli bir yaklaşım olduğunu kaydeden Memiş, sağlıkta dönüşüm programının başarılı olması için çalışan motivasyonunu arttırmaya yönelik yeni düzenlemelerle sahanın beklentilerine cevap verilmesinin önemli olduğunu ifade etti.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.